Saltvattenspray – Är saltvattenspray bra för ditt hår?

Innehåll

Du har säkert sett eller hört talas om saltvattenspray någon gång och undrat vad det är till för. Saltvattenspray är en mångsidig hårprodukt som kan användas i vått eller torrt hår för att ge textur, volym och grepp.

Den är särskilt populär bland personer som har vågor eller lockar, eftersom den kan hjälpa till att definiera och tämja ostyriga lockar.

Saltvattenspray är även perfekt för killar som vill få stadga och textur i håret innan applicering av hårvax. Men är saltvattenspray bra för ditt hår? Låt oss ta en närmare titt.


Bästa saltvattenspray

Bästa vårdande saltvattenspray för alla hårtyper

Ocean Water Sea Salt Spray

Lätt saltvattenspray som ger volym, textur och styrka till alla olika hårtyper.

Saltvattensprayen är berikad med fuktgivande ingredienser som aloe vera för att vårda håret samtidigt som du får en härlig volym och textur. Detta är alltså en saltvattenspray som inte torkar ut håret.

Saltvattensprayen innehåller Maris Sal, som är havsssalt från det Döda havet, saltvattensprayen innehåller inga silikoner, parabener, sulfater eller alkohol vilket gör att den är skonsamt mot håret och hårbotten.

Saltvattensprayen har en tropisk doft av melon.

Gå till butik >>


Bästa saltvattenspray med värmeskydd

Hair Resort Spray

saltvattenspray beachwaves

Saltvattenspray med värmeskydd upp till 220 °som skyddar håret mot värmestyling. Därav perfekt saltvattenspray innan föning eller användning av locktång för att få snygga beach lockar.

Saltvattensprayen ger en viktlös textur och volym till håret.

Saltvattensprayen innehåller Vetaminsyror som ger håret stadga och fyllighet, samt Aminosyror som ger fuktgivande egenskaper till håret och Hydroliserat veteprotein som gör håret mjukt och glansigt.

Gå till butik >>


Bästa saltvattenspray för korthåriga

REF.Ocean Mist 

saltvattenspray kort har

Saltvattenspray som ger jättebra textur och volym samt fyllighet till korta frisyrer, perfekt för killar och även för korthåriga tjejer, eller till en bob frisyr för att skapa textur och stadga.

Saltvattensprayen ger en naturlig och matt effekt.

Saltvattensprayen är väldigt dryg så börja att spraya i litegrann, och bygg på efter önskemål om så behövs.

Gå till butik >>


Hur fungerar saltvattenspray?

Saltvattenspray fungerar genom att grovgöra hårstråets nagelband. Kutikeln är det yttersta lagret på hårstrået och består av överlappande fjäll som skyddar hårstråets inre lager (cortex och medulla). När kutikeln är upphöjd ser håret tjockare och fylligare ut. Saltvattenspray kan också hjälpa till att tämja frissighet och flygande hår.

Vem bör använda saltvattenspray?

Saltvattenspray passar alla hårtyper, framför allt till dig med tunt, fint hår, då saltvattenspray ger stadga och volym men tynger inte ner håret eller gör det kladdigt och fett. Det är dock viktigt att att använda saltvattenspray sparsamt om du har ett tunt/fint hår, då håret behöver mindre produkt än ett tjockare hår. Du kan också använda en saltvattenspray formula som är utformad just för din hårtyp för att få allra bästa resultat.

Hur man använder saltvattenspray

Saltvattenspray kan användas på både vått och torrt hår. Om du använder den på vått hår, spraya ditt hår med saltvattenspray innan du fönar det. Detta ger håret extra volym och struktur. Om du har lockigt/vågit hår som du vill framhäva funkar det utmärkt att spraya i saltvattenspray i vått hår och sedan krama fram lockarna och självtorka. Om du använder saltvattenspray i torrt hår, spraya den i hårrötterna och massera sedan in den med fingrarna. Du kan också använda saltvattenspray för att fräscha upp håret från andra eller tredje dagen; spritsa det bara på rötterna och rulla loss lockarna med fingrarna.

Fördelar och nackdelar med saltvattenspray

Saltvattenspray har ett antal fördelar; den är prisvärd, lätt att använda och mångsidig. Den kan också användas på både vått och torrt hår. Det finns dock några nackdelar att ta hänsyn till också. För det första kan saltvattenspray vara uttorkande, så om du har torrt eller skadat hår kanske du vill undvika det helt och hållet. För det andra kan saltvattenspray få fint eller tunt hår att verka fett eller platt om du använder för mycket av det. Och slutligen kommer saltvattenspray inte att göra mirakel; om du har mycket fint eller mycket rakt hår kommer du förmodligen inte att se någon större skillnad efter att ha använt den.

Frågor och svar om saltvattenspray

Jag har mycket fint, rakt hår. Kommer saltvattenspray att göra någon skillnad?

Saltvattenspray kan ge textur och volym till alla typer av hår, men de som har tjockare och grövre lockar får bäst resultat. Om du har mycket fint eller mycket rakt hår kommer du förmodligen inte att se någon större skillnad efter användning men det kan hjälpa något.

Passar saltvattenspray till alla hårtyper?

Ja, saltvattenspray är lämplig för alla hårtyper. Viktigt att tänka på är att om du har välidigt fint eller tunt hår bör du använda saltvattenspray sparsamt och du kan även välja en lättare formula speciellt framtagen för fint hår. Om du har väldigt grovt och frissigt hår bör du använda fuktgivande leave-in kräm i samband med saltvattenspray för att återfukta håret också så att håret inte känns för torrt och strävt.

Hur använder jag saltvattenspray?

Saltvattenspray kan användas i både vått och torrt hår. Om du använder den på vått hår, spraya ditt hår hår med saltvattenspray innan du fönar för att få extra volym och textur eller självtorka om du har lockigt/vågigt hår. Om du använder saltvattenspray på torrt hår sprayar du den i hårrötterna och masserar sedan in den med fingrarna. Du kan också använda saltvattenspray för att fräscha upp dagsgammalt hår; spraya det i på hårrötterna och rulla loss lockarna med fingrarna.

Så där har du det – allt du behöver veta om saltvattenspray! Denna mångsidiga produkt kan ge textur, volym och grepp till alla olika typer av hår – även om de med tjockare och grövre lockar kommer att se de bästa resultaten. Saltvattenspray är lätt att använda och relativt prisvärd – se bara till att inte använda för mycket om du har fina eller tunna hårstrån!

Vill du veta hur du gör de perfekta hollywoodlockarna? Läs inlägget ”Hur gör jag perfekta hollywood lockar?