Tandblekning hemma – Guide för tandblekningskit

i samarbete med basttandblekning

Tandblekning hemma är ett billigare och enklare alternativ än att gå till en tandläkare för att bleka tänderna.Om du inte vill att någon annan ska se dina tänder eller om du helt enkelt inte vill betala så mycket som det kostar att gå till en tandläkare kan ett tandblekningskit vara det bästa valet. Vi har hittat en guide för tandblekningskit som finns att läsa mer om på Bästtandblekning.se

Så fungerar tandblekning hemma

Tandblekning hemma fungerar som så att du låter ett tandblekningsmedel bryta ner missfärgningar i emaljen, vilket i sin tur gör dina tänder vitare. Tandblekningsmedlet består oftast av en typ gel som du penslar på dina tender, eller lägger i en tandskena som du sedan tar på dig. De tandblekningskit som rekommenderas i guiden på Bästtandblekning.se är alla peroxidfria och därmed mer skonsam för tänder och tandkött. Dessa kan ge liknande resultat som en dyr behandling hos tandläkaren. Det är betydligt billigare att bleka tänderna hemma än hos tandläkaren, 500-600 kr för ett tandblekningskit jämfört med över 3000 kr hos tandläkaren.

Fördelarna med att bleka tänderna hemma är framför allt att det är billigare och enklare. Du bör dock alltid vara uppmärksam på om det finns några risker för negativa hälsoeffekter som kan uppstå och du bör vara noggrann med att läsa på om tandblekningsprodukten. Om den används på fel sätt eller om du har allergier mot vissa ingredienser i produkterna kan det ge besvär.

Det är många som väljer att bleka sina tänder hemma. Det är inte bara billigt och enkelt, det kan ge liknande resultat som hos tandläkare. Du bör dock undvika att beställa tandblekningskit från utländska sidor då de kan innehålla farliga kemikalier som kan vara skadliga. Det är bättre att beställa tandblekningsprodukter från en svensk och pålitlig sida som har ett innehåll som är godkänt för att säljas i Sverige.

Vissa behöver dock gå till tandläkaren då det finns risker för negativa hälsoupplevelser eller allergier mot vissa ingredienser i produkterna. Du kan välja produkter som är emaljsäkra, veganska, som ej är testade på djur, som är peroxidfria och pH-neutrala samt fria från BPA,TEA och parabener.

Är tandblekning hemma farligt?

Det är många som är osäkra på om tandblekning hemma är säkert, men det behöver du inte vara orolig för eftersom tandblekning idag i de allra flesta fall är helt ofarligt. Det är dock viktigt att välja en tandblekningsprodukt som är godkänd och där innehållet har testats för att säkerställa att det inte är skadligt. De produkter som nämns i guiden är EU godkända och innehåller ej skadliga ämnen. Du bör noggrant läsa igenom instruktioner och anvisningar. Du bör generellt undvika att bleka tänderna om du är gravid, ammar, eller har hål i tänderna. Om du är osäker bör du först gå till tandläkaren för en kontroll och rådgivning.