Nordberg Watches Skagerrak – Recension

Tidigare under våren skrev vi om Nordberg Watches tävling som pågick till den 20 mars 2021. Nu har tiden kommit till att deras nästa kollektion Skagerrak lanseras. Det är en begränsad utgåva om maximalt 250 klockor som kommer att erbjudas via Kickstarter. Det ska noteras att den första kollektionen sålde slut redan på en vecka.

Köp klockan via Kickstarter från 15 juli 2021

https://www.kickstarter.com/projects/nordbergwatches/nordberg-skagerrak-swedish-automatic-watch

Provexemplar av Skagerrak

nordberg watches skagerrak

Vi på StylingGuiden har fått möjligheten att recensera ett provexemplar av Skagerrak och är mycket nöjda med klockan. Det här är en bra klocka för sin prisklass och ett bra alternativ för en förstagångsköpare eller för dig som redan samlar på klockor. Ett av de målen som Nordberg Watches har är att utbilda personer till klockvärlden och att sänka trösklarna till kvalitativa klockor för de många människorna.

Det är något som kan sägas att de har lyckats med och en av sakerna som tydligt går att se vad det gäller detta är att de har en open case back så att man ser det automatiska urverk som sitter i klockan. Det är ett SEIKO urverk så man kan med säkerhet säga att det är en hög kvalitet eftersom det är ett urverk som återfinns i många klockor.

Nordberg Watches Skagerrak lanseras alltså den 15 juli 2021 och består av två modeller Day and Night. Det provexemplaret som vi har fått är Day Edition och är alltså en ljus urtavla. Se bilder som vi har tagit under de dagarna vi har fått använda oss av klockan.

En klocka som har allt du behöver

Boetten är 39 mm, lugg bredd är 18 mm. Klockan har safirglas på både fram och baksida. Det är som sagt öppet på baksidan så att man enkelt kan se hur rotorn arbetar. Klockan har en vattentäthet på 100 meter vilket får anses vara tillräckligt och bör klara saltvatten och sötvatten utan några som helst problem.

Klockan kommer att lanseras på Kickstarter och för de första som köper klockan kommer det finnas ett Early Bird pris på 2995 kr. Kickstarter är ett spännande koncept och innebär att Nordberg Watches kan säkra hem finansieringen, kunder och att efterfrågan finns innan de köper in 250 klockor. Nordberg räknar med att samtliga klockor kommer att levereras i november 2021.

nordberg watches skagerrak gota kanal