Plattång bäst i test – de 3 bästa plattängerna!

Innehåll

Upptäck den transformerande kraften hos plattänger, en stapelvara inom modern hårstyling. Från slät utjämning till studsande lockar kan rätt verktyg omdefiniera din look.

Med ett flertal modeller att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta plattång bäst i test. Denna guide ger insikter om högt rankade plattänger, deras funktioner och lämplighet för olika hårtyper. Den betonar också hårets hälsa genom användning av värmeskydd och optimala temperaturinställningar.

Låt oss avmystifiera urvalsprocessen och hitta din perfekta plattång bäst i test.


Plattång bäst i test

Plattång bäst i test #1 GHD Gold Styler

plattång bäst i test ghd gold styler

GHD Gold Styler

Nummer #1 plattång bäst i test är GHD Gold Styler som är känd för sin avancerade keramiska värmeteknologi och snygga design, vilket främjar ett slätt och glansigt hår samtidigt som det minskar frissighet. Detta verktyg är lämpligt för alla hårtyper, från fint till tjockt, och dess runda cylinderdesign möjliggör olika stylingtekniker, vare sig det är att platta, locka eller skapa vågor.

 1. Prestanda: GHD Gold Styler imponerar med sin snabba uppvärmningstid på 25 sekunder och en konstant temperatur på 185 grader Celsius, vilket anses vara optimal stylingtemperatur. Dess släta och konturerade flytande plattor glider smidigt genom håret och minskar risken för fastnar och håravfall.
 2. Mångsidighet: Med sin runda cylinder är denna styler inte begränsad till att bara platta. Den är utmärkt för att skapa lösa vågor, studsiga lockar och släta raka stilar, vilket gör den till ett mångsidigt tillskott till vilken hårstylingrutin som helst.
 3. Säkerhetsfunktioner: De extra säkerhetsfunktionerna, inklusive automatiskt viloläge efter 30 minuters inaktivitet och ett skyddande plattskydd, ger trygghet, särskilt för dem som tenderar att glömma att stänga av sina verktyg.

Plattång bäst i test #2. OBH Nordica 3099

plattång bäst i test obh nordica 3099

OBH Nordica 3099

Nummer #2 plattång bäst i test är denna pålitliga plattång som kännetecknas av en nano-keramisk beläggning som säkerställer smidig glidning genom håret, minimerar frissighet och förbättrar glansen. Med ett justerbart temperaturområde på 120-230 grader Celsius passar den olika hårtyper och stylingbehov.

OBH Nordica 3099 är inte bara till för att platta håret. Dess design med rundade kanter möjliggör mångsidig styling, vilket gör det enkelt att skapa lockar och vågor. Dess 280 cm långa sladd erbjuder bekvämlighet vid styling, medan den automatiska avstängningsfunktionen garanterar säkerhet genom att stänga av enheten efter en timmes inaktivitet.

FunktionerBeskrivningImplikation
Nano-keramisk beläggningSäkerställer smidig glidning och antistatiska egenskaperMinimerar frissighet och förbättrar glansen
Justerbar temperaturOmfattar temperaturer från 120 till 230 grader CelsiusPassar olika hårtyper och stylingbehov
Praktiska funktioner30 sekunders uppvärmningstid, 280 cm lång sladd, automatisk avstängning efter 1 timmeGer säkerhet och användarvänlighet

Plattång bäst i test #.3 Dysons Corrale

plattång bäst i test dyson corrale

Dyson Corrale

Nummer #3 plattång bäst i test är den revolutionerande plattången med flexande plattor och intelligent heat control, som ger dig en enastående stylingupplevelse. Den har följande funktioner:

 1. Flexande plattor för halverat värmeslitage: Plattorna är tillverkade av mangan-kopparlegering och anpassar sig efter ditt hår för att minska värmeslitage. Slitaget jämfört med fasta plattor är bara hälften så stort.
 2. Upp till 30 minuter sladdlös användning: Det kraftfulla litium-jon-batteriet ger 30 minuter trådlös styling, så du kan styla ditt hår var som helst, när som helst.
 3. Passar alla hårtyper: Oavsett din hårtyp, ger den flexande designen på plattorna en professionell stylingupplevelse.
 4. Mångsidighet utan sladd, samma värmeprestanda: Trots sin trådlösa natur har plattången samma kraftfulla värmeprestanda som en traditionell plattång med sladd.
 5. Intelligent heat control: Ett avancerat sensorsystem övervakar temperaturen på plattorna 100 gånger per sekund för att undvika överhettning och skador på ditt hår.

