Siden örngott – Fördelarna för ditt hår och hud

Om du letar efter ett sätt att förbättra ditt hårs hälsa och utseende behöver du inte leta längre än till ett silkeskuddfodral. Det stämmer, ett siden örngott!

I det här inlägget ska vi utforska alla de sätt på vilka ett siden örngott kan gynna ditt hår och hud. Från att förebygga skador till att minska frissighet och bevara fuktbalansen i huden finns det många anledningar att byta till ett siden örngott. Så läs vidare för att lära dig mer!

Hur ett siden örngott gynnar håret

Kuddfodral av silke erbjuder ett antal fördelar för håret. Det kanske viktigaste är att de kan hjälpa till att förebygga skador. Silke är en naturlig proteinfiber som är mindre slipande än bomull eller andra material. Därför orsakar den mindre friktion på håret, vilket bidrar till att förhindra brott och frissighet.

Kuddfodral av silke är också fördelaktigt för personer med lockigt eller vågigt hår, eftersom de kan bidra till att minska frissighet och bevara lockarna över natten. Slutligen är siden örngott idealiska för personer med torr eller känslig hud, eftersom de är skonsamma och allergivänliga även mot huden.

Vi hoppas att det här inlägget ska övertyga dig om de många fördelarna med siden örngott för ditt hår! Om du är trött på skadat, frissigt eller känsligt hår, byt till silke och se skillnaden själv. Du kommer inte att ångra dig!


Bästa siden örngott – budget, mellan och lyx!

Siden örngott budget

siden örngott

Soft Cloud Mulberry silk pillowcase

Soft cloud siden örngott är tillverkat i 100 % mullbärssiden och detta örngott är i måttet 50×70 cm.

Örngottet finns i färgerna champagne, vit, rosa, marinblå, kolgrå och svart.

Gå till butik >>

Tvättråd:

Tvätta i max 30 ° och välj helst siden och / eller ullprogrammet på tvättmaskinen. Ska EJ torktumlas. Det går bra att stryka örngottet på låg temperatur och med försiktighet. Du behöver inte tvätta örngottet lika ofta som ett vanligt bommuls örngott då materialet är relativt självrensande men det rekommenderas att vädra örngottet regelbundet.

siden örngott

Siden örngott mellan

siden örngott

Cloud & Glow Spring Collection Silk Pillowcase

Cloud & Glow siden örngott är tillverkat av 100 % mullbärssiden. Örngottet har en trådtäthet på 6A som är den högsta graden och väger 22 momme och detta resulterar i ett extra hållbart och glansigt siden örngott.

Örngottet är certifierat med OEKO-TEX® Standard 100 som garanterar att produkten är testad ordentligt och fritt från skadliga kemikalier.

Cloud & Glow siden örngott finns i färgerna vit, himmelsblå, persika och kolgrå.

Gå till butik >>

Tvättråd:

Tvättas i max 30 ° med programmet ”fintvätt” och bör tvättas i tvättpåse med ett enzymfritt tvättmedel. Ska EJ torktumlas och EJ användas något sköljmedel.

siden örngott

Siden örngott lyx

Lenoites Mulberry Silk Pillowcase

siden örngott

Lenoites Mulberry Silk Pillowcase

Lenoites siden örngott är tillverkat av glansiga långa silkestrådar i 100 % mullbärssilke och tyget väger 22 momme som resulterar i ett siden örngott av mycket god och hållbar kvalité. Örngottet är 50×60 cm i storlek.

Örngottet är helt fritt från giftiga färgämnen och skadliga kemikalier och har en OEKO-TEX® certifiering.

Lenoites siden örngott finns i färgerna vit, roséguld, rosa, grå och beige.

Lenoites örngott rekommenderas av hudläkare, frisörer och skönhetsexperter!

Gå till butik >>

Tvättråd:

Tvätta i 30 eller högst 40 ° med fintvätt programmet på tvättmaskinen. Tvätta i tvättpåse. Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel och enzymer till exempel Y3 (enzymfritt tvättmedel som finns i vanliga livsmedelsbutiker.) Torktumla EJ. Går bra att stryka med ”silke” eller ”ånga” inställningen på strykgärnet.

Om du använder dig av brun utan sol eller krämer som färjar av sig rekommenderas det att du väljer en mörkare nyans på ditt örngott

siden örngott

Fördelar med siden örngott

Silke innehåller aminosyror som ger en behaglig känsla mot huden och ett sidenörngott håller sig torrt och kallt hela natten, så du slipper bli blöt om du svettas och vem älskar inte att sova på en sval kudde?

Motverkar slitage och friss

Under natten när vi sover på ett vanligt bommuls örngott blir håret gärna ostyrigt och frissigt då hårstråna skaver och gnider mot bommulsörngottet och skapar friktion på håret vilket leder till slitage och friss. Men med ett sidenörngott uppstår inte dessa problem. Siden materialet på örngottet reducerar friktionen på håret och låter håret glida mjukt och skonsamt mot kudden under natten, detta gör att du istället för att vakna upp med ett frissigt hår vaknar upp med ett lent, friskt och mjukt hår som det var när du borstade det på kvällen innan du gick och la dig.

Minskar sovrynkor

När man sover på ett vanligt bommulsörngott trycks ansiktet och huden ner i bommulls materialet som absorberar upp hudens fukt samt ger djupare linjer i huden och så kallade sovrynkor. Genom att sova på ett siden örngott ligger huden mjukt och lent på kudden och bevarar sin fukt och du behöver inte längre oroa dig att vakna upp med sovrynkor.

Bättre hud

Ett siden örngott absorberar inte upp ansiktskrämen på huden som ett bommuls örngott gör och ett siden örngott hjälper huden att hålla sig återfuktad under natten vilket gör att du vaknar upp med en mjuk och len hud istället för en torr hud. Ett bommulsörngott absorberar upp fukt vilket kan leda till allergener och bakterier i huden vilket kan orsaka irritation och reaktioner i huden. Ett siden örngott bibehåller hudens fuktbalans under natten vilket leder till en friskare och mer välmående strålande hud.

Temperaturreglerande och antibakteriellt

Ett siden örngott är temperaturreglerande vilket leder till att örngottet känns svalt och behagligt under hela natten. Det är även allergivänligt och antibakteriellt vilket förebygger irriterad hud och allergiska besvär med huden, samt håller din hud ren och fräsch under natten.


Vi hoppas att det här inlägget har övertygat dig om de många fördelarna med siden örngott för ditt hår! Om du är trött på skadat, frissigt eller känsligt hår och torr hud byt till siden och se skillnaden själv. Du kommer inte att ångra dig!

Vad är skillnaden på silke och siden?

 Silke är själva fibern och siden är tyget. Det innebär att ett siden örngott är gjort av silke.

Vill du veta hur du kan locka ditt hår på det skonsammaste sättet som finns utan att använda värme? Läs inlägget ”Heatless curls – locka ditt hår utan värme