Ta din hårstyling till nästa nivå med dessa enkla skönhetstips

Innehåll

Är du trött på att ditt hår är slitet, att det saknar volym och att det helt enkelt inte har någon vidare fräck stil att skryta om? Oroa dig inte, för nedan kommer vi att titta närmare på lite olika tips som du kan följa för att både göra ditt hår starkare, finare och mjukare alla dagar i veckan. Om du är intresserad av ännu flera tips kan du sedan besöka Beautiq och ta en titt på deras många råd, guider och artiklar med fokus på skönhet.

Skippa aldrig värmeskyddet

Många som använder sig av plattänger och liknande utrustning är väl medvetna om att ett värmeskydd är bra att ha, men trots detta är det här en produkt som används rent för sällan. En plattång kan nå hela vägen till 200 grader, och inte är det då överraskande att håret slits ut i längden.

För att motverka detta kan du beställa ett värmeskydd som sprayas i ditt hår när det antingen är torrt eller fuktigt. Se till så att du delar upp ditt hår i sektioner så att du kan applicera värmeskyddet utan att missa delar av håret. Oavsett om du ska föna, platta eller locka håret kommer du att tacka dig själv om du först drar nytta av ett värmeskydd så att ditt hår hålls fräscht och inte slits ut.

Tvätta ditt hår på rätt sätt

För att få det där lena och mjuka håret som du eftersöker börjar allting med att välja de rätta hårprodukterna i form av schampo och balsam. Det är utan tvekan värt att spara ihop lite pengar så att du får tag på riktigt högkvalitativa produkter. Du kommer nämligen ganska snabbt att märka en stor skillnad mellan billiga och dyra schampon. När det är dags att skölja ur balsamen ska du säkerställa att detta görs mycket noga då mjukgörande produkter löper risken av att tynga ner hår.

Få den där perfekta volymen

En locktång kan göra under om du vill få fram lite extra volym i håret. Se bara till så att du såsom tidigare nämnt drar nytta av ett värmeskydd innan du börjar – och du ska heller aldrig ta fram locktången innan håret är helt torrt. Även lite hårspray kan sedan göra susen för att säkerställa att håret ligger på plats. Om du vill få till härlig volym redan när du kommer ut ur duschen kan du använda dig av hårfönen tillsammans med volymgivande produkter för att fixa till en fräck frisyr.

Torrschampo

Sist men inte minst får du inte glömma att torrschampo kan göra mycket mer än att bara se till så att hårbotten känns mindre fet. Det är också ett effektivt hjälpmedel att dra nytta av när du vill styla ditt hår på ett snyggt sätt. Om du sprayar torrschampo i hårbottnen och sedan kramar ditt hår med händerna kan du få till mer volym utan att det kostar skjortan!

När du har fått till en bra kvalitet och volym på håret så kan du alltid variera dig med lite olika accessoarer som du kan hitta fina exempel på i denna artikel.