Vårens hårfärger 2021 – trendigaste hårfärgerna i vår

Vårens hårfärger i år är varma och neutrala hårfärger. Våren är en varm årstid då solen och blommorna börjar kika fram mer och mer, det blir ljusare ute och dagarna blir längre. Eftersom det är dominerande med varma hårfärger i vår – rekommenderar jag dig som trivs bäst i kallare toner – att gå mer åt det neutrala eller svalt beiga hållet om du vet att du inte kommer trivas i varma toner.

Blond med utväxt

Att vara riktigt ljusblond men låta den egna utväxten träda fram en bit är en av vårens hårfärger som är trendiga i år. Du kan som sagt antingen låta din naturliga hårfärg få skapa bottenfärgen – ljusa upp dig extra runt ansiktet och ansatser om du ändå vill bevara en ljus känsla kring ansiktet – och låt längderna få vara krispigt ljusa i en neutral blond – sval blond ton. Vill du skapa mer kontrast eller få in varmare nyans i din egna hårfärg kan du färga in en mörkare bottenfärg som går några cm ut. Satsa isåfall på att färga dina ögonbryn lite mörkare så det matchar med bottenfärgen.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
pearlblonde
fargbomb platinum
ogonbrynsfarg
ogonbrynsfarg vateperoxid

Kastanjebrunt

Kastanjebrunt är en av vårens hårfärger i år. Kastanjebrunt är en mellanbrun – mörkbrun hårfärg med röda inslag. Kastanjebrun hårfärg är otroligt fint nu till våren då en brunett får in en varm och fin ton och lyster i sin bruna färg vilket är så fint till denna årstid då kläderna brukar gå i ljusare mer färgglada toner.

vårens hårfärger

vårens hårfärger
farginpackning chestnut evo
revlon toning chestnut

Kolafärgade toner

Kolafärgade toner är min absoluta personliga favorit bland vårens hårfärger i år. Kolafärgade toner är en mix av beige, guld och koppar – och ditt hår får en fantastisk glans. Du kan välja en svalare kolaton (bilden till höger) eller en varmare kolaton (bilden till vänster) beroende på din hudton. Snyggast är att ha ett litet mörkare djup i botten antingen din egna hårfärg om du är brunett eller färga in en mörkare bottenfärg om du är blond.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
farginpackning caramel
farginpackning evo caramel

Chokladbrunt

Chokladbrunt är en klassisk elegant hårfärg som är tidlös men extra trendig av vårens hårfärger även i vår! Chokladbrunt kan skifta i allt från ljus chokladbrun – mörk djup chokladbrun. Passar extra bra på dig som har bruna/ guldbruna ögon och en gyllene hy.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
farginpackning chokladbrun wella
farginpackning chokladbrun

Bronzig brunett

Bronzig brun hårfärg är riktigt trendigt bland vårens hårfärger i år. Brons är otroligt snyggt på dig som har en neutral eller kall hudton – men ändå vill ha lite värme i din håfärg. Passar givetvis på dig med varmare hudton men satsa då på en varmare bronzig nyans. Brons innehåller toner av guld & rosé eller koppar och även här är det snyggt att ha en brun grundfärg och slinga håret i bronziga toner.

vårens hårfärger
vårens hårfärger

Ljusblond

En klassisk färg bland blondiner av vårens hårfärger i år är ljusblond. Ljusblond passar bäst på dig som är naturligt blond eller mörkblond och vill ha ett ljust och fräscht intryck. Satsa på en neutral ton eller en krämig champagne blonde ton.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
champagneblonde
farginpackning platinumblond evo

Varm brun balayage

En annan trendig variant av vårens hårfärger i år för dig som är brunett är en brun balayage i mjuka varma toner så som guld och caramel. Även snyggt på dig som är blond men vill gå åt det mörkare hållet att göra en mörkbrun bottenfärg, några mörkbruna slingor och tona in dina ljusa längder i en varm ljusbrun ton.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
farginpackning guldblond
farginpackning copperglow

Bronde

Bronde är en till av vårens hårfärger som är tidlös. Bronde är en hårfärg som är en mix av både brunt och blont. En hårfärg med mycket kontraster och slingad / balayage effekt som passar snyggt både på blondiner som vill bli lite mörkare eller brunetter som vill bli lite ljusare. Här är det fritt att välja en svalare beige ton (vänstra bilden) eller varmare guldiga toner (högra bilden).

vårens hårfärger
vårens hårfärger
fargbomb beige
marianila sand

Honungsblond

En annan blond variant av vårens hårfärger i år är honungsblond. Honungsblond är fint på dig som har en varm hudton eller dig som är rödhårig och vill gå ljusare. Satsa på ljusare honungsblonda slingor blandade med något mörkare honungsblonda slingor för att få ett fint liv och spel i hårfärgen – men färgerna ska gå ton i ton.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
honungsblond
farginpackning gold

Kanelbrunt

Kanelbrunt är en riktigt magiskt fin variant av vårens hårfärger i år. Kanelbrunt är en ljusbrun hårfärg som har en varm ljusbrun ton. Passar dig med mörkare hudton som vill ha ett ljusare hår och för dig med neutral – varmare hudton.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
wellatoning kanelbrun

Rostrött

För dig som gillar rött hår ska du satsa på rostrött – då det är en av vårens hårfärger i år. Roströd hårfärg är en otroligt cool hårfärg som är en mix av kall brons och rött. Den röda hårfärgen ska nästan se lite urtvättad ut och inte lysande. Denna hårfärg är snygg på dig med mycket fräknar, gröna ögon men även på dig med neutral – kallare hudton.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
fargbomb burgundy
marianila autumnred

Pastellrosa

Pastellrosa har hängt i ett tag men är fortfarande en av vårens hårfärger även detta året. Pastellrosa passar bäst på dig som är mörkblond/blond men tänk på att ditt hår behöver slingas/blekas upp till en väldigt ljusblond färg innan du kan få det sådär ljust pastellrosa. Har du lite varmare blond hårfärg – satsa på en mer rose ton (bilden till höger).

pexels karley saagi 4902634
vårens hårfärger
roseguld farginpackning

Flerfärgat hår

För dig som älskar mycket färg ska du satsa på denna mest vågade varianten av vårens hårfärger. Crazy color och regnbågshår har varit en stor trend de senaste åren – för dig som älskar färg och vill sticka ut är en sån här multidimensionell hårfärg helt rätt. Våga mixa 2 eller 3 av dina favoritfärger i håret, gärna färger som skapar kontrast.

vårens hårfärger
vårens hårfärger
farginpackning mintgron
farginpackning bla 1
farbomb lila
fargbomb knallrod
fargbomb gul
farginpackning pink