Kökets snyggaste kaffemaskiner

Innehåll

Att stiga upp på morgonen och sedan strosa ut i köket för sin första kopp kaffe, är för många den viktigaste stunden på dagen. Tänk då att mötas av en kaffebryggare som inte bara gör underbart kaffe, utan som även är en snygg inredningsdetalj?

I dag finns det mängder av olika kaffebryggare med diverse egenskaper. Men för den inredningsintresserade så spelar även utseendet roll. Här kommer vår lista på snygga och inredningsvänliga kaffemaskiner – till dig som vill värderar stil såväl som smak.

Nespresso Creatista Pro – Nespressomaskinernas Mercedes

nespresso creatista pro
Bildkälla: nespresso.com

Gillar du att variera ditt kaffe? Ena dagen en krämig latte, andra dagen en slät kopp ristretto? Denna eleganta och multifunktionella kapselmaskin mättar alla dina behov. Den är som klippt och skuren för dig som vill utforska djungeln av kaffedrycker. På touchdisplayen har du tillgång till recept med bara några knapptryck. Kaffemaskinen justeras utefter receptet du valt, för att ge dig den perfekta koppen kaffe. Och fort går det – du har ditt kaffe redo att avnjutas på bara 25 sekunder.

Den är gjord i borstat rostfritt stål och passar i de allra flesta kök. Med sin stilrena look smälter den snyggt in med övriga inredningen, oavsett vilka färger och mönster din övriga inredning besitter. Ett måste för det moderna köket – både för sin elegans och det goda kaffet.

Smeg – Dolce & Gabbana Sicily Is My Love

smeg
Espressobryggare – Sicily is my love, Bildkälla: SMEG

Denna unika, färgsprakande kaffemaskin är en fröjd för ögat och kommer garanterat vara något man stolt vill visa upp i hemmet. Den är en del av Dolce & Gabbanas kollektion ”Sicily is my love” och är därför dekorerad med vackra blommor och en siciliansk sol. Perfekt för dig som vill ha en bit av Italien hemma i köket!

Förutom dess unika design så levererar den givetvis utsökt kaffe. Även denna kaffemaskin har en inbyggd mjölkskummare som ger möjlighet till en handfull olika mjölkbaserade kaffedrycker, för den som vill. Den har enkla inställningar som hjälper dig justera mängd utifrån vilken kaffesort du vill ha. Med ett effektivt uppvärmningssystem så har du din kaffe färdig på nolltid.

Moccamaster – en tidlös klassiker

moccamaster

Moccamaster har en kaffebryggare för alla hem, vare sig du vill att kaffebryggaren ska fånga uppmärksamheten när du kommer in i rummet, eller mest vara en snygg detalj i periferin.

Den klassiska modellen är ståtlig och har en tidlös design. Gillar du färgstarkt så är Moccamasters rosa ”KBGC982AO” något för dig. Den har 12 färger att välja mellan: Grön, blå, röd och rosa för att nämna några. För dig som föredrar ett mer neutralt utseende så finns den också i klassiskt svart och silver.

På bara sex minuter har Moccamastern bryggt tio koppar kaffe. Den har många smidiga funktioner såsom automatisk droppstopp och avstängning och med hjälp av blandningslocket så ser den till att kaffets aromer blir jämnt utblandade. Allt för en perfekt kopp kaffe varje gång.

La Pavoni – Esperto Edotto

la pavoni
Bildkälla: La Pavoni

Här är en mycket exklusiv espressomaskin som inte kompromissar med kvaliteten och samtidigt levererar en inredningsvänlig look. Med sina smidiga mått på 20 x 29 x 41 så tar den inte mycket plats i köket – men denna stiliga kaffemaskin vill man inte gömma undan.

La Pavoni kommer med många smarta funktioner för att ge dig en perfekt espresso: den har ett ångmunstycke för mjölkskumning, en temperaturindikator samt en manometer för tryckjustering. Förutom denna stiliga kopparfärg finns den även i guld och mässing.

Nespresso Citiz – en enklare maskin med Art Deco-design

nespresso citiz
Den lite större Citiz-modellen med inbyggd mjölkskummre. Bildkälla: test på kaffekapslar.se

En kapselmaskin som passar in i de flesta kök, vare sig det gäller minimalistiskt, vintage eller ett modernt kök i ljusa färger. Den pryder och lyfter rummet med sin snygga retrodesign samtidigt som den levererar högkvalitativt kaffe. Kapselmaskinen finns i tre färger: svart, vit och ’cherry red’ för den som vill ha en extra färgklick.

Citiz kommer med 3 olika koppstorlekar, och du behöver heller inte tänka på att stänga av den, då den automatiskt stängs av efter 9 minuter.

Nespresso Citiz kommer även som Citiz & Milk, där en inbyggd mjölkskummare tillkommer. Det är perfekt för dig som vill lyxa till det med mjölkblandade kaffedrycker såsom latte och cappucino. Nespressos maskiner är otroligt effektiva och även med Citiz kommer kaffet att vara klart på 25 sekunder.

Sjöstrand – en svensk Nespressomaskin med stil

sjostrand

En kapselmaskin som är smidig att använda och ger dig väldigt gott kaffe. Recensenter beskriver det som café-kaffe. Den har rum för 15 kaffekapslar, och du kan använda sjöstrands egna komposterbara kapslar om du vill vara extra varsam om miljön, men det finns tonvis med Nespresso-kompatibla kapslar som fungerar utmärkt.

Sjöstrands espressomaskin är en svensk design som ger en lyxig känsla i spegelblankt rostfritt stål som kommer komplettera ditt kök och ge nytt liv till övrig inredning. Den ger ett väldigt proffsigt intryck och är samtidigt superenkel att använda! Maskinen sköter allt från uppvärmning till pressning och du har en rykande kopp kaffe framför dig på ca 25 sekunder.

Hur lär jag mig mer, och var köper jag kaffekapslar och kaffe?

När du bestämt dig för den kaffemaskin som passar dig, ditt hem och dina preferenser bäst så är det dags att välja ut kaffe och/eller kaffekapslar. Här beror det i första hand på vad för slags kaffemaskin du har; är det kapslar, malet kaffe eller hela kaffebönor du är ute efter? Vill du ha ekologiskt, återvinningsbara kaffekapslar eller kanske koffeinfritt? Är du inte helt säker ännu?

Det finns hjälp och guidning att få för att lättare hitta rätt, och här är några sajter där du kan läsa vidare både om kaffet och maskinerna:

  • Kaffekapslar.se – massor med matnyttig info om kaffekapslar och Nespressomaskiner
  • Javapresse.com – om du vill ha konnossör-kaffe
  • Fivesenses.com.au – om hur du hittar ett kaffe som passar just dig
  • Nespresso.com – hitta maskinen som passar dig bäst