Sveriges bredaste sortiment av pooltak

Vill du förlänga livslängden på din pool? Kanske använda den under dagar när det är lite sämre väder? Pooltak är ett utmärkt sätt att hålla poolområdet varmt och skyddat från väder och vind. Det finns ett stort antal olika typer och stilar av pooltak på marknaden, så det borde vara relativt enkelt att hitta det perfekta för ditt hem. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla pooltak inte är likadana. För att säkerställa att du får bästa möjliga produkt för dina pengar är det viktigt att du gör din research innan du gör ett köp.

Populära typer av pooltak

En av de mest populära typerna av pooltak på marknaden idag är pooltak i aluminium. Pooltak i aluminium är ett utmärkt val av flera skäl. För det första är de extremt hållbara och kommer att hålla i många år med rätt skötsel. För det andra är pooltak i aluminium extremt lätta att installera. I de flesta fall kan de installeras av en gör-det-självare på bara några timmar. Slutligen ger pooltak av aluminium ett starkt skydd mot solens skadliga strålar.

Du kan hitta många typer av pooltak i aluminium men som har lite annan form och färg en den där typiska aluminium färgen. Gillar du t ex svart så finns det ett med böjda och massiva polykarbonat- och karbon imiterade aluminiumprofiler som gör att materialet får en helt annan yta och utseende. Detta för att du som kund ska kunna hitta just det du letar efter till din pool. 

Fördelar med att ha ett pooltak

Ett pooltak hjälper till att hålla vattentemperaturen högre även om det börjar bli lite kyligt ute och om du har en uppvärmd pool kan du spara onödiga utgifter genom att pooltaket hjälper poolen att hålla sin värme. Du slipper också lägga onödig tid på att städa poolen eftersom taket håller smuts, löv och annat borta från vattnet och du kan istället njuta mer av att bada. Det är bara att skjuta bort pooltaket och där har du din rena och fina pool med en behaglig temperatur.  

Du bör också tänka på en sak när det gäller själva installationen. Vill du ha skjut skenor på ena sidan eller båda sidorna? Detta beror på vad du önskar. Om du har en skena på ena sidan så slipper du ha en skena på den sidan du går i poolen och på den sidan rullar taket istället på hjul vilket också är en smidig lösning.