Snygga handtag till luckor i hemmet!

Innehåll

I samarbete med Beslag Online

En mycket enkel grej att göra för att förnya möbler i hemmet är att skaffa nya handtag till luckorna. Snygga och eleganta handtag kan förnya ett helt intryck i ett rum i hemmet.

Handtag finns på fler ställen i hemmet än vi kanske tänkt på – i köket, i badrummet, på byrån, tv-bänken samt alla dörrhandtag.

Tips för att välja rätt handtag!

1. Bekväma handtag

Fundera ut vilken känsla du vill ha när du öppnar en lucka – vill du att handtaget ska vara stort och rejält så det är enkelt att öppna och stänga luckan? Föredrar du en mindre knopp där du drar ut luckan med fingertopparna? Tycker du om att handtaget verkligen känns som ett handtag där det inte råder någon tvekan om hur du ska ta tag i handtaget för att öppna? Finns barn i familjen och du vill att barnen ej ska kunna komma åt och öppna lätt?

2. Handtag som passar med luckorna

Vilken stil och vilket materialval har du på luckorna i rummet? Tycker du om kontraster så satsa på handtag i ett annat material än luckorna – till exempel om köksluckorna är i trä satsa på kökshandtag i metall i en kontrasterande färg. Vill du ha diskreta handdtag som flyter in i luckorna? Satsa på handtag i samma färg och material som luckorna. Vill du skapa en harmonisk och mjuk känsla? Satsa på handtag i en färg som är endast 1-2 nyanser ljusare eller mörkare än luckorna.

3. Storleken och vikten på luckorna

Tänk på att handtagen även ska matcha luckornas storlek och vikt. Har du exempel en stor och tung lucka kan det krävas ett lite större och mer rejält handtag för att slitaget inte ska bli för stort när luckan öppnas regelbundet i vardagen.


Vilka färger på beslag passar bäst till luckorna?

Luckor i vitt –  vit är den vanligaste färgen på luckor både i kök och badrum. Till vita luckor oavsett om de är matta, blanka eller högblanka passar det bäst med mässing, koppar eller mattsvarta handtag.

Luckor i ljust trä – till luckor i ljust trä så som exempel ek passar det bäst med brons, krom, borstad koppar eller mattsvart.

Luckor i mörkt trä – Luckor i mörkare trä som exempel valnöt passar det bäst med rostfria handtag, krom eller vitt.

Svarta luckor – till svarta luckor passar de flesta handtag med snyggast blir vitt, krom, mässing eller koppar.

Gråa luckor – till gråa luckor passar det bra med krom eller mässing/koppar för mer kontrast.


Beslagonline.se kan du hitta mängder av otroligt snygga handtag och även läsa om olika typer av handtag så som skålhandtag, profilhandtag och infällnadshandtag samt olika knoppar.

handtag

Besök Beslagonline.se för att hitta inredningsdetaljer till hemmets alla rum!