Blonda hår del 3 – använd ett bra silverschampo

Innehåll

Vi har kommit till Blonda hår del 3 – använda ett bra silverschampo som är en forsättning på guiden för blonda hår del 1 och 2.

Del 1 – Skapa din magiska hårfärg hos frisören

Del 2 – Den vårdande rutinen hemma

Del 3 – hur du bibehåller en fin blond nyans hemma samt hur du håller dig borta ifrån matt, livlöst hår och gula oönskade nyanser.

Silverschampo till rätt hårfärg

Silverschampo är ett shampo med violetta eller blåa pigment som hjälper till att neutralisera bort gula och orangea toner. Att använda rätt silverschampo till rätt hårfärg är A och O då det inte funkar med samma för alla blonda hårfärger för att tillfredställa rätt behov.

Det är viktigt att silverschampo inte överanvänds eller används på fel sätt då det kan orsaka helt oönskat resultat så som gröna, gråa och lila/blå toner. Håret riskerar även att bli väldigt matt och livlöst och det kan även uppfattas som mörkare.

Det är VIKTIGT att tänka på att använda rätt färg för att ta bort rätt ton. Lila/violett tar bort gula toner och blått tar bort orangea toner.

Silverschampo för blonda hår

basta silverschampo EnrichedBlonde SilverShampoo Vin 1

Det bästa silverschampot för blonda hår som bekämpar gula och orangea toner.

Detta färgkorrigerande schampo är skräddarsytt för blont, blekt och grått hår och eliminerar oönskade toner effektivt. Dessutom är det berikat med välgörande ingredienser som främjar hårets hälsa och tillväxt, inklusive veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera, samt extrakt från blåbär och mango.

Resultatet är strålande hår som är ljust och mjukt, redo att växa friskt, samtidigt som det skyddas från skador.

Schampot är även fritt från parabener, silikoner och sulfater, vilket gör det till den perfekta vårdprodukten för ditt blonda hår. Gör dig av med oönskade toner och omfamna det bästa för ditt hår med Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo!

Gå till butik >>

Silverschampo för mörkblonda hår

loreal magnesium silverschampo

Det bästa silverschampot för mörkblonda hår hjälper till att bibehålla en fin askig kall ton och neutraliserar bort alla orangea toner.

Om man har ett mörkblont eller ljusbrunt hår med mycket varma oranga toner bör man använda ett blått silverschampo för att neutralisera bort dessa orangea toner. För dig passar ett blått silverschampo och det bästa är Loréal Magnesium Silver Shampoo.

För dig som har en kall askig mörkblond hårfärg ska du använda detta silverschampoo varannan tvätt. Om du har en mer naturligt mörkblond eller beige blonde hårfärg ska du använda detta var fjärde tvätt.

Silverschampo för ljusa blonda hår

kevin murphy blonde angel wash silver shampoo

Det bästa silverschampot för ljusa blonda hår syftar till att underhålla en fin kall nyans.

Du ska använd ett lila/violett silverschampo för att neutralisera bort gula toner och det bästa är Kevin Murphy Blonde Angel Wash.

loreal silverschampo blond

För dig som vill ha ett ännu starkare silverschampoo och verkligen behöver neutralisera bort gula toner rekommenderar jag L’Oréal Professionnel Blondifier Cool Shampoo.

För dig som har eller vill ha en isblond eller silverblond hårfärg ska du använda schampot varje hårtvätt. För att få en mer naturlig blond eller beigeblonde hårfärg ska du använda silverschampot vid var tredje tvätt.

Silverschampon med hög kvalitet

Dessa silverschampon ger inte bara håret en fantastisk fin och kall blond nyans utan de innehåller även näringsrika och vårdande ämnen som ger ditt hår en vårdande och skonsam tvätt och sliter inte på ditt hår.


Information har hämtats från L’ Oréals egna hemsida samt Kevin Murphys egna hemsida.