Vårens trender 2021 – 7 heta trender i vår

Vilka är vårens trender 2021?

År 2020 har varit ett tufft och annorlunda år och dessutom har många kanske inte inhandlat så mycket nytt till garderoben då omständigheterna med covid-19 har bidragit till en stor minskning till middagar, fester, sociala event och många har kanske valt att istället införskaffa sig mysiga mysdresser och mjuka set att mysa runt i hemma.

Nu är det ett nytt år och januari närmar sig sitt slut – vilket betyder att vi bara är några månader kvar till VÅREN 2021 – vad passar inte bättre då än att kolla in vårens trender 2021?

Nu kan vi blicka framåt och hålla tummarna för att ett nytt spännande år och eventuellt kanske man vill börja fylla upp sin garderob med fina plagg för att pigga upp sig själv efter en kall vinter och ett dystert år.

Vårens trender 2021

1. Oversized boyfriend jackor

80-tals inspirerade oversized boyfriend jackor och kavajer/blazers är en het trend i vår. Gärna jackor med stora axelvaddar som gör att dina ben ser både längre och smalare ut. Matcha gärna den större jackan med ett par raka byxor eller ett par lädershorts för att skapa en extra modern stil. Färger som är trendiga till detta plagget är pulverblå, kol och neutrala färger.

2. Huvud scarfs

50 – och 60 – tals inspirerade huvud halsdukar som ger din outfit en extra mode detalj. Huvud scarfs skyddar ditt hår från vind och att din frisyr ska hållas på plats och ger en sofistikerad look. Antingen kan man välja en scarf i silke med blommönster, eller en mer stilren look med djärva färger eller bokstäver.

Scarfen knyts antingen under hakan i en lös knut eller så låter man tyget hänga löst på baksidan av huvudet. Vill man inte använda scarfen på huvudet kan man knyta den som en detalj på sin väska eller knyta runt halsen.

3. Sobra pastelltoner

Sobra toner i pastell är en trend som kommer att fortsätta dominera i vår. Det är så fint med ljusa sobra pastelltoner till våren för att matcha den ljusa årstiden. Hetast är att välja att bära en cool panndräkt i mintgrönt eller oversize trenchcoat i lavendel. Även hela kostymer i pastellfärger är hett.

4. Gula väskor

Gula väskor är mycket trendigt i vår. Den gula väskan ger inte bara en färgklick till en outfit utan också en energiboost med dess soliga gula färg. För dig som inte vill sticka ut för mycket med en knallgul väska kan välja en väska i senapsgult istället – eller en vit väska med ett gult motiv på.

5. Vita knähöga stövlar

Vita knähöga stövlar är superhett i vår – med inspiration från 60-talets ungdomsrevolution och Nancy Sinatra. Vita knähöga stövlar är mycket elegant och höjer genast din outfit. Matcha stövlarna till en mönstrad miniklänning, kjol eller leggings.

6. Matcha gult och kamel

Matcha gult och kamel färgat för en neutral look. Trenden kommer från 70 talet men har fått ett rejält ansiktslyft. Genom att matcha gult och kamelfärgat får din outfit dimension och djup men med mjuka toner som går i varandra. Exelmpel kan du bära en ljusbrun kostym eller kappa med krage i senapsgult. Denna trend är hetast att prova i vår!

7. Blå accessoarer

Varför smälta in när du kan sticka ut? Addera något blått till din outfit, det kan vara en hatt, väska, skor, eller en kjol. För att snyggast styla dessa blå accessoarer väljer du att ha resten av dina kläder i outfiten i svart eller grått.

Hoppas du fått kläm på några av vårens trender 2021 – och redan nu börjar bli sugen på att inhandla lite nytt till din kommande vårgarderob.