Tips när du ska välja tapeter

Innehåll

1. Tapetprover

Att beställa hem tapetprover är ett fantastiskt sätt att kunna se hur tapeterna skulle göra sig i just ditt hem. Tapetproverna kan se annorlunda ut i butik/på en hemsida mot hur den ser ut i ditt hem, med ljussättning och så vidare. Genom att beställa hem tapetprover kan du enkelt se hemma hur färger/mönster skulle matcha med resterande inredning som soffa, sänggavel och så vidare.

2. Röd tråd genom alla rum

Genom att ha en röd tråd mellan de olika tapeterna i alla dina rum binds helheten ihop på ett snyggt sätt. Du kan absolut ha olika tapeter men ett tips är att taperna ändå ska ha liknande tema, färgskala så att hela ditt hem får en fin helhet och en röd tråd.

3. Harmoni

Ett tips är att ha tapeter med lite mer färg/mönster i mindre utrymmen så som hall, kök där kanske resterande inredning inte har så mycket färg och anspråk. Sedan kan du tänka på att ha lite mer neutrala/lugna tapeter i större utrymmen som vardagsrum, sovrum där du vistas mycket då det skapar en balans och harmoni i rummen.

4. Enfärgade textiler brevid mönstrad tapet

Genom att harmonisera med enfärgade textiler som gardinlängder/ sänglakan brevid en färgglad/mönstrad tapet blir det en fin balans.

5. Tapetsera ett helt rum

Genom att tapetsera ett helt rum och inte bara en fondvägg skapas en helhet. En ensam fondvägg kan upplevas som mer överväldigande och dominant är om hela rummet tapetseras.

6. Tapetsera möbler

Man kan även tapetsera vissa möbler för att få in fina tapeter i hemmet – till exempel taket, eller ett bord.


När man ska tapetsera eller måla om hemma är det trevligt att ha ett brett utbud på olika tapeter och färg att välja mellan för att hitta just det som passar bäst. Färg och tapeter från Tapetkompaniet erbjuder ett stort utbud på färg och tapeter och de samarbetar med många olika tillverkare/distribitörer vilket betyder att du enklare kan hitta det som passar just dig bäst.

Tapeter från Tapetkompaniet

Tapetkompaniet har mycket olika tapeter i olika stilar allt ifrån barntapeter, enfärgade simpla tapeter till mönstrade tapeter i olika slag.

Nedan är bara några exempel:

Tapeter Morris & co.

En av världens mest kända tapetdesigners – William Morris. Morris & Co har flera fina mönster. Nedan är några exempel:

tapeter
tapeter
tapeter

Tapeter Cottage Garden

Cottage Garden erbjuder tapeter i en romantisk, lantlig stil i en lågmäld färgskala. Nedan är några exempel:

tapeter
tapeter
tapeter

Barntapeter Happy Dreams

tapeter
tapeter
tapeter