Gå till butik >>


Förstå grunderna i plattänger

För att fullständigt förstå funktionen och användningen av plattänger, är det viktigt att först förstå deras grundläggande komponenter och den teknologi som driver dem.

Plattänger består vanligtvis av två uppvärmda plattor, som är tillverkade av olika material som keramik, turmalin eller titan. Varje material har sina unika egenskaper som passar olika hårtyper och specifika stylingbehov. Till exempel ger keramikplattor jämn värmefördelning och hjälper till att minska hårskador, vilket gör dem lämpliga för fint till normalt hår.

Teknologin bakom dessa verktyg är lika viktig. Många moderna plattänger har avancerade teknologier som infravärme och negativ jon-teknologi. Infravärmeteknik gör det möjligt för värmen att tränga in i hårstrået inifrån och ut, vilket minskar ytskador och främjar friskare hår. Negativa joner däremot fungerar för att neutralisera positiva joner som finns i torrt eller frissigt hår, vilket leder till mjukare och glansigare resultat.

Plattängers mångsidighet sträcker sig längre än bara att släta ut håret. Med rätt teknik kan de användas för att skapa olika stilar, inklusive vågor och lockar. Nyckeln ligger i rörelsen med plattången – genom att helt enkelt vrida handleden samtidigt som man drar plattången genom håret kan man skapa vackra, studsiga lockar.

Att förstå mekaniken, teknologin och mångsidigheten hos plattänger kan markant förbättra stylingprocessen, främja friskare hår och olika stilar. Som användare är det viktigt att välja en plattång som passar din hårtyp och uppfyller dina stylingbehov.

Jämför funktionerna hos framstående plattänger.

Efter att ha undersökt de individuella funktionerna hos flera framstående plattänger är det nödvändigt att jämföra dem sida vid sida för att kunna fatta ett informerat köpbeslut.

 1. GHD Gold Styler: Känd för sin optimala uppvärmningstemperatur på 185°C, dubbelzonsteknik för jämn värmefördelning och släta, konturerade flytande plattor för mångsidig styling. Denna styler hyllas för sin förmåga att leverera professionella resultat, särskilt dess imponerande uppvärmningstid på 25 sekunder, vilket gör den till ett idealiskt val för de med en hektisk livsstil.
 2. OBH Nordica 3099: Denna plattång utmärker sig med sin nano-keramiska beläggning, vilket ger antistatiska egenskaper och ett omfattande justerbart temperaturområde. Dess uppvärmningstid på 30 sekunder och 280 cm långa sladd gör den till ett attraktivt alternativ för dem som söker funktionalitet till ett mer överkomligt pris.
 3. Dyson Corrale: Denna premium-plattång stoltserar med sin banbrytande flexibla platteteknik, som samlar håret för bättre kontroll och mindre värmeskador. Den erbjuder trådlös funktionalitet och ger upp till 30 minuters trådlös styling samt tre precisa temperaturinställningar.

Varje plattång tillgodoser olika behov och budgetar. GHD Gold Styler erbjuder högpresterande resultat av professionell kvalitet. För dem som söker överkomlighet utan att kompromissa på väsentliga funktioner är OBH Nordica 3099 en värdig konkurrent. Samtidigt representerar Dyson Corrale en betydande investering men erbjuder innovativ teknik och trådlös bekvämlighet.

Experterstester och användarrekommendationer

I vår undersökning av plattång bäst i test är det avgörande att beakta resultaten från experter och användares erfarenheter. Dessa analyser ger värdefulla insikter i prestanda och effektivitet hos olika plattänger för olika hårtyper, och är avgörande för att göra ett informerat köp. Dessutom kan rekommendationer från professionella frisörer belysa de bästa verktygen inom branschen, med tanke på deras omfattande erfarenhet av olika hårtexturer och stylingtekniker.

