Skönhetstips för män

Innehåll

Det är inte bara kvinnor som mår bra av att ta hand om sitt utseende utan även män. Endel män bryr sig kanske inte så mycket om att vårda sin skönhet men StylingGuiden kan lova att även män skulle må mycket bättre genom att tänka lite extra på att vårda sitt utseende – det höjer självförtroendet vilket ger en enklare vardag.

Nedan kommer StylingGuidens bästa skönhetstips för män:

Håret

Att gå till frisören regelbundet är ett bra tips för att hålla en snygg frisyr välvårdad, det rekommenderas att gå till frisören var 5-6 vecka för en kort frisyr och 7-8 vecka för en mellanlång frisyr. Du kan även boka in en puts hos din frisör där i mellan för att trimma till håret kring öronen och längst ner i nacken så ser du extra välvårdad och prydlig ut hela tiden.

man in green and black crew neck t-shirt holding black dslr camera
man wearing gray shirt

Det finns många män som lider av håravfall, det är genetiskt om man som kille blir tunnhårig och håret kan börja glesas ut redan vid 20 års åldern på vissa. Det finns dock en lösning till att få tillbaka sitt hår och få ett fylligt hårfäste igen och det är att göra en hårtransplantation. En hårtransplantation innebär att hårsäckar förflyttas från ett område där det finns gott om hårsäckar (det kan vara från bakhuvudet eller från ett område på kroppen) till områden där håret är tunt eller kalt. Det blir ett väldigt naturligt resultat och man kan se slutresultatet efter 12 månader men se skillnad redan efter 3-4 månader. En hårtransplantation kostar mellan 29.000 – 60.000 kr men är en permanent lösning för att få sitt hår tillbaka. De som har gjort en hårtransplantation säger att det är det bästa beslutet de tagit.

Att använda rätt stylingprodukter och schampo till sitt hår är också ett tips för att få till den perfekta frisyren. Det kan vara bra att att använda en saltvatten spray, saltvattenkräm, eller volymkräm i håret efter dusch, sedan föna in produkten i håret för bästa hållbarhet. Sedan avsluta med ett hårvax eller hårspray för att lägga frisyren på plats.

Huden

Återfukta huden morgon och kväll med en återfuktande ansiktskräm, din hud kommer att kännas mjukare och få en fin lyster istället för att se torr, matt och glåmig ut. Det kan även vara bra att göra en ansiktspeeling en gång i veckan för att avlägsna döda hudceller.

Trimma eller raka skägget regelbundet för att det ska se välvårdat ut i ditt ansikte, glöm inte heller att trimma bort eventuella näshår, öronhår och att plocka ögonbrynen med en pincett – många män får ökad hårväxt vid ögonbrynen när man kommer upp i åldern och då kan det vara bra att tänka på att hålla efter hårstrån som växer mellan ögonbrynen och klippa bort långa hårstrån som spretar ut i ögonbrynen.

man standing in front of sink
man with white round ornament on his mouth
man in white crew neck t-shirt

Kläder

Se till att du har kläder i garderoben som sitter bra på kroppen och rensa bort allt som är för litet eller för stort. Att ha en bra basgarderob är nyckeln så se till att inhandla nytt om du inte redan har det du behöver. Bra baskläder för män är byxor, t-shirts, skjortor, tröjor och evenuellt ett par kostymer i olika färger – beroende på din personliga stil och ditt arbete.

man in blue suit standing on sidewalk during daytime
man in blue dress shirt and white pants holding black sunglasses
man in brown jacket and blue denim jeans sitting on brown concrete bench during daytime