Blonda hår del 3 – använd ett bra silverschampo

Vi har kommit till Blonda hår del 3 – använda ett bra silverschampo som är en forsättning på guiden för blonda hår del 1 och 2.

Del 1 – Skapa din magiska hårfärg hos frisören

Del 2 – Den vårdrande rutinen hemma

Del 3 – hur du bibehåller en fin blond nyans hemma samt hur du håller dig borta ifrån matt, livlöst hår och gula oönskade nyanser.

Silverschampo

Silverschampo är ett shampo med violetta eller blåa pigment som hjälper till att neutralisera bort gula och orangea toner. Att använda rätt silverschampo till rätt hårfärg är A och O då det inte funkar med samma för alla blonda hårfärger för att tillfredställa rätt behov.

Det är viktigt att silverschampo inte överanvänds eller används på fel sätt då det kan orsaka helt oönskat resultat så som gröna gråa och lila/blå toner. Håret riskerar även att bli väldigt matt och livlöst och det kan även uppfattas som mörkare.

Det är VIKTIGT att tänka på att använda rätt färg för att ta bort rätt ton. Lila tar bort gult, Blått tar bort orange och grönt tar bort rött.

Om man tex använder ett blått shampoo på gula toner kan håret bli grönt.

Lila neutraliserar bort gult

silvershampoo före och efter

Blått neutraliserar bort orange

silvershampoo före och efter

grönt neutraliserar bort rött, när vi kommet upp till röda toner är vi dock uppe i den mörkare skalan hårfärger och det hör inte till skalan blonda hår.

motsatsfärger

Vilket är det bästa silverschampot för ljusa blonda hår att underhålla en fin kall nyans och undvika gula toner?

Köp Kevin Murphy Blonde angel wash på Lyko.se

kevin murphy blonde angel wash silver shampoo

Köp Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet på Lyko.se

Jag rekommenderar dessa två violetta silverschampon till ljusa blonda hår som som vill neutralisera bort gula toner. För en isblond, silverblond hårfärg använd vid varje hårtvätt. För en mer naturlig blond eller beieblonde använd var tjedje tvätt.

Vilket är det bästa silverschampot för lite mer mörkblonda hår som vill bibehålla en fin askig kall ton och neutralisera bort alla orangea toner?

askblond hårfärg

Har du en kall askig mörkblond hårfärg använd detta shampoo varannan tvätt. Har du en mer naturligt mörkblond eller beigeblonde hårfärg använd detta var fjärde tvätt.

Dessa silverschampon ger inte bara håret en fanstastisk fin och kall blond nyans utan de innehåller även näringsrika och vårdande ämnen som ger ditt hår en vårdande och skonsam tvätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *