Vad kostar det att bygga pool?

Poolsäsongen börjar alltid flera månader innan det är dags att hoppa i plurret och kräver planering och framförhållning innan det det är dags att tänka på att ta steget. Det är inte alla som har plats för en pool på bakgården, och än mindre pengar för att installera en. Så vad kostar det att bygga en pool? Svaret kan variera kraftigt beroende på personliga preferenser.

Saker att tänka på när man bygger en pool

Så innan du bestämmer dig för att bygga den där oasen på bakgården i år – eller något annat år – bör du tänka på dessa faktorer:

  • Eventuella kostnader för att installera eller byta ut utrustning som pumpar eller filter
  • Underhållsbehov med tiden, inklusive kemikalier, avlägsnande av skräp och reparationer på grund av väderskador
  • Säkerhetsåtgärder, t.ex. installation av stängsel eller larm för när någon faller ner i vattnet. Om du tar hänsyn till alla dessa saker i förväg kan du vara beredd på hur mycket det kommer att kosta att bygga din drömpool.

För många familjer är kostnaderna väl värda det – när allt kommer omkring finns det inget bättre än ett svalkande dopp en varm sommardag. Pooler kan bidra till att sänka stressnivåerna, öka den fysiska aktiviteten och de sociala kontakterna med vänner och familj. Och om du redan äger en Du och din familj kan njuta av alla dessa fördelar samtidigt som ni vet att kostnaden för att bygga en pool redan har tagits om hand.

women's black brassiere

Vad kostar det att bygga en pool?

Priset för att bygga en pool varierar beroende på storlek, utformning och plats – men hur mycket kostar det att bygga en pool? Den genomsnittliga kostnaden för att bygga en pool i marken (ovan jord) är cirka 85 000 kr – 200 000 kr. Du bör alltid undersöka om det finns en pool kampanj som passar utifrån dina egna personliga preferenser innan du slår till.

Tänk på att entreprenörer eller företag som anger kostnader för en ny poolinstallation vanligtvis inkluderar kostnaden för grävningsarbete, stängsel, vattenledningar och andra utgifter i sina grundofferter. Övriga kostnader varierar beroende på själva poolen. Glasfiberpooler brukar till exempel vara billigare än betongpooler eftersom de har tunnare foder och inte kräver några ytterligare konstruktionsstöd förutom ett bottenskikt av grus och sand.

Så vad ska du tänka på när du bygger en pool? Först och främst bör du bestämma hur stor din pool verkligen kan vara. Djupet på din pool beror på användningen och aktiviteterna hos alla som använder den, men experter rekommenderar att du väljer ett djup som är minst ca 135 cm. Tänk sedan på att budgetera för funktioner som du vill ha – eller behöver – i din pool. Om du till exempel bygger en pool för dig själv och dina barn kanske du vill installera säkerhetsfunktioner. Du bör också tänka på att integrera solvärmare eller värmepumpar. De kan hjälpa dig att spara pengar på elkostnader genom att värma upp poolen på naturlig väg.