Svinborste – se våra 5 favoriter här

Det är viktigt att ha en bra hårborste, exempelvis en svinborste om du vill ta hand om ditt hår. Vill du att ditt hår ska vara frissfritt, glänsande och friskt behöver du en bra svinborste!

Du kanske tror att det inte spelar någon roll vilka andra produkter du använder så länge du har bra hårvårdsprodukter. Men där har du fel. Hårborsten är faktiskt en mycket viktig del av att ha vackert hår.

Du behöver inte spendera mycket pengar på en bra svinborste. Som du kan se på vår topplista kan du hitta bra svinborstar till mycket bra pris.

Topplista svinborste bäst i test

Naturligtvis har vi en topplista där vi har valt ut fem favoritsvinborstar. Nu blir det lättare för dig att veta var du ska börja ditt sökande efter den bästa svinborsten.

Nedan kan du se våra rekommendationer! Våra fem bästa tips är alla bra, så det är bara välj bara en av dessa och du kommer bli väldigt nöjd!

1. Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair

Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair Svinborste

Vår svinborste bäst i test!

Vinnaren är en utmärkt utredningsborste från Björn Axén med högkvalitativ svinborst som passar för fintrådigt hår. Borsten har svinborst och nylonstrån i en perfekt balans. Den reder ut, slätar ut och gör håret till ett glansigt och vackert hår.

Du kan använda borsten i vått eller torrt hår. Se till att ta hand om borsten genom att ta bort hårstrån efter varje användning.

Se priset

2. evo Bradford Pin Bristle Brush

evo Bradford Pin Bristle Brush

Utmärkt kvalitetsborste!

evo Bradford Pin Bristle Brush är en fantastisk borste för att få bort frissigt hår och knutar. Den har högkvalitativa borst som hjälper dig att få jobbet gjort.

Borsten stimulerar också din hårbotten och fördelar dina naturliga håroljor jämnt, vilket ger dig ett starkt och friskt hår fullt av glans. evo Bradford Pin Bristle Brush har värmebeständiga borst och är idealisk för daglig användning.

Den här produkten passar alla hårtyper, men är särskilt bra för personer med tjockt, långt eller lockigt hår.

Se priset

3. Acca Kappa Mini Paddle Brush Kotibe´ Wood 100% Boar Bristles & Nylon Monofilament

Acca Kappa Mini Paddle Brush svinborste

En bra borste!

Vill du ha en fin mindre svinborste? Kolla in den här från Acca Kappa! Du får inte bara en svinborste utan även ett handtag av vackert kotibe-trä!

En riktigt lyxig svinborste med andra ord! En bonus är att du får en viss massage och stimulans av hårbotten.

Den här borsten får ditt hår att glänsa och det blir också mjukt och smidigt när du använder den. Om du letar efter en bra borste är detta ett bra val.

Se priset

4. Kent Brushes Large Rubber Cushion Brush

Kent Brushes Large Rubber Cushion Brush Svinborste

Naturlig borste hela vägen!

Kent Brushes Large Rubber Cushion Brush är en svinborste som är tillverkad av naturmaterial. Handtaget är tillverkat av trä och borsten har en kudde av naturgummi.

Kent Brushes Large Rubber Cushion Brush hjälper till att fördela de naturliga oljorna i håret jämnt. Det gör håret glansigare, starkare och mjukare.

Se priset

5. KICKS Beauty Boar Bristle Brush

KICKS Beauty Boar Bristle Brush svinborste

KICKS egna svinborste är ett bra val!

Den här exklusiva borsten från KICKS är tillverkad av 100 % svinborst som vårdar ditt hår på bästa möjliga sätt. Ditt hår kommer att vara glänsande, mjukt och friskt redan efter första användningen.

Det är naturligtvis mycket viktigt att du känner dig nöjd med ditt hår när du borstar det för första gången. Om du använder en borste av sämre kvalitet kommer du att märka skillnaden direkt. Prova att använda en finare borste, till exempel en borste med svinborst, så kommer du att se skillnad på ditt hår.

Vi gillar särskilt att borsten minimerar frissighet, ger bra glans och minskar känslan av fett hår. Den har även ett gäng andra bra funktioner. Detta är ett bra val om du vill köpa en ny borste med svinborst!

Se priset

Använd svinborste varje dag

Det finns många skäl att borsta håret varje dag. Det handlar inte bara om att få det att se friskt och fräscht ut eller att få bort trassel. Att borsta håret sprider också de goda sakerna från din hårbotten till ditt hår.

Därutöver kan en borste av god kvalitet göra extra gott för ditt hår. När du stimulerar blodcirkulationen med massage hjälper det till att producera talg och hårväxt. Som du ser finns det många goda skäl att borsta håret varje dag.

Naturborst vs plastborst

En naturborste är bättre för ditt hår än en plastborste. Det är uppenbart! En hårborste med plastborst är inte alls lika skonsam mot håret och tar inte heller hand om din hårbotten.

Naturborstarna på en svinborste hjälper till att fördela hårets naturliga oljor jämnt. Detta gör att håret ser friskt och glänsande ut. Det är alltid en bra idé att dra nytta av det som naturen ger oss, snarare än att lägga till andra saker för att få det resultat vi vill ha.

Svinborste med trähandtag

Det är särskilt bra om du väljer en borste med ett fint trähandtag. Om du väljer det är det helt och hållet naturmaterial, vilket naturligtvis är en fördel för miljön och att du gör en god gärning för både håret och samhället på en och samma gång.

Det finns många olika typer av svinborstar. Du ska välja den som är bäst för dig. Ska det vara en lyxig svinborste? En mer budgetvänlig svinborste? Vill du ha en rund borste? Det är bara du som vet!

Vanliga frågor och svar om svinborstar

Vad är en svinborste?

En svinborste är en typ av hårborste som har naturliga borsthår.

Vilka är fördelarna med att använda en svinborste?

Det finns många fördelar med att använda en svinborste, bland annat att den hjälper till att fördela hårets naturliga oljor jämnt, gör att håret ser friskt och glänsande ut och stimulerar blodcirkulationen.

Hur ofta ska jag använda en svinborste?

Du bör använda en svinborste varje dag för bästa resultat.

Vad är skillnaden mellan en svinborste och en plastborste?

En svinborste är tillverkad av naturligt material, medan en plastborste inte är det. Svinborstar är också mycket skonsammare mot hår och hårbotten.

Måste jag välja en svinborste med trähandtag?

Nej, men det är ett miljövänligt alternativ och gör att din svinborste består av 100% naturligt material.

När behöver man använda en svinborste?

Du bör använda en borste varje dag för att fördela hårets naturliga oljor jämnt och få håret att se friskt och glänsande ut. Du kan också använda den för att stimulera blodcirkulationen, vilket kan främja hårväxten. Borsten kan användas av både vuxna och barn. En svinborste består av naturliga material som är snälla mot både hårbotten och hårstrån. 

Där har du det – allt du behöver veta om svinborstar! Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lära dig mer om dessa fantastiska borstar och varför de är så bra för ditt hår. Tack för att du läste!

Läs även vårt kompletta inlägg om hur du hittar den bästa hårborsten för ditt hår.