Så finansierar du årets mode

Innehåll

Modet förändras hela tiden vilket kan göra det svårt att hänga med i alla nya trender. Att ha de senaste plaggen, skorna och accessoarerna är inte heller helt kostnadsfritt, särskilt inte om du vill byta ut hela din garderob. Här kommer dock några bra tips på hur du kan finansiera årets mode.

Sälj dina gamla kläder och få plats med nya

Har det blivit dags att uppdatera garderoben med det senaste modet har du säkert en hel del kläder du inte längre behöver. Sälj dina gamla kläder på Blocket, Tradera eller liknande sajter så kan du tjäna en hel del pengar.

Pengarna du tjänar kan du använda till att uppdatera din nya garderob. På så vis behöver du inte lägga ned en hel förmögenhet på kläder, skor och accessoarer. Samtidigt kommer dina gamla kläder, som annars bara hamnat längre in i garderoben, till användning.

Teckna ett mindre lån

Det finns flera tillvägagångssätt för att finansiera det senaste modet. Ett sådant är att teckna ett lån. Tänk dock på att alltid jämföra långivarnas kostnader innan du lånar pengar så du inte betalar onödigt höga räntekostnader. I jämförelsen bör du fokusera på lånens effektiva räntor. Till skillnad från den nominella räntan avser den effektiva räntan nämligen alla kostnader som tillkommer när du lånar pengar.

Eftersom ett lån kostar pengar måste du alltid vara säker på att du kan betala tillbaka skulden i tid. Tecknar du ett lån du inte kan betala finns risken att du hamnar hos Kronofogden och drar på dig en betalningsanmärkning.

Handla på rea och spara hundratals kronor

Under året har vi en rad stora reahelger med alltifrån Black Friday till Cyber Monday, mellandagsrean och januarirean. Utöver det har butikerna ofta egna kampanjer och readagar under året. Passa på att utnyttja dessa dagar till att införskaffa dig det senaste modet till ett lägre pris.

Handlar du på rea kan du med lite tur hitta plagg till mer än 50 procents rabatt från ordinarie pris. Mer vanligt är det dock med rabatter på omkring 20 procent vilket även det är mycket bra. Handlar du för 2 000 kronor sparar du hela 400 kronor med 20 procents rabatt.

Köp begagnat och spara pengar

Precis som du själv kan sälja kläder du inte längre använder kan du köpa kläder begagnat. Det finns mycket att hitta på såväl Blocket som i second hand-butiker till betydligt lägre priser än om du köpt samma plagg till ordinarie pris.

Du kan spara hundratals kronor på att köpa kläder begagnat. Pengarna du sparar kan du använda till att utöka garderoben än mer, alternativt lägga pengarna på något annat.