Tips vid renovering av hemmet!

Innehåll

formtrappan

Att renovera sitt hus kan verka som ett stort projekt vid första tanken och det är lätt att man inte tänker igenom allt så noga utan bara tar en sak i taget och det drar iväg både i pris och tid. Därför kommer StylingGudien att ge några bra tips på saker att tänka på vid en renovering av hemmet.

sidekix media g51F6 WYzyU unsplash

1. Uppdatera!

Det är lätt att man drömmer sig i väg i inredningstidningar och på nätet och helt plötsligt tänker att allt behöver renoveras. Tänk igenom först, hemmet kan förnyas lätt genom små medel så som att måla om väggarna, taken och listerna, slipa golven istället för att lägga nytt golv, byta kakel i badrum och köket.

2. Ta råd från en arkitekt!

Bolla dina ideér med en kunnig arkitekt – det kan bespara dig från att göra misstag som sedan kan kosta mer. Det är viktigt att en renovering inte görs på fel sätt.

3. Tänk på framtiden!

Tänk igenom på att renoveringen ska vara hållbar i framtiden och att det ska passa långsiktigt och inte bara dagens trender. Detta kommer göra att det blir lättare för dig att sälja i framtiden och att du ej behöver renovera om allt då eller att kommande köpare vill renovera om allt för att det känns omodernt.

4. Välj miljövänliga material!

Använd lokala svensktillverkade naturmaterial och färg som är miljömärkt så som Svanen och FSC-produkter samt vitvaror som har låg energiförbrukning och toalett, dusch som förbrukar mindre vatten. Det kommer att bespara både din ekonomi och miljön för framtiden.

5. Bevara historian i huset!

Ett hus blir unikt om dess historia förblir bevarad. Därför kan det vara charmigt att bevara vissa gamla saker i huset. Bevara skåpen, kakelugnarna och det är ett fint alternativ för att behålla vissa delar av husets historia. Det ger lite mer charm till rummen!

6. Renovera trapporna!

En så enkel sak som att renovera trapporna kan göra så mycket i ett hus. Inte bara för utseendets skull utan också för säkerheten och hållbarheten, med Formtrappan som hjälp är det enkelt att göra rätt val. De är marknadsledande inom trapprenoveringar i Norden tack vare sitt innovativa och exakta digitala mätverktyg. Med hjälp av detta kan de skapa perfekt passande trappor som alltid ser bra ut. Dessutom innebär deras konstruktion av olika lager att dina nya trappor håller längre än traditionella trappor av massivt trä. Bättre för miljön, din plånbok och för trappans livslängd.