Lexington handdukar

Innehåll

Även om inspirationen till märket kommer från New England på den amerikanska östkusten, är Lexington Company faktiskt ett helt svenskt företag. Kristina Lindhe som grundade företaget år 1997 är fortfarande VD. Huvudkontoret ligger i Stockholm och den största marknaden finns i Europa. Värderingarna är starka och självklart typiskt skandinaviska: hållbarhet, kvalitet och stil ska gå att kombinera.

Från början fokuserade Lexington på sängkläder och andra hemtextilier. Idag har man utvidgat produktionen och säljer även kläder i samma traditionella New England-stil. Precis som traditionen i nämnda område påbjuder, satsar företaget verkligen på kvalitet. Standarden är hög och produkterna ger den där härliga lyxkänslan du borde få unna dig lite oftare.

Lyxkänslan är särskilt påtaglig i de tjocka och mjuka handdukarna som finns i alla storlekar. Om du letar efter handdukar med hotellkänsla (och vem gör inte det) så är dessa ditt rätta val. De mättade färgerna i härligt mjuk, hundraprocentig bomullsfrotté platsar på vilken spaavdelning som helst.

Lexington Hotel Towel White/Beige

lexington handdukar hotel tower white beige

Från den här serien kan du välja att köpa både små handdukar att hänga i badrummet och större att ta med på sparesan. Den snövita färgen framhäver lyxkänslan. Samtidigt bryter de beigea ränderna av vitheten på ett sätt som framhäver färgen ännu mera.

Gå till butik >>

Original Towel Rose Dust

lexington handdukar original tower rose dust

Den här färgen är självklart en favorit. Så dämpad och varm men samtidigt fyllig och lyxig. Skulle du inte hålla med så finns det ändå 22 andra färger att välja mellan.

Gå till butik >>

Icons Cotton/Lyocell Structured Terry Towel Caramel

lexington handdukar structured terry towel caramel

Den strukturmönstrade frottén ger den här handduken samma lyxkänsla i en lite lättare materialblandning. Handduken är också fållad med hållbar, dubbelvikt twill. Materialen är 75 % bomull och 25 % lyocell.

Gå till butik >>

Icons Original Towel White

lexington handdukar icons original tower white

Enkelheten i den här helvita modellen är dess trumfkort. Det snygga Lexington-märket gör sig dessutom extra bra på den vita bakgrunden. Också de enkla ränderna i samma helvita färg bidrar till ren spakänsla.

Gå till butik >>

Icons Original Towel Red

lexington handdukar icons original tower red

Den här intensiva nyansen sätter stilen för vilket badrum som helst. Nästan så att man känner sig lite varmare omsvept i en så het färg. Som alla andra Lexington handdukar, blir också den här bara mjukare med tiden.

Gå till butik >>

Icons Original Tower Navy

lexington handdukar icons original tower navy

Om du vill kombinera lyxig spakänsla med klassiskt marint tema är det här troligen ditt val. Nyansen är mitt i prick. Samtidigt kan du kombinera den med en mängd andra färger för att variera stilen i badrummet.

Gå till butik >>

Lexington Hotel Towel Beige/Beige

lexington handdukar icons original beige beige

En vacker och dämpad, jordnära färg i kombination med Lexingtons kvalitet, här kunde kanske handduken ensam förvandla ett badrum till en spaavdelning. Lägg dessutom till några tända ljus och dina favoritprodukter för kropp och hår så kommer du att känna energin flöda tillbaka in i kroppen.

Gå till butik >>

Lexington handdukar rea

Handdukarna är av mycket hög kvalitet och prisvärda. Men för dig som är extra prismedveten kan det löna sig att hålla ögonen öppna efter kampanjer eller bonuskoder. Du kan hitta rabatter för alla Lexington handdukar på Lexingtons egna hemsida här. Alla med samma kompromisslösa kvalitetstänk. Detta gäller förstås också de lika lyxiga badrockarna.