Vilka färger på kläder passar bäst till olika hårfärger?

Innehåll

Många gånger när vi exempel färgar håret till en ny hårfärg eller bara byter nyans på hårfärgen – antingen från en varmare till en kallare ton eller från en kallare ton till en varmare, kan man ibland känna att kläderna som brukade vara favoriterna i garderoben inte alls kanske passar lika bra till hårets färg/ton.

Vilka färger på kläder passar bäst till olika hårfärger?

I detta inlägget tänkte jag tipsa om vilka färger på kläder som gör sig allra snyggast till olika hårfärger. Självklart får man bära vilken färg på kläder man vill till alla olika hårfärger, efter sin egna personliga smak, finns inga rätt eller fel. Men detta är en stylingguide som precis som vilken hårfärg som passar bäst till olika hudtoner kan tipsa dig om vilka färger på kläder som passar bäst till olika hårfärger.

Det finns vissa färger på kläder som nämligen framhäver din hårfärg eller precis tvärtom vissa hårfärger som framhäver vissa plagg. Alla har vi väl någon gång stött på någon vän/bekant eller en främling på stan som man tyckt passat sådär extra bra i tex en isblå tröja eller i en gul klänning?

I detta inlägg kommer jag även att delge Stylingguidens favoritplagg från Bubbleroom som passar perfekt nu till våren, plagg som passar till respektive hårfärg. Bubbleroom är en välkänd näthandel som säljer kläder från olika märken allt ifrån Vero Moda, Only, Vila, till Ax Paris, Jaqueline de Yong, Chiara Forthy och Happy Holly med flera.

Alla passar i svart, därför kommer jag lämna ute svart i denna Stylingguiden. Svart är en färg som alla kan bära och som alltid funkar.


Neutral – varm blondin

jon ly UIPjy2XRoJQ unsplash

För blondiner med en neutral blond eller varm blond hårfärg gör sig ljusa varma färger snyggast. Från ljust gräddvitt till varm beige, varm gul, orange, roströd eller varmare rosa. Att bära helt kritvita kläder eller grå kalla toner kan göra att håret upplevs gult.

Stylingguidens utvalda favoriter


Kall – beige blondin

mathilde langevin PaCzyxEcqiw unsplash

Till platinablond, beige blond eller andra kalla blonda hårfärger passar det väldigt bra med klara färger till på kläderna, speciellt klar röd eller klar blå. Även ljusblått, grönt och pastellrosa gör sig snyggt.

Stylingguidens utvalda favoriter


Varm brunett

Varma brunetter passar bäst i olivgrönt, orangeröd och djuplila.

Stylingguidens utvalda favoriter

Kall brunett

Svalare brunetter passar bäst i marinblått, grått eller rosa.

Stylingguidens utvalda favoriter

Rödhåriga och kopparfärgade

Har man naturligt rödlätt hår eller copparfärgat hår ska man satsa på jordnära färger som beige, brunt, grönt och kamel. Även klarblått och guld är riktigt hett!

Stylingguidens utvalda favoriter

Svart hår

Har du svart hår klär du i stort sett i ALLA färger, gå istället efter din hudton och ögonfärg för att välja rätt färg på kläder.

Matchande skor till din outfit

På StylingGuiden rekommenderar vi även att du läser om om vita sneakers dam 2023 och hittar ett par som matchar din nya outfit.