Så här får du snygga ben året runt!

På sommaren har vi en tendens att ge våra ben gott om uppmärksamhet då vill se snygga ut i shorts och kjolar, men det bästa är att vi tar hand om dem året runt för att hålla dem inte bara fina utan även starka och friska. Här får du de bästa tipsen!

Ta hand om huden

När det gäller att få snygga ben finns det en mängd olika tekniker och tips som du kan använda. När det kommer till våra ben är en noggrann och regelbunden hudvård av största vikt. 

  • Alla vill vi ha en slät och frisk hud på benen, och detta får du enklast genom att återfukta huden ordentligt med en kräm som passar din hudtyp. Just att anpassa produkter efter hudtypen är något som många underskattar, men det är väldigt viktigt för att få de bästa resultaten. Ett bonustips är att smörja in rumpan ordentligt när du ändå är i farten, där är en mjuk och len hud alltid uppskattad.
  • Glöm inte att exfoliera regelbundet. Om du vill ha en hud som ser riktigt fräsch ut måste du göra dig av med döda hudceller. Passa på att använda en skön skrubbkräm en gång i veckan följt av din favoritlotion.
  • Om du vill ta bort oönskade hårstrån bör du överväga om rakning eller vaxning är det bästa alternativet för din hud. Vaxning tenderar att ge slätare resultat men kostar lite mer då du får bäst resultat genom att gå till någon som är professionell. Det tar även längre tid för håren att komma tillbaka. Rakning kan vara snabbt och billigt, men se till att byta rakhyvlar ofta för att undvika hudirritationer.

Bra cirkulation

En annan aspekt av benvård som ofta förbises är att bära stödstrumpor. Dessa kan bidra till att förbättra cirkulationen samt minska svullnaden i fötter och vrister. Dessutom kan de användas för att ge extra kompression som hjälper till att minska muskeltrötthet efter idrottsaktiviteter. De är ett bra sätt att förbättra både utseendet och hälsan på dina ben.

Att bära stödstrumpor vid flygresor kan också bidra till att minska risken för djup ventrombos. 

Åderbråck är något som är vanligt förekommande bland hela vår befolkning. Vanliga symtom är att att benen svullnar, och att de känns tunga och styva. De bästa sätten att förebygga är att vara aktiv och inte sitta still under längre perioder. Starka benmuskler hjälper blodet att pumpas tillbaka till hjärtat. Att sluta röka är ett måste, då rökning är en av de absolut främsta anledningarna till en försämrad blodcirkulation. Även här är stödstrumpor ett mycket bra hjälpmedel.

Genom att följa dessa tips och ta väl hand om dina ben kan du vara säker på att få de bästa resultaten. Förutom att se bra ut är en hälsosam hud och tillräcklig cirkulation viktiga faktorer för det allmänna välbefinnandet och bör inte förbises. Med rätt tillvägagångssätt är det inom räckhåll att få snygga ben!