Styla håret med värmeborste – steg för steg!

Att styla håret med värmeborste är något som blivit mer och mer vanligt. Resultatet påminner om att föna håret med rundborste men är så mycket enklare och smidigare.

En värmeborste är en borste som blir varm när man sätter i elkontakten – precis som en plattång eller locktång. Med en värmeborste kan man göra flera olika stylingar som ger ett mjukt och fint resultat som kan vara svårt är att få till med en plattång/locktång.

Vill du få ditt hår sådär snyggt som när du varit hos frisören? Volym och hollywoodsvall är något du kan uppnå med en värmeborste. Att få håret att se sådär lyxigt, volymfullt och svalligt ut som det gör i de amerikanska filmerna. I detta inägget kommer jag att visa hur man på ett enkelt sätt kan styla håret med värmeborste för att få till en klassisk look.


Styla håret med värmeborste – steg för steg!

Det är så snyggt om man har en kort bob, ett axellångt eller mellanlångt hår att styla håret så att topparna får en mjuk böj inåt. Detta funkar även på långt hår men kan vara svårare att få det att hålla. Bäst hållbarhet är denna stylingen på bob, lobfrisyrer och mellanlångt hår.

IMG 0667
IMG 0669
  1. Börja med ett helt torrt hår (nytvättat och fönat eller icke nytvättat spelar ingen roll. Men håret behöver vara helt torrt. Dela upp håret från öra – öra och sätt upp håret med en klämma. Applicera värmeskydd i första sektionen hår.

styla håret med värmeborste
styla håret med värmeborste
styla håret med värmeborste

2. Dela håret i två delar och lägg värmeborsten längst in mot hårbotten ( ett par cm ifrån så du ej bränner dig) underifrån och för borsten ner mot toppen, rulla in toppen hela vägen upp mot hårbotten och håll sedan borsten still i 15-20 sek beroende på hur tunna/tjocka hårstrån du har. Upprepa samma sak på den andra passen hår.


IMG 0688
IMG 0689
IMG 0690

3. Nästa indelning blir mellanpartiet av håret och då gör du indelningen ca 10 cm över öronen och fäster upp överhåret med en klämma. Applicera återigen värmeskydd i nya sektionen hår. Upprepa samma teknik och gör 4-5 hår passéer beroende på hur stort huvud du har.


IMG 0695
IMG 0698

4. När sektion 1 och 2 är helt klara fångar du upp allt hår och slätar ut allt tillsammans och böjer in toppen en gång till för att verkligen få håret slätt.


IMG 0703
IMG 0705

5. Dela in vart du vill ha din bena och släpp ner håret hälften åt varje sida.

IMG 0713
IMG 0718
IMG 0722

6. Upprepa samma sak i överhåret. Kom ihåg att applicera värmeskydd innan.

IMG 0725
IMG 0726

För att få till denna stylingen har jag använd mig av en mellanstor värmeborste.

Lyx – Ghd rise hot brush

Budget – Cera hotstyler


Läs inlägget om ”Bästa värmeborsten – värmeborste som skapar volym!” för att få fler tips på hur du kan styla håret med värmeborste samt vilka värmeborstar som är de bästa.