3 bästa skäggtrimmer – Se vilken som passar dig

Här kommer en guide om vilken skäggtrimmer som passar både för dig som vill odla skägg, eller få till det perfekta tredagarsstubbet. Få inspiration till den skäggfrisyr som du vill ha och tips på vad du bör tänka på vid skäggvård samt hur du kan använda skäggolja och skäggborste om du har en längre skäggfrisyr.

Vad är det för skillnad mellan en rakapparat och en skäggtrimmer?

Den största skillnaden är att rakapparater används för slätrakning. En skäggtrimmer kan ställa in olika längder. Om du vill trimma till en skäggstubb eller ha helt enkelt ha en kort skäggfrisyr är det en skäggtrimmer som gäller.

Hur trimmar jag skägget jämnt?

För att lyckas med en jämn trimning av ditt skägg behöver skäggkammens kant vara pararellt mot din hud. Om du vinklar skäggkammen för mycket riskerar du ett ojämt resultat. Tänk på att trimma mothårs och åt olika håll för att få med de skäggstrån som växer i olika riktningar. Vi rekommenderar även att du börjar din trimning med en längre längdinställning så att du inte trimmar bort mer än du önskar.

Behöver man använda skäggolja och skäggborste?

Skäggolja hjälper dig att motverka irritation och kläda så om du lider av dessa problem bör du vårda ditt skägg med en skäggolja. Den ger fukt och näring till både skägget och huden under. En skäggborste passar för dig som har längre skägg och vill forma din egen skäggfrisyr.


Remington PG5000- G5 Graphite Series

remington g5000 g5 graphite series

Den bästa groomingprodukten är Graphite G5 som har hela nio justerbara tillbehör. Det bästa av allt är att det är både en skäggtrimmer, rakapparat, hårtrimmer, nästrimmer och polisongtrimmer. Remington är dessutom kända för sin kvalitet och är produkter som håller länge.


BaByliss C-Skäggtrimmer Japanese Steel T8

babyliss paris c skaggtrimmer japanese steel t890e

Japanskt stål som formar, trimmar och stylar ditt skägg eller skäggstubb! T8 från BaByliss gör det enkelt att få till en jämn klippning och tar sig även igenom tjockare skägg. Den skyddande kamguiden har 24 längdinställningar från kortare stubb till längre skägg, 0,5–12 mm.


Remington Skäggtrimmer MB7050 T-Series

sth 1624494 Fm?%24sg%24&%24sd%24&w=500

Använd Remington för att få en bekväm och kontrollerad trimning. ett professionellt premium 38mm T-precisionsblad. Turbo-läget ökar kraften och hjälper dig att klippa genom tätt, tjockt hår och passar alla hårtyper och enkelt växla mellan längder från 1,5-25 mm.

Bonus: Skäggolja

Ett bonustips för att motverka irritation och kläda bör du vårda ditt skägg med en skäggolja som både ger fukt och näring till både skägget och huden under. En olja gör även att skägget blir mer följsamt och mjukt, när du väl har börjat använda skäggolja kommer du förstå känslan som ett nytrimmat skägg ska kännas. Det går även att köpa färdiga kit som innehåller en skäggborste som passar för dig som har längre skägg och vill forma skägget som du önskar.

Köp skäggolja hos Lyko.se

Du bör välja en skäggolja som passar med de dofter du är ute efter. Ett tips är denna skägg olja:

mr bear family beard brew citrus

Köp skäggolja med citrusdoft från Mr Bear


Läs även vårt populära inlägg om stylingtips för killar med tunt hår.