Koreansk hudvård i Sverige

Det är ingen nyhet att koreansk hudvård ligger långt framme när det gäller innovation av hudvårdsprodukter. Koreaner är bland de mest medvetna konsumenterna och har därför höga krav på kvalitet. Koreanska hudvårdsprodukter är kända för att innehålla skonsamma och naturliga ingredienser. Tillverkarna ägnar mycket forskning och produktutveckling åt att ta fram produkter som är skonsamma för huden.

En viktig början för att förstå koreansk hudvård är att det finns dubbla rengöringsmedel, både ett oljebaserat och ett vattenbaserat rengöringsmedel. Inom koreansk hudvård skrubbar man normalt inte huden utan föredrar exfolierande produkter eftersom de är skonsammare för huden. Dessa peelingprodukter är baserade på olika syror eller enzymer som lossar döda hudceller utan att huden behöver skrubbas.

Koreansk hudvårdsprogram

Korea är känt för sina innovativa och intensiva hudvårdsprogram, som är en viktig del av den koreanska kulturen. Detta inkluderar:

  • Daglig rengöringsrutin i två steg (olja+vatten)
  • Exfoliering är nyckeln till ren hud
  • Kombinera två olika exfolierande syror/enzymer i en produkt (vitamin A och BHA, AHA och BHA etc.)
  • Bra återfuktning med toners som inte bara återfuktar utan också rengör porerna
  • Eliminera kosmetiska produkter som puder och foundation under dagen för att återställa en hälsosam, daggig look.

När du väl har vant dig vid denna hudvårdsrutin kommer den att förbättra din hudton genom att återställa en ungdomlig lyster. Resultatet kan jämföras med en naturlig ansiktslyftning och en regelbunden koreansk hudvårdsrutin är lätt att följa eftersom den inte kräver många produkter. Det underlättar också att Koreas kosmetikaindustri är bland de främsta i världen när det gäller forskning, utveckling och konsumentsäkerhet.

Om du vill börja med en koreansk hudvårdsrutin är det viktigt att du vet var produkterna tillverkas. I Korea arbetar kosmetikaföretag enligt strängare riktlinjer för säkerhet och effektivitet än i andra länder. Det betyder att om du köper från en utländsk säljare eller en butik utan tydligt ursprung (t.ex. Amazon) är risken större att produkten inte är lika effektiv.

Företag som säljer koreansk hudvård

Cecilia Ortmark Söder på GLOWiD bestämde sig för att ta in koreansk hudvård till Sverige, för att fler ska kunna dra nytta av effektiva, milda produkter till ett bra pris och få den där berömda jämna, strålande huden som hon så ofta såg i Korea. GLOWiD delar med sig av koreansk hudvård tips och erfarenheter av koreansk skönhet vill få denna mystiska skönhetsrutin lättillgänglig och lättförståelig.