Blonda hår del 3 – använd ett bra silverschampo

Vi har kommit till Blonda hår del 3 – använda ett bra silverschampo som är en forsättning på guiden för blonda hår del 1 och 2.

Del 1 – Skapa din magiska hårfärg hos frisören

Del 2 – Den vårdrande rutinen hemma

Del 3 – hur du bibehåller en fin blond nyans hemma samt hur du håller dig borta ifrån matt, livlöst hår och gula oönskade nyanser.

Silverschampo till rätt hårfärg

Silverschampo är ett shampo med violetta eller blåa pigment som hjälper till att neutralisera bort gula och orangea toner. Att använda rätt silverschampo till rätt hårfärg är A och O då det inte funkar med samma för alla blonda hårfärger för att tillfredställa rätt behov.

Det är viktigt att silverschampo inte överanvänds eller används på fel sätt då det kan orsaka helt oönskat resultat så som gröna, gråa och lila/blå toner. Håret riskerar även att bli väldigt matt och livlöst och det kan även uppfattas som mörkare.

Det är VIKTIGT att tänka på att använda rätt färg för att ta bort rätt ton. Lila/violett tar bort gula toner och blått tar bort orangea toner.

Silverschampo för mörkblonda hår

Vilket är det bästa silverschampot för lite mer mörkblonda hår som vill bibehålla en fin askig kall ton och neutralisera bort alla orangea toner?

Om man har ett mörkblont eller ljusbrunt hår med mycket varma oranga toner bör man använda ett blått silverschampo för att neutralisera bort dessa orangea toner. Ett bra blått silverschampo är Loréal magnesium silver shampoo.

loreal silver shampoo

Har du en kall askig mörkblond hårfärg använd detta schampoo varannan tvätt. Har du en mer naturligt mörkblond eller beige blonde hårfärg använd detta var fjärde tvätt.

Köp Loréal magnesium silver shampoo hos Lyko.se

Silverschampo för ljusa blonda hår

Vilket är det bästa silverschampot för ljusa blonda hår för att underhålla en fin kall nyans och undvika gula toner?

Köp Kevin Murphy Blonde angel wash på Lyko.se

kevin murphy blonde angel wash silver shampoo

Köp Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet på Lyko.se

loreal silver shampoo blond

Jag rekommenderar dessa två violetta silverschampon till ljusa blonda hår som som vill neutralisera bort gula toner. För en is blond, silver blond hårfärg använd vid varje hårtvätt. För en mer naturlig blond eller beige blonde använd var tredje tvätt.

Silverschampon med hög kvalitet

Dessa silverschampon ger inte bara håret en fantastisk fin och kall blond nyans utan de innehåller även näringsrika och vårdande ämnen som ger ditt hår en vårdande och skonsam tvätt och sliter inte på ditt hår.