Kluvna toppar – 5 produkter som motverkar skadat hår och kluvna toppar

Innehåll

