Olaplex – allt du behöver veta

Innehåll

Olaplex är helt revolutionerande inom hårvård och enligt min åsikt som välutbildad och passionerad frisör så har jag endast positiva saker att säga om Olaplex och jag bara ÄLSKAR det! Så hur fungerar Olaplex och vilka produkter finns det? Jag har i kontakt med tekniker fått reda på att det är den enda produkten på marknaden som på riktigt går in på djupet i hårstrået och sammanlänkar bindningarna. De bindningar som successivt bryts av alla former av slitage så som användning av värmeverktyg, färgning, blekning, slingor och slitage av solljus, salta bad m.m.

Hur fungerar Olaplex och vilka steg/produkter av Olaplex finns och hur används de?

Det finns 8 olika steg av Olaplex som är bra att känna till. Jag kommer att beskriva varje produkt och dess användning nedan.


Olaplex No. 0

olaplex no 0

Olaplex No. 0 är en koncentrerad vätska med olaplex molekyl som fungerar som en primer för att förbereda håret för olaplex no. 3 hemmabehandling.

Genom att applicera No. 0 i håret innan No. 3 blir håret tre gånger starkare och 68 procent mer lagat.

Alltså blir din Olaplex hemmabehandling som tidigare endast bestått av No. 3 mycket mer effektiv samt att du kan applicera din Olaplex direkt i torrt hår.

Dessutom kan du låta den verka innan du kliver in i duschen – så du slipper momentet att behöva stå kall i duschen och vänta på verkningstiden!


Olaplex No. 1 (Endast för frisörer)

olaplex no. 1

No.1 innehåller 100% koncentrerad Olaplex molekyler. Denna finns endast hos professionella frisörsalonger och den blandas i färg och blekning för en skonsammare behandling.

Eftersom färg och blekning bryter bindningar i hårstråna hjälper No.1 till att länka samman bindningarna samtidigt som färg eller blekningsprocessen sker.

För en hållbar, jämn och skonsam färgning rekommenderar jag alltid att välja att ha Olaplex i sin färg eller blekning.

Det kostar ett par hundralappar extra under ditt frisörbesök men det kommer att ge dig den där strålande färgen du vill ha och göra hållbarheten mycket bättre vilket kommer att låta det löna sig ändå.

No.1 kan även användas på mycket skadat hår om man vill göra en fristående behandling på salong för att reparera håret.


Olaplex No. 2 (Endast för frisörer)

olaplex no. 2

No. 2 innehåller samma aktiva Olaplex molekyl som No. 1 men konsistensen är krämigare och denna görs tillsammans med No.1 vid en fristående behandling.

No. 2 används även som en reparerande inpackning efter slingor, färgning eller blekning med No. 1 i.

Det går även att gå till en frisörsalong och endast göra No. 2 vid en klippning för att få den extra vården och reparationen.


Olaplex No. 3 Inpackning

Olaplex no. 3

No. 3 är en liten flaska som du köper med dig hem från frisörsalongen och använder en gång i veckan för att fortsätta att stärka ditt hår och laga fler och fler bindningar i håret hemma.

Den är perfekt för att fortsätta vårda ditt hår efter frisörbesöket.

No. 3 hjälper ditt hår att hålla sig i salongskvalitet varje vecka efter frisörbesöket och det gör även att färgen blir mer hållbar.

Köp hos Lyko >>


Olaplex No. 4 Schampo

olaplex no. 4

No. 4 är ett shampoo som innehåller precis rätt mängd fukt/näring som håret behöver och detta är rekommenderat att använda i samband med No. 3 då håret behöver fukt som tillsättning efter kuren då Olaplex inte gör ditt hår sådär mjukt och lent pga att Olaplex är en molekyl som sammanlänkar bindningarna i hårstrået och stärker/reparerar.

Det funkar otroligt bra som ett shampoo för färgbehandlat/slingat eller torrt hår också samt passar till alla olika hårkvaliteér då det anpassar sig efter hårets behov av fukt.

Det tynger inte ner tunna fina scandinaviska hårstrån samtidigt som det gör ett tjockt och frissigt hår mjukt och lent.

Köp hos Lyko >>


Olaplex No. 4C Djuprengörande schampo (NYHET!)

olaplex djuprengorande schampo

No. 4C är ett kraftfullt djuprengörande schampo som ger ditt hår en frisk och välmående känsla. Det här schampot bygger på en exklusiv rengöringsteknologi som gör att det tar bort mineraler från hårt vatten, klor, överflödiga oljor och produktrester från ditt hår på ett effektivt sätt efter bara en användning.

Olaplex 4C innehåller en återfuktande formula som gör ditt hår mjukt, glansigt och livfullt. Dessutom är schampot veganskt och innehåller Olaplex patenterade Bond-Building Technology™ som stärker ditt hår och gör det mer motståndskraftigt.

För maximal prestanda rekommenderar vi att du använder Olaplex 4C varje vecka som en del av din hårvårdsrutin. Använd schampot innan du applicerar hårinpackningar och behandlingar för att få ut det mesta av dess effektiva rengörings- och återfuktande egenskaper.

Med Olaplex 4C kan du vara säker på att ditt hår får den kraftfulla djuprengöring det behöver samtidigt som det blir mjukt, glansigt och starkt

Gå till butik >>


Olaplex No. 4P Silverschampo

olaplex silverschampo

No. 4P är ett mjukgörande silverschampo som stärker, mjukgör och neutraliserar gula toner i blont hår. Det minskar oönskade gula toner i håret samtidigt som det ger en kall och klar nyans. Det är en högkoncentrerad och sulfatfri formula som gör att du kan anpassa din egen nyans. Resultatet blir mer intensivt ju längre produkten får sitta i håret.

ANVÄNDNING: Massera in produkten i blött hår och fördela jämnt i hela håret. Låt verka i 1-3 minuter, skölj sedan ur. För en ännu mer intensiv ton, låt produkten verka i upp till 5 minuter.

Gå till butik >>


Olaplex No. 5 Balsam

olaplex no. 5

No. 5 är ett balsam som passar utmärkt efter shampoot.

Den går bra att använda både efter No. 3 eller som ett vanligt balsam som ger håret den rätta mängden fukt och näring som det behöver.

No. 5 passar precis som shampoot superbra som ett vårdande balsam även mellan No. 3 kurerna samt som avslutning efter No. 3.

Köp hos Lyko >>


Olaplex No. 6 Leave in creme

olaplex no.6

No. 6 är en leave in creme som innehåller olpalex molekyl precis som alla andra produkter.

Den skyddar håret genom att kapsla in håret som en skyddande hinna, eliminerar frizz och lämnar håret silkeslent. Skyddar även mot värme.

Perfekt att ta in en liten mängd i länger och toppar efter nytvättat hår innan förning eller innan håret självtorkar.

Funkar även bra att ta i en liten mängd i torrt hår innan värmestyling eller bara för att skydda håret för dagens yttre påfrestning och ge det en extra stärkande fuktboost.

Köp hos Lyko >>


Olaplex No. 7 Hårolja

olaplex no.7

No. 7 är en hårolja som ger massor med glans, mjukhet och eliminerar frizz. Perfekt att ta i efter föning/ styling med värmeverktyg för en glansig, mjuk och samlad finish. Den skyddar även mot värme upp till 450° (rekommenderas inte att använda varmare än 220 grader på locktång/plattång, 180° är lagom för tunt fint hår och 200-220 för tjockare grövre hår.) Om man vill ha en lättare produkt än leave in cremen. Den skyddar även håret.

Köp hos Lyko >>


Om du är intresserad av ytterligare läsning av ett annat varumärke som vi rekommenderar så kan du läsa om sju olika produktserier från Maria Nila.

Gör Olaplex egna quiz för att ta reda på vilken Olaplex-rutin som passar just ditt hår!