Massage – minska spänningar och stress med välbefinnande massage

Innehåll

samarbete massagestockholm

Att gå på välbefinnande massage är en extra lyx som många unnar sig för att bli av med spänningar och stress som vardagen utsätter oss för. Massage kan även lindra smärtor i muskler och sträckningar.

Det finns olika typer av massage så i detta inlägget kommer jag att presentera några olika massagetyper som verkligen kan vara värt att unna sig för att underlätta en stressig vardag – eller bara för att ge sig själv en stund för återhämtning och fullständig avkoppling. Några av de vanligaste och effektivaste massagetyper som finns att boka på massage stockholm beskrivs nedan.

pexels anna tarazevich 6560304

Klassisk massage

En klassisk massage är en djupgående massage som mjukar upp hela kroppen och lättar upp muskler. En klassisk massage är till för att sätta igång blodcirkulationen vilket skapar ett välbefinnande i hela kroppen. Massagen utförs både med strykningar och knådning som också kan minska värk i kroppen – samt ger en mycket avslappnande och lugnande effekt i hela själen.

En klassisk massage passar bra för dig som vill få en avkopplande stund, minska stress och mjuka upp hela kroppen. För dig som har skador eller värre muskelvärk är denna massage inte fullt effektiv. En klassisk massage kan både utföras mjukare och hårdare, det väljer du själv och förmedlar till massören.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en massage som passar dig som har problem med stela muskler och muskelvärk. Idrottsmassage är en lite hårdare form av massage som är mer kraftfull men mycket effektiv för dig med problem och med denna massage kommer du att märka mer resultat än en klassisk massage. Idrottsmassage utförs med kraftfulla grepp och töjningar/stretch av kroppen som på så sätt mjukar upp stela och ömma muskler. Idrottsmassage utförs även ibland med en triggerpunktsbehandling som ger ny energi till musklerna.

Idrottsmassage passar perfekt till dig som tränar mycket, framför allt dig som tränar löpning, cykling och styrketräning.

Gravidmassage

Gravidmassage är en massage som utförs på gravida kvinnor. Gravidmassage är en massage som är anpassad just för dig som är gravid och massagen kan underlätta spänningar i kroppen i till exempel rygg och nacke som man kan få under en graviditet. Gravidmassage kan även förebygga svullnad i ben och fötter. En gravidmassage hjälper dig som är gravid att slappna av, mjuka upp musklerna och öka rörligheten i kroppen. Vissa upplever även att gravidmassage under graviditet men även efter förlossningen lindrar foglossning.

Vid en gravidmassage används speciella kuddar som gör det extra bekvämt för dig som blir masserad så att även du som gravid kan ligga på mage eller sidan – det går även att få massagen sittandes om du exempelvis är höggravid och tycker det känns bättre.