Bäst i test-resultat

Vi kommer nu att gå in på ’Bäst i test’-resultaten och fokusera på expertbedömningar och användarrekommendationer för plattänger för att hjälpa dig i ditt valprocess.

 1. GHD Gold Styler hyllas för sin mångsidighet, jämn värme och hållbarhet. Den utmärker sig för sin optimala förinställda temperatur på 185 grader Celsius, vilket säkerställer minimal värmeskada.
 2. OBH Nordica 3099, även om den är mer prisvärd, erbjuder den kvalitetsfunktioner så som en nano-keramisk beläggning för antistatiska egenskaper och ett brett justerbart temperaturområde.
 3. Dysons Corrale, även om den är ett premiumval, hyllas för sin trådlösa bekvämlighet och flexi-plattor som minskar skador på håret.

Dessa resultat belyser vikten av att överväga faktorer som hårtyp, uppvärmningsteknologi och budget när du väljer den bästa plattången för dina behov.

Användarupplevelse recensioner

Utifrån omfattande användarfeedback och expertanalyser kommer det här avsnittet att undersöka användarupplevelserecensioner, genom att granska både resultat från professionella tester och användares rekommendationer för olika plattänger.

GHD Gold Styler har hyllats för sin mångsidighet, jämna uppvärmning och säkerhetsfunktioner. Användare uppskattar dess snabba uppvärmningstid och långa sladdlängd.

OBH Nordica 3099, som är ett mer prisvärt alternativ, har också fått positiva recensioner där användare berömmer dess antistatiska egenskaper och justerbara temperaturintervall.

Dyson Corrale sticker ut tack vare sin trådlösa bekvämlighet och flexiplattor som minskar skador på håret.

Hårstylistens rekommendationer på plattänger

Professionella frisörer och stylister har ofta en skarp blick för kvalitet och prestanda, och deras rekommendationer för plattänger, kombinerat med experttestresultat och användarrecensioner, ger ovärderlig insikt i de bästa valen på marknaden.

 1. GHD Gold Styler framhävs alltid för sin avancerade teknologi, som dual-zone-sensorer för reglerad värme och en maximal temperatur på 185 grader Celsius, optimal för att förebygga hårskador.
 2. Dyson Corrale, även om den kan vara dyr, beröms för sina innovativa böjbara plattor som formar sig efter håret, vilket minskar behovet av flera drag och därmed begränsar värmeexponeringen.

Dessa plattänger utmärker sig genom sin överlägsna prestanda, säkerhetsfunktioner och lysande användarrecensioner.

Prisvärda alternativ för plattänger

Med fokus på prisvärdhet utan att kompromissa med kvaliteten har det under det nuvarande året skett en ökning av kostnadseffektiva plattänger som levererar utmärkt prestanda. Marknaden är full av olika alternativ som passar olika hårtyper och stylingpreferenser.

Här är en tabell som visar några av de bästa valen:

Produkt NamnHuvudfunktionerPrisklass
Remington S9500 PearlAvancerade keramiska plattor, Ultrarapid uppvärmningLåg
Babyliss Pro Nano Titanium-Plated Ultra-ThinUltratunna plattor, Titanplattor för jämn värmefördelningMellan/hög
GHD Gold StylerTvå värmesensorer, Rundade kanter för enkel stylingMellan/hög
OBH Nordica 3099Nano-keramisk beläggning, Justerbar temperaturintervallLåg
Dyson CorraleFlexi-plattor, Trådlös designExtra hög

Varje produkt erbjuder unika funktioner och säkerställer att det finns ett verktyg för alla, oavsett hårtyp och stylingbehov.


Tekniker för att locka håret med en plattång

Konsten att locka håret med en plattång är en mångsidig färdighet. Denna teknik gör det möjligt att skapa olika utseenden från lösa vågor till tighta lockar och erbjuder stilvariation för alla hårtyper.

För att börja är det viktigt att förbereda håret i förväg. Detta inkluderar att tvätta, balsamera och torka håret ordentligt. Dessutom är det avgörande att applicera en värmeskyddsspray för att skydda håret från potentiell värmeskada.

Tekniken att locka håret med en plattång innebär att placera tången i toppen av en hårslinga, klämma fast den och sedan vrida tången 180 grader bort från ansiktet. Medan du behåller denna vridning dras tången sedan försiktigt ned längs hårstrået. Denna åtgärd bör skapa en lock liknande den man skulle uppnå med en traditionell locktång.

Storleken och tightheten på locken kan dock kontrolleras av användaren. För lösa, strandiga vågor rekommenderas en rörelse med mindre vridning av tången. Å andra sidan krävs en rörelse och mer vridning för tighta, studsande lockar.

Det är värt att notera att olika hårtyper kan kräva olika värmekonfigurationer. Fint eller skadat hår bör lockas vid lägre temperatur, medan tjockt eller grovt hår kan behöva en högre temperatur för effektiv lockning.

giselle lazcano TnyHlxVnyhk unsplash

Guide för att uppnå lockar med en plattång:

Att uppnå väldefinierade lockar med en plattång kräver en serie specifika steg som bör följas noggrant. Det är viktigt att komma ihåg att resultatet påverkas av vilken typ av plattång som används och hårets textur. Följande guide ger en enkel process att följa, vilket gör att du kan skapa vackra, studsiga lockar med en plattång.

 1. Förberedelse: Se till att ditt hår är 100 % torrt innan du börjar. Applicera ett värmeskydd för att skydda ditt hår från potentiella skador som kan orsakas av plattången. Borsta igenom ditt hår för att ta bort eventuellt trassel och fördela värmeskyddet jämnt.
 2. Indelnning: Dela upp ditt hår i hanterbara sektioner. Detta gör att du kan arbeta med en sektion i taget och säkerställer att varje hårstrå får lika mycket värme. Sektionens storlek påverkar också lockens storlek; mindre sektioner ger tightare lockar, medan större sektioner ger lösare vågor.
 3. Lockning: Kläm fast en sektion av ditt hår vid roten med plattången. Vrid plattången 180 grader och glid sakta ner mot änden av ditt hår. Hastigheten som du flyttar plattången i bestämmer lockens tightness; en långsammare rörelse kommer att skapa tightare lockar.

Efter lockningen, låt ditt hår svalna innan du använder fingrarna eller en bredtandad kam för att lösa upp lockarna till önskad stil. Vill du få fluffigare lockar kan du istället borsta igenom håret med en hårborste med mjuka piggar. Avsluta med en dimma av hårspray för att hålla lockarna på plats. Kom ihåg, att bemästra denna teknik kan kräva lite övning, men med tålamod och konsekvens kommer du snart att skapa avundsvärda lockar med din plattång.

Korrekt användning av en plattång: En översikt

Att förstå och tillämpa rätt tekniker för att använda en plattång kan markant förbättra dina resultat när det gäller hårstyling, men det kräver också uppmärksamhet på säkerhetsåtgärder för att förhindra eventuell värmeskada. För det första, använd alltid en värmeskyddande spray på håret innan du använder en plattång. Denna produkt bildar en skyddande barriär som hjälper till att minska de potentiella negativa effekterna av höga temperaturer på ditt hår.

Vilken typ av plattång du väljer spelar också roll. Till exempel är keramiska plattänger utmärkta för jämn värmefördelning, vilket minskar risken för enskilda varma punkter som kan bränna håret. Titanplattänger å andra sidan är kända för sin snabba uppvärmningstid och höga värmebevaring, vilket gör dem idealiska för tjockt, grovt hår.

Att justera temperaturen på din plattång efter din hårtyp är avgörande: fint eller skadat hår kräver en lägre temperatur, medan tjockt, grovt hår kan tåla högre temperaturer. Kom ihåg att alltid börja med en lägre temperatur och öka den gradvis om det behövs, för att undvika onödig värmeskada.

När du använder plattången ska du dela upp ditt hår i hanterbara delar, börja från nacken och arbeta dig upp till hjässan. Kläm fast plattången nära rötterna och glid sakta ner längs hårets längd i en enda, jämn rörelse. Undvik att upprepa processen på samma sektion av hår för att undvika överdriven värmepåverkan.

Slutligen, låt håret svalna innan du rör det efter styling. Detta gör att fjällskikten stängs, vilket säkerställer att din stil varar längre. Sammanfattningsvis är en plattång ett mångsidigt verktyg som, när det används på rätt sätt, kan ge fantastiska resultat.


Val av idealiska strykegenskaper

Processen för urval innefattar en skarp förståelse för de väsentliga egenskaperna som bidrar till effektiviteten hos en plattång och erbjuder en snabb överblick över de bästa alternativen på marknaden. Den idealiska plattången bör ha egenskaper som passar olika hårtyper och stilar.

För att visualisera detta, överväg följande tabell:

EgenskapBeskrivning
Material på plattornaKeramiska eller titanplattor säkerställer jämn värmefördelning
TemperaturkontrollJusterbara inställningar anpassar sig till olika hårtyper
PlattstorlekBred för långt, tjockt hår, smal för kort, tunt hår
Ytterligare teknologierNegativa joner och nanoteknik förbättrar hårskyddet
SäkerhetsfunktionerAutomatisk avstängning, värmetåliga handtag och skydd

Kunskap om dessa egenskaper underlättar valet av den bästa plattången för dina specifika behov.


Vanliga frågor och svar

Tips för att bibehålla hållbarheten hos sin plattång?

För att bibehålla hållbarheten hos plattänger är det avgörande att rengöra dem regelbundet för att förhindra produktuppbyggnad. Dra ur strömkabeln och låt tången svalna innan du torkar av den med en fuktig trasa. Använd inte starka kemikalier, vilket kan skada plattorna. Förvara plattången på en torr plats och undvik att snurra ihop strömkabeln för hårt, vilket kan orsaka skador på interna trådar. Inspektera regelbundet efter lösa delar eller slitage på kablarna. Undvik sist men inte minst att tappa tången, eftersom det kan skada keramikplattorna eller interna komponenter.

Vilka är de potentiella riskerna för hårskador vid frekvent användning av plattänger och hur kan de minimeras?

Frekvent användning av plattänger kan leda till hårskador som torrhet, skörhet och kluvna toppar på grund av överdriven värme. För att minimera dessa risker är det rekommenderat att använda en värmeskyddande produkt innan styling, välja en plattång med justerbara temperaturinställningar och undvika att använda plattången på fuktigt hår. Regelbunden hårvård och hårinpackning kan också hjälpa till att återfukta håret och skydda dess hälsa. Det är också viktigt att se till att plattången är ren och i gott skick.

Finns det specifika hårvårdsprodukter som fungerar bäst med vissa typer av plattänger?

Ja, specifika hårprodukter fungerar bäst med vissa typer av plattänger. Till exempel är värmeskydd viktigt för alla hårtyper och plattänger för att förhindra värmeskador. För keramiska plattänger kan arganoljebaserade serum förbättra mjukhet och glans. Titanplattänger fungerar bra tillsammans med proteinrika produkter för att stärka håret. Dessutom är fuktgivande balsam och masker fördelaktiga för grovt hår när de används med högtemperaturplattänger. Så valet av produkt beror på plattängstypen och hårets struktur.

Hur påverkar hårlängd eller struktur effektiviteten hos olika plattänger?

Hårlängd och struktur påverkar signifikant effektiviteten hos olika plattänger. Kortare, finare hår kräver vanligtvis en plattång med smalare plattor och lägre värmeställningar för att förebygga skador. Å andra sidan kan längre, grövre hår behöva bredare plattor och högre temperaturer för effektiv utjämning. Hårets struktur, oavsett om det är lockigt, vågigt eller rakt, spelar också en roll eftersom vissa plattänger är speciellt utformade för att hantera specifika strukturer och säkerställa optimala resultat och minimal skada.

Vilka är några ovanliga användningsområden eller tekniker för plattänger som vanligtvis inte diskuteras?

Plattänger, som vanligtvis används för att släta ut håret, har olika användningsområden. De kan användas för att skapa vågor eller lockar genom att vrida eller böja håret runt plattorna. De kan också användas för att ge volym vid hårrötterna. Vissa använder till och med plattänger för icke-hårrelaterade uppgifter som att stryka skjortkragen. Dock bör dessa ovanliga användningar göras med försiktighet för att undvika potentiella skador på håret eller verktyget.

Du har väl inte missat inlägget om ”Bästa hårvitaminerna 2023 – Få tjockare och längre hår med hjälp av rätt hårvitaminer!