Vinn en exklusiv automatisk klocka av Nordberg Watches

Just nu har ett av Sveriges hetaste klockvarumärken, Nordberg Watches lanserat en Giveaway tävling där man kan vinna en klocka från deras första kollektion Kattegatt, för att vara med och tävla är det enkelt att signa upp sig på email via www.nordbergwatches.com eller @nordbergwatches på Instagram.

nordberg watches

Nordberg Watches har lanserat denna kampanj som pågår mellan 10-20 mars 2021 då de har berättat att de under våren även kommer att lansera deras andra kollektion på Kickstarter.

Vi på StylingGuiden tycker såklart det är viktigt att stötta dessa initiativ och det är inte varje dag som det dyker upp svenska klockvarumärken. Nordberg Watches grundades i Göteborg år 2019 av tre klockentusiaster.

Förhoppningsvis blir det så klart någon av StylingGuidens läsare som blir vinnare av klockan! Nordberg Watches kommer meddela vem det är som blir vinnare den 25 mars i deras nyhetsbrev och i deras sociala medier.

Nordberg Watches i Urbildningsradion

Den 10 mars lanserades ett poddavsnitt där Henrik från Nordberg Watches deltar. Så här beskriver Urbildningsradion avsnittet som du kan lyssna på Acast.

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar vi Henrik N, klockentusiast och en av killarna bakom det svenska märket Nordberg Watches. Vi kör en entusiastprofil på Henrik och gör en avstickare mot något så otippat som lantbruk och spannmål. Henrik presenterar också Nordberg Watches och berättar mer om kommande planer. Det blir också en frustande statusuppdatering på #owgmarch från vår flygande reporter Berns som intervjuat några deltagare som åkt ur utmaningen. Berns avkräver dem helt enkelt en förklaring till sitt misslyckande. Naturligtvis på ett snällt sätt… Denke kör också en liten minirecension av modellen Nordberg Kattegatt i detta fullmatade avsnitt som toppas med catchy tysk retropop. Enjoy!

Urbildningsradion

Bakgrund till Nordberg Watches

Nordberg Watches är en svensk klocktillverkare som grundades i Göteborg år 2019 och som tillverkar automatiska klockor med ambitionen att skapa en enkel, robust och prisvärd klockupplevelse.

Den första klockkollektion, Kattegatt, var begränsad till 50 stycken. Kattegatt sålde slut på bara en vecka under lanseringen i februari 2020. På Nordberg Watches hemsida beskriver de att världen genomgår nu en mycket besvärlig tid och att de liksom många andra företag har påverkats av den pågående Covid-19-pandemin. Trots detta försöker de få ut det mesta av ”arbetet hemifrån” för att i närtid presentera deras nästa projekt.

Teamet bakom Nordberg Watches

Nordberg Watches grundades av Jakob, Henrik och Johan. Nordberg är Johans tidigare efternamn, det kommer från Göteborg på svenska västkusten vilket passar vårt lokala fokus.

Under de senaste åren har grundarna följt utvecklingen av nylanserade klockmärken och tror att många letar efter en klocka som går tillbaka till det mest grundläggande – utan några krusiduller eller konstigheter såsom bitar från månen, meteorer eller sjunkna båtar. Det är med den idéen som Nordberg Watches nu utformar den andra kollektionen av automatiska klockor i syfte att ta ett steg tillbaka från alla sådana avvikelser och istället fokusera på enkelhet, robusthet och prisvärdhet.

Det finns många människor som har fått ett växande intresse för klockor, men utan att ha budget för att gå direkt till de stora klockmärkena. Det finns därmed en lucka på marknaden för enkla och prisvärda nybörjarklockor med automatiska urverk som företaget ämnar att fylla. Genom att ha en liten innovativ organisation samtidigt som fokus är på att löpande samla in feedback och i allra högsta grad involvera kunder i utvecklingsprocessen är Nordbergs syfte att skapa fantastiska klockor och fylla gapet i marknaden.

Den andra automatiska klockkollektionen kommer att lanseras på Kickstarter våren 2021. Fortsätt hålla ögonen öppna och håll dig uppdaterad om Nordberg Watches genom att gå in på deras hemsida och delta i deras nyhetsbrev eller följ de på sociala medier.

nordberg watches kattegatt

Missa inte vår uppdaterade artikel om alla snygga damklockor och vi kommer även från StylingGuidens sida fortsätta bevaka nyheter kring den kommande kollektionen.