Styla soffan snyggt med kuddar

Såhär i vintertid spenderar man mer och mer tid innomhus pga den kalla temperaturen och mörkret utomhus. Då kan det vara roligt att även styla sin hemmiljö tex att styla soffan snyggt med kuddar för att få en mysig atmosfär medan man ligger i soffan och sträckkollar serier eller läser en bra bok efter en lång arbetsdag.

I detta inlägget tänkte jag ge några enkla tips på hur man kan styla soffan snyggt med kuddar hemma i vardagsrummet för en mysigare, lyxigare och härligare känsla. Med hjälp av några enkla medel kommer soffan att vara den platsen du längtar till att spendera tid med din familj, partner en vän eller varför inte helt ensam (egentid är ibland det bästa) efter en lång arbetsdag i ett kallt, mörkt och snöigt eller regnigt väder.


Kuddar

Kuddar gör inte soffan bara mysigt och bekväm att sitta/ ligga i utan det ger även soffan liv, färg, textur och gör att det känns mer ombonad och klädd.


Antalet kuddar

Det viktiga att tänka på med kuddarna i soffan är att det spelar ingen roll hur många kuddar det är, det viktigaste är att antalet kuddar är ojämnt. Tex 3 kuddar, 5 kuddar, 7 kuddar, 9 kuddar.

Sedan beror det såklart på storleken på soffan hur många kuddar som blir bäst. Till en liten soffan räcker det med 3-5 kuddar (för att inte kuddarna ska ta över hela soffan, medan en större soffa kan ha desto fler kuddar.


Färger på kuddarna

För att skapa en harmonisk känsla kan man tänka att en eller några kuddar ska ha en basfärg som går ton i ton med resterande färger i rummer tex väggfärg, soffans färg osv.. Basfärger är neutrala färger allt från vitt, ljust beige, beige, ljust grått, grått, brunt till svart.

Därefter för att få in lite mer färg och göra det mer livfullt och glatt kan man välja en accentfärg på en eller flera kuddar tex orange, blått, rött, gult, rosa, lila, grönt.

Texturer

Det är också viktigt att det är olika texturer på kuddarna, tex tyg, sammet, skinn, fluffigt pälsliknande material, grovstickat, siden osv… Med olika texturer menar jag även olika mönster så som randigt, prickigt, rutigt, blommigt, dekorativa mönster osv… Att använda olika texurer och olika mönster på kuddarna skapar en mycket mer levande känsla.


En till accentfärg

Har du kommit såhär långt så har du skapat en stilren, harmonisk, levande och mysig känsla. Men för att verkligen skapa det där lilla extra och få till pricken över i kan du addera en till accentfärg. Det allra snyggaste är då att använda en kontrasterande motsatsfärg som framhäver den andra accentfärgen.