Bra tips för att få bästa solbrännan!

Innehåll

En fin solbränna på sommaren är något många vill ha. Att vara sådär solkysst och gyllenbrun på sommaren gör att man känner sig så fräsch. Ett par bruna fina ben känns så smickrande när vi ska bära fina sommarklänningar, snygga shorts och svala sommarkjolar. Därför kommer nedan väldigt bra tips för att få bästa solbrännan.

Tips för att få bästa solbrännan

1. Tips för att få bästa solbrännan – Grund

Tips för att få bästa solbrännan och att den ska bli så jämn och fin som möjligt och för att hållbarheten på solbrännan ska bli så djup som möjligt är det viktigt med en bra grund. Genom att scrubba och peela kroppen i början på sommaren skapar du en bra grund för sommarsäsongen. Genom att peela kroppen avlägsnas döda hudceller och solbrännan kommer att fästa bättre och därmed hålla längre.

scrubhanske

När du peelar kroppen kan du med fördel använda en scrubhanske. Det finns många olika scrubhandskar på marknaden men den vi rekommenderar mest som är skonsammast mot huden är Organic Exfoliating Linen Mitt från Hydréa London då handsken är gjord i högkvalitativ fransk ekologisk linne som exfolierar och rengör huden på döda hudceller på ett skonsamt sätt, många scrubhandskar är gjorda i polyester/koppar som kan göra för stor friktion på huden och riva upp den istället.

Köp scrubhandske här >>


Peeling

När du peelar kroppen är det bra att använda en separat peeling för kroppen och en för ansiktet, då huden i ansiktet är tunnare och känsligare är det viktigt att använda en peeling anpassad för just ansiktet för att vara så skonsam och snäll mot huden som möjligt.

body scrub

Kroppspeeling från Maria Åkerberg med korn från aprikoskärnor och jojobaolja som effektivt peelar bort döda hudceller och efterlämnar huden mjuk och len.

Peelingen har en fräscht somrig doft av eteriska oljor från grapefrukt, rosmarin och kanel.

Användning: Används med fördel med scrubhandske i duschen på blöt hud. Massera in scrubben på hela kroppen med circelrörelser och skölj sedan bort med vatten.

Köp kroppspeeling här:


ansiktspeeling

Skonsam ansiktspeeling från Maria Åkerberg som har ett extrakt av papaya som löser upp döda hudceller på ett skonsamt sätt samt även motverkar pormaskar.

Användning. Appliceras på ren och TORR hud, massera in i 1-2 minuter med fingertopparna. Ta sedan lite ljummet vatten på ansiktet och massera upp så att en creme bildas, när du känner att de små kornen lösts upp kan du sköja av peelingen från ansiktet.

Papaya Peeling är en enzympeeling för ansiktet med Papain, ett extrakt av papaya som varsamt löser upp döda hudceller samt motverkar pormaskar. Det påverkar inte underliggande hud.

Köp anisktspeeling här >>

Efter att du har peelat kroppen är det viktigt att du återfukar huden och smörjer in dig med hudlotion.

hudlotion maria åkerberg

Hudlotion rose från Maria åkerberg som har en uppmjukande och välgörande effekt för huden och passar alla hudtyper. Krämen har en fräsch somrig doft från de eteriska oljorna ros och lavendel

Hudlotionen innehåller en kombination av växtoljor, vitaminer och mjölksyra som ger huden en perfekt fuktbalans.

Köp hudlotion här >>


Tips för att få bästa solbrännan!

6 tips för att bli brun när du solar:

  1. Använd en tan activatior som hjälper dig att få färg snabbare och djupare.
evy daily tan activator 150 ml 1542 117 0150 1

Tan activatior mousse som lägger sig i hela det översta hudlagret och aktiverar hudens melanin vilket påskyndar, fördjupar och förlänger solbrännan. Melaninproduktionen aktiveras även utan UVB stråöning så därför kan moussen med fördela appliceras dagligen för att få ännu mer effekt av solbrännan.

Användning: smörj in dig med denna innan du appliceras ditt solskydd. Alltså först tan activatior, låt torka och sedan solkydd över.

Köp Tan activator här >>

2. Använd ALLTID solskyddsfaktor. Många tror att solskyddsfaktor kanske gör att man inte får någon färg men så är inte fallet. Solskyddsfaktor skyddar huden mot att bränna sig i solen, vilken inte är roligt och är skadligt för huden. Om du struntar i solskyddsfaktor är risken att du bränner dig så illa att du inte kan vistas i solen på flera dagar och att huden sedan börjar fjälla och gå sönder, då en bränd hud är en skadad och inflammerad hud samt är risken högre för hudcancer. Du får faktist mycket färg trots att du smörjer dig med solskyddsfakor om du vistas mycket ute i solen. Rekommenationen är att använda en hög solskyddsfaktor. SPF 30 för normal hud och SPF 50 för extra känslig hud. I ansiktet är det bra att med fördel använda SPF 50.

3. Sola i skuggan under början av sommaren då din hud är ovan vid solens starka strålar. Vänj huden långsamt genom att vistas i stark sol mas 1 timmer per dag och resterande under parasoll så att solen inte bränner rakt på dig. Extra viktigt att tänka på detta om du är utomlands där solen är ännu starkare. Du kommer tro det eller ej ändå få mycket färg och bli brun även i skuggan då du forffarande där utsätts för 50 % av solens UV-strålar.

4. Försök att undviska att vistas rakt i den starka solen mellan klockan 11 – 14 på dagen då det är tiden då solen är som allra starkast och störst risk att du bränner dig. Om du ändå vistas i solen under dessa timmar var extra noggran med att smörja in dig med solskydd och använd keps, hatt, tunna skyddande kläder.

5. Undvik att bränna dig i solen, solbrännan kommer tyvärr inte att bli jämn och hållbar om du bränner dig då huden istället börjar fjälla och bli torr. SÅ låt din fina solbränna ta sin tid.

6. Drick mycket vatten. När man vistas i solen och blir varm svettas vi mycket och förlorar västa, energi och salt, det är därför extra viktigt att dricka mycket vatten för att undvika uttorkning, solsting och värmeslag.

7. ÅTERFUKTA huden efter solning. Det är nästan lika viktigt att smörja in huden efter att du vistats i solen som att smörja in dig med solskydd innan. Smörj in huden med en återfuktande och kylande after sun gärna innehållande aloe vera.

aftersunlotion

Återfuktande, svalkande och lugnande after sun lotion som vårdar och hjälper huden att behålla sin solbuna färg. After sun lotionen är berikad med aloe vera, allantoin och antioxidanter.

Köp after sun lotion här >>


Tips för att få bästa solbrännan!

Tips för att behålla solbrännan länge:

För attbehålla den fina solbrännan så länge som möjligt och för att inte tappa alla färg direkt nör sommaren lider mot sitt slut finns det några saker man kan göra.

  1. Smörj in huden med fuktgivande hudlotion både på morgonen och kvällen när sommaren för att bibehålla fuktbalansen i huden och för att hjälpa färgen att hålla sig kvar längre och för att solbrännan inte ska börja flagna bort.
  2. Tvätta kroppen med duscholja istället för duschtvål/duschgel för att bibehålla fuktbarriären i huden. . Olja tvättar inte bort färgen om övrig rengöring kan göra.
  3. Peela INTE huden när sommaren går mot sitt slut eller under sommaren heller för den delen då du då peelar bort solbrännan och färgen försvinner fortare.
  4. Använd lätt brun utan sol lotion för att underhålla färgen. På så sätt ger du en extra boost och glow till din redan solbruna hud.
Tips för att få bästa solbrännan