Tips för nybörjare som vill börja spela padel

Innehåll

Padel introducerades i Sverige med den första padelbana år 1998 i byn Grevie i Skåne och har på senare tid blivit en av de mest populära sporterna här. Det är en blandning mellan tennis, squash och badminton med vissa variationer som gör padel unikt. Spelet kan spelas både inomhus och utomhus, vilket gör det möjligt för spelarna att njuta av sporten i alla väder. Den här artikeln kommer att introducera dig till denna roliga nya sport så att du är väl förberedd när du bestämmer dig för att ge den ett försök!

Vad är Padel?

Padel är en sport som kombinerar badminton, tennis och squash. Det finns några olika typer av padel men de flesta spelarna spelar i par eller singles (en mot en). Det finns padelbanor som finns utomhus och inomhus, men det vanligaste är att spela inomhus. Padel spelas på en bana som är mindre än en tennisbana. Det finns också en utomhusversion av padel som kan spelas på olika underlag, till exempel konstgräs.

Utrustning som behövs för sporten

Du behöver inte många speciella tillbehör för att komma igång och börja spela padel som nybörjare, men det finns några saker som kan komma väl till hands. Det vanligaste är att spelarna har med sig egna padelrack eller att de hyr padelrack vid padelhallen. Padelbollen är marginellt annorlunda än en tennisboll. Därför behöver du inte någon speciell padelboll utan en vanlig tennisboll kan fungera. När du väl har kommit igång kan du besöka worldofpadel för att inhandla padelrack, padelskor, padelbollar eller padelväskor.

Vem kan spela padel?

Vem som helst kan spela padel – det är en riktigt rolig, social sport som inte kräver någon större erfarenhet eller utrustning. Du behöver bara några träningsskor och träningskläder som du inte har något emot att bli lite svettig, så är du redo att börja!

Hur man börjar spela padel

Det första du behöver göra är att hitta en partner eller motståndare att spela med. Du kan antingen spela singel eller dubbelspel, beroende på vad du föredrar. Därefter behöver du välja var ni ska spela någonstans, det finns exempelvis appar såsom Matchi där du kan boka en padelbana.

När du har hittat någon att spela med och bokat en padelbana behöver du bara lära dig några av de grundläggande reglerna. Padel är ganska lika de flesta andra racketsporter, till exempel tennis. Det finns bara några skillnader, som framför allt gör det enklare att spela för nybörjare som gör padel unikt.