Skapa egna underverk för ditt hår!

Innehåll

Har du trött och livlöst hår? Drömmer du om att få ett friskt och starkt hår? Då är det dags att prova på naturliga huskurer och preparat som kan ge ditt hår ett glänsande nytt liv. 

Naturliga huskurer för lyxigt hår och skön avkoppling 

Ett glansigt och hälsosamt hår behöver inte kosta en förmögenhet och kräva en massa tidskrävande behandlingar. Allt du behöver är några enkla naturliga huskurer och samtidigt lite tid för avkoppling. Njut under kurerna och jämför de bästa casinona utan licens under tiden. Här kommer några härliga hårkurer med naturliga ingredienser som du oftast hittar hemma i köket och samtidigt lite tips på hur du kan kombinera hårvård med en stunds roligt spelande online eller en roande stund med din favoritserie.

Ingredienser för friskt och glansigt hår

 • Ägg –
  Ägget är en av våra mest näringsrika ingredienser. Det kan göra underverk för ditt hår. Ägget får saker och ting att återfå sin fuktighet och smidighet tack vare protein, fett och biotin. Använd ägget som en mask för håret och täck sedan med en plastfolie eller en duschmössa i cirka 20 minuter innan du sköljer ur.
 • Avokado – 
  Denna delikata frukt är inte bara en fantastiskt smaskig del av din måltid. Den är även en rik källa av E-vitamin och fett. Krossa avokado och applicera på ditt hår, täck håret med plastfolie eller duschmössa och låt sitta i 15-20 minuter innan du sköljer ur. Ett bra sätt att kombinera denna hårkur är att spela några snabba spel på mobilen medan du väntar på att kuren ska verka.
 • Honung –
  Det har visat sig att honung ger fukt åt torrt och skadat hår. Många har även upplevt att honung hjälper mot mjäll samt när din hårbottnen blir känslig och torr. Applicera rå, äkta (helst ekologisk) honung i ditt hår, låt verka i 30 minuter och skölj sedan ur. Denna tid kan samtidigt användas för att koppla av och få en stunds sinnesro för dig själv.
 • Aloe Vera –
  En kär växt som är känd för dess helande hälsosamma förhållanden och används mest för olika skönhetsprodukter men även för olika hälsotillstånd. Detta är även en fuktgivare som hjälper till att återfukta och motverka frissiga hårstrån. Applicera gel från Aloe Vera-blad direkt på håret och låt det verka i 30-45 minuter innan du sköljer ur det grundligt. Medan du väntar kan du spela något underhållande spel eller streama någon skön serie. 

Ge ditt hår nytt liv på naturlig väg

Det finns många andra naturliga ingredienser som kan göra underverk. Kokosolja är populärt. Den är rik på näringsämnen och återfuktar och stärker ditt hår. Massera in kokosolja i håret och låt det verka i några timmar eller över natten innan du tvättar ur det. Du kommer att märka en tydlig förbättring av hårets kvalitet och glans.

Ytterligare ett naturligt preparat är äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger balanserar hårbottens pH-värde och tar bort produktrester som kan göra håret trött och livlöst. Blanda äppelcidervinäger med vatten och använd det som ett sista sköljmedel efter att du har tvättat håret. Du kommer märka att ditt hår blir både mjukt och glansigt.

En annan populär metod för att få ett fylligt och starkt hår är att använda ricinolja. Ricinolja är rik på näringsämnen som kan stärka håret och främja hårväxten. Massera in ricinolja i hårbotten och låt det verka i några timmar innan du tvättar ur det. Upprepa behandlingen regelbundet för att få bästa resultat.

Du kan också prova på en av de mest effektiva metoderna som är att massera hårbotten regelbundet. Massagen ökar blodcirkulationen och främjar därmed hårväxten. Använd dina fingertoppar och massera hårbotten i cirkulära rörelser i några minuter varje dag.

Det finns det många naturliga huskurer och preparat som får ditt hår att må bra. Borsta regelbundet för en naturlig glans och skölj håret i kallt vatten efter tvätt eftersom det hjälper till att sluta hårets fjällskikt och ge extra glans. Genom att använda naturliga ingredienser och följa en bra hårvårdsrutin kan du nå ditt mål till ett starkt och glänsande hår.