Sommar trender dam 2023 – 5 sommartrender du inte vill missa

Innehåll

Sommar trender dam 2023 bjuder på flera trevliga trender. Nedan finner du 5 utav de absolut hetaste trenderna sommaren 2023.


Linne

I år är linne otroligt inne på kläder – linne är ett lätt och svalt tyg som ger en sofistikerad känsla som både går att klä upp och klä ner. Linnekläder svämmar över i butikerna denna sommaren och det finns allt i från skjortor, blusar, klänningar, shorts, hattar och kaftaner.

Tips på hur du kan matcha linnekläder!

  1. Matcha ett par lediga linnebyxor med en croptop i samma ton, ett par somriga tofflor och håret i en ledig knut i nacken.
  2. Matcha en linnekostym med ett par stora örhängen och håret lockat och löst uppsatt.
  3. Matcha en vacker långklänning i linne med guldsmycken.

Badkläder med exotiska motiv

I sommar är det otroligt hett att bära badkläder med exotiska motiv i form av exotiska blommor, djungelväxter och snäckor i regnbågsfärger. Detta väcker en rejäl semesterkänsla till medelhavet och färgerna framhäver en brunbränd kropp.


Smockad klänning

Smockade klänningar är när tyget är ribbat vilket skapar en snygg figur och siluett på kroppen. Klänningen kan vara smockad i antingen överdelen eller i kjolen och resten faller slätt eller så kan klänningen vara smockad runt hela kroppen. Vilket du väljer är upp till din personliga smak och stil!


Sandaletter med remmar

Sandaletter som är sandaler med klack är superhett sommaren 2021 och allra hetast med remmar. Sandaletterna finns både med tunnare och tjockare remmar. Detta är ett enkelt sätt att ge en annars enkel klädsel en extra intressant detalj och pricken över i!

Stråväskor

Ståväskor är sommarens ägodel när det kommer till att få in den riktiga beachkänslan. I år är även stråväskan trendig att bära på när man inte är på stranden. Liva upp en outfit för lunch med vännerna på stan med en stråväska eller varför inte våga ha en mindre stråväska inför utekvällen? Stråväskan ger en somrig och softisikerad look!


Hoppas att du blivit uppdaterad på vilka trender som är hetast sommaren 2023. StylingGuiden rekommenderar även att läsa inlägget om Björk hårvård för att få tips om en fantastisk fuktkur som håret verkligen behöver på sommaren!