Steg för steg – brun utan sol

Det mest hälsosamma tipset till dig som vill få en snygg solbränna är att använda dig av en brun utan sol (BUS) som ger dig en fräsch hy utan att behöva sola i flera timmar och riskera att bränna dig. Vi har tagit fram en steg-för-steg guide som innehåller allt du behöver veta om hur du får brun utan sol att hålla som bäst samt hur du applicerar.

dainis graveris lB5Wk AlSxw unsplash

Vad är DHA?

Det är nu ca 50 år sedan det kemiska ämnet DHA (dihyrdrocy-aceton) upptäcktes och började användas för att skapa känslan av att huden fått färg. I de allra första produkterna var ämnet inte av samma goda kvalitet som i dag.

1. Peela bort torr och död hud

Börja gärna 3-5 dagar innan du applicerar din brun utan sol med att använda dig av en peeling som avlägsnar döda hudceller. Detta tar bort torr hud som annars kan ta åt sig mycket färg och ge en ojämn färg eller få huden att börja flagna.

sanctuary white lily damask rose body scrub 200 ml 2485 158 0200 1 1
Köp!

2. Återfukta din hud

Använd en fuktgivande creme för att återfukta huden och undvika ett fläckigt resultat. Partier som panna, kinder, armbågar, händer och knän brukar kunna vara mer torra än andra kroppsdelar och det är därför viktigt att du återfuktar dessa för att få ett jämt resultat. En återfuktande creme ger en jämnare färg när du applicerar brun utan sol.

body lotion sanctuary
Köp!

3. Välj rätt brun utan sol

Det finns många olika brun utan sol som passar beroende på vilken hud du har och vilket resultat du vill uppnå. Du kan även välja om du vill ha direkta resultat eller vill bygga upp brännan gradvis. Det finns en del produkter som ger dig en tropisk doft och de som är oparfymerade.

Lotion och oljor – passar bäst för dig som har en torr hy.

ida warg brun utan sol body lotion
Köp!

Lättflytande gel och spray – enkelt att applicera och ger fina resultat på huden.

marc inbane natural tanning spray 2077 101 0000 1
Köp!

Mousse – torkar snabbt och passar bäst om du har mycket hår på kroppen.

marc inbane self tanning mousse
Köp!

4. Använd en anpassad brun utan sol för ansiktet

Huden i ansiktet är mycket tunnare och känsligare än huden på kroppen. Därför bör du använda en brun utan sol i ansiktet som är anpassad för just ansiktet – detta för att din hy ska hålla sig fin och inte bli fet eller uttorkad, samt att resultatet blir jämnare och finare – man vill att det ska se naturligt ut och inte smutsigt.

marc inbane face lotion
Köp!

5. Applicera BUS

Börja att applicera från handleder eller anklar, använd dig av cirkulerande rörelser och gå mot mitten av kroppen. Det är bättre att ta mindre doseringar upprepade gånger eftersom det gör det enklare att få ett jämnare resultat. Massera in produkten ordentligt och tona ut färgen ordentligt vid hårfäste, händer och fötter för att få ett så bra resultat som möjligt. Vi rekommenderar att du använder en BUS-handske för applicering av brun utan sol och att du alltid tvättar dina händer efteråt för att undvika missfärgningar.

marc inbane handske
Köp!

6. Återfukta huden dagligen för bästa hållbarhet

Återfukta huden varje kväll med en fuktgivande body lotion för att din brun utan sol färg ska hålla sig så länge som möjligt. På sommaren eller om du ska bära kläder som visar mer hud kan det vara fint att ha en body lotion med skimmer i för att få en fin lyster i din hud.

shimmer body lotion 2
Köp!
shimmer olja 1
Köp!
shifaaz shamoon CE5wcAmL7gg unsplash

Hoppas du fått lite tips om hur en bra brun utan sol blir till. Det finns mängder av brun utan sol produkter ute på marknaden, i inlägget har jag valt ut mina absoluta personliga favoriter som jag tycker funkar fantastiskt bra och ger en naturligt fin färg samtidigt som man får ett synligt resultat. Det som jag tycker är så fantastiskt med Marc Inbanes produkter är att de anpassar sig efter sin egna hudton – vilket gör att resultatet ser väldigt naturligt ut och färgen passar sin egna hudton.

Finns mängder av olika brun utan sol produkter på Lykos hemsida!