Olaplex no 0 – Ger dig 3 gånger starkare hår!

Vad är Olaplex?

Olaplex är en molekyl som är unikt och utvecklad för att sammanlänka brutna svavelbindningar i ett hårstrå. Tänk dig ett spindelnät – ju fler trådar spindelnätet har desto starkare är det. Olaplex molekylen hjälper alltså till att skapa fler HELA trådar (bindningar) i hårstråna som resulterar i ett starkare och friska hår. Ett starkare och friskare hår möjliggör att kunna göra större färgförändringar, ha ett vackert blont hår trots att man är naturligt mörk osv.

Olaplex har kommit med en ny produkt till Olaplex familjen som heter Olaplex no 0. Som vi känner igen har olaplex 7 produkter sen innan. No 1. Koncentrerad molekyl som är en salongsbehandling. No 2. Inpackning på salong. No.3 Inpackning för hemmabruk. No. 4 Schampo. No.5 Balsam. No.6 Leave in kräm. No.6 Olja.

No 1 är starkast och mest koncentrerad och sedan är det mindre olaplex molekyl ju längre upp i siffra produkten kommer. Varför då? Undrar säker många. Varför är det inte samma mängd Olaplex i alla produkter?

Jo för att att Olaplex funktion är att laga bindningar i hårstrået för att stärka ett skadat hårstrå. Därför är salongsbehandlingen starkast för att vara anpassad att göras på salong max 1 gång / månaden eller mer sällan. Medan no. 3 är anpassad att göras vid hemmabruk. Schampo och balsam är anpassat att användas 2-4 gånger i veckan vid tvätt, och stylingprodukterna no. 6 och 7 är anpassade att kunna användas dagligen.

Ett skadat hår behöver inte den starkaste koncentrationen och behandlingen av Olaplex VARJE dag pga att blir håret FÖR starkt kan det bli hårt och brytas av istället. Håret behöver en perfekt balans mellan styrka i form av Olaplex/ proteiner OCH fukt näring. Ett frisk och hälsosamt hår som tex aldrig är färgat, aldrig stylas med värmeverktyg – behöver i princip bara fukt och inga proteiner/olaplex.

olaplex healthy hair

Olaplex no 0 – Ger dig 3 gånger starkare hår!

Vad är Olaplex No 0?

Olaplex no 0 är en koncentrerad vätska med olaplex molekyl som fungerar som en primer för att förbereda håret för olaplex no. 3 hemmabehandling. Genom att applicera No. 0 i håret innan no. 3 blir håret 3 gånger starkare och 68 % mer lagat. Alltså blir din Olaplex hemmabehandling som tidigare endast bestått av No.3 mycket mer effektiv, samt att du kan applicera din Olaplex direkt i torrt hår OCH låta verka innan du kliver in i duschen – så du slipper momentet att behöva stå kall i duschen och vänta på verkningstiden!

Olaplex no. 0

Gå till butik >>

Hur används Olaplex No 0?

  • Förbered ditt hår för din 2-stegs Olaplex behandling genom att borsta igenom håret och se till att det är utrett och fritt från tovor.
  • Olaplex no. 0 appliceras enkelt med hjälp av flaskans pip i torrt hår, börja att applicera i hårrötterna och kamma sedan ut vätskan i längderna. Tillsätt mer Olaplex no. 0 till längderna vid behov och kamma igenom håret igen. Håret skall inte bli helt blött utav produkten utan en det räcker att det blir lite fuktigt utav Olaplex no. 0 så en liten mängd är lagom och det är viktigt att man kammar igenom håret ordentligt så att produkten fördelas jämnt i hela håret. Låt verka 10 min.
  • Applicera Olaplex no.3 ovanpå no. 0 och kamma igenom. Låt verka ytterligare 10 min.
  • Skölj håret noggrant och schamponera med Olaplex schampo och avsluta med Olaplex balsam. Går naturligtvis bra att använda ett valfritt annat fuktgivande schampo och balsam som ex Hydrate me wash och Hydrate me Rinse från Kevin Murphy, True soft Shampoo och True soft balsam från Maria Nila, eller Nutritive Shampoo och Nutritive balsam från Kerastase.
  • Handdukstorka håret och applicera Olaplex no.6 innan du reder ut håret med borste
  • Applicera Olaplex no.7 olja i längder och toppar.

Köp Olaplex no. 0 på Åhlens

olaplex

Läs mer om alla andra Olaplex produkter och dess funktion och användning i inlägget ”Olaplex – allt du behöver veta”

Information har hämtats från Olaplex egna hemsida.