Stor ökning bland antalet kreatörer under 2021

I samarbete med Capcito

I Dagens Industri kan man läsa att Gig-bolag går mot sitt starkaste år någonsin 2021 och en mycket stor ökning kommer just från kreatörer. Det är som bekant många kreatörer som arbetar inom hårvård och skönhet som väljer att starta företag och ta friheten att inte ta en traditionell anställning. Något som vi på StylingGuiden tycker många fler ska testa på – inte minst efter att ha upplevt Corona-pandemin.

Cool Company, som har riskkapitalbolaget Verdane som huvudägare, ser framför allt en ökning från frilansare inom kreativa yrken, bygg, affärer och it. Sett till antalet frilansare växer kreatörer mest med design och marknadsföring följt av frilansare inom mode, hälsa och skönhet.

https://www.di.se/digital/gig-bolag-gar-mot-sitt-starkaste-ar-ser-okning-fran-kreatorer/

För de flesta personer upplevs företagande fortfarande som krångligt att komma igång med och det har därför uppstått flera alternativ för att fler människor ska våga och vilja testa på att driva företag. Det går exempelvis att vända sig till frilansföretag som är specialiserade på att hjälpa företag med det administrativa och underlätta kring allt krångel med företag.

För den som tar steget att starta och driva eget företag behöver man välja en bank och de flesta brukar börja med sin befintliga bank där man redan har som privatperson, det går idag att välja bokföringssystem på nätet som är enkla att använda eller att vända sig till en billig bokföringsbyrå. Det är även många som undersöker olika alternativ att skaffa finansiering till sina företag. Det är därför ett tips att vända dig till www.capcito.com som erbjuder företagslån, fakturaköp och checkkredit för små och medelstora företag.