Styling och förberedelse av att sälja lägenhet

Innehåll

Under det senaste året har vi märkt av att allt fler frågat efter hur tips och vad man kan tänka på för att få sin lägenhet att bli stylad. Inte minst är det viktigt för att man själv ska trivas i lägenheten, men det är givetvis också väldigt viktigt att tänka på vid en eventuell försäljning. Du vill såklart visa upp hemmet i sin allra bästa form. Vi har nedan listat de steg du bör göra inför fotografering och visning.

Steg 1 – Renovera eller inte

I de allra flesta fall lönar det sig inte att renovera inför en försäljning. Det beror på att en spekulant har ett öga för att själv tänka sig hur de vill renovera och göra i ordning saker. De får en känsla av att kunna göra ett klipp och en förhoppning om att de kommer kunna slå till på ett bättre pris. Det man kan säga generellt om detta är dock att det är flera köpare som hoppas på att göra sig en riktigt bra deal och det är ofta så att spekulanter gärna letar efter objekt som inte är topprenoverade.

Steg 2 – Styling och temaval

De flesta anlitar en stylist som mäklaren rekommenderar och som utifrån vad som finns i din lägenhet ger förslag på tema och vad som går att använda av dina möbler under visningen. Det går ofta även bra att rensa ut allt i lägenheten och stylisten bidrar med sina möbler och inredning för att göra hemmet så attraktivt som möjligt under visningen. För givetvis vill du locka fler spekulanter med en stylad lägenhet.

Steg 3 – Flyttstädning

En självklarhet är att man bokar en firma som tar hand om flyttstäd och bor man i Norrland kan man exempelvis vända sig till Norrstäd som har specialiserat sig på just flyttstädning. Bor du på västkusten kan du istället anlita dig av Väststäd som erbjuder flyttstädning i hela Västra Götaland och Hallands län.

lägenhet

Steg 4 – Rensa, rensa, rensa!

Under själva visningen är det viktigt att det alltid är rent och fint och att du tar bort alla personliga saker. Spekulanter vill kunna drömma sig bort på egen hand och vill inte tänka så mycket på personliga tillhörigheter till nuvarande ägare.

Steg 5 – Fotografering

Mäklaren anlitar en professionell fotograf som tar fram bilder som används både i prospektet och i annonsen. Vår tips här är att du säkerställer att fotografen kommer på en dag som har ett bra väder. Om det regnar är det bättre att boka om fotografen.

Steg 6 – Visningen

Det är nu det avgörs och har du valt en bra mäklare så ska allt gå bra av sig självt! Mäklaren har frågat dig allt som hen behöver veta och är påläst om föreningen och dess ekonomi. Ofta har mäklaren bra koll på material och svarar på eventuella frågor under visningen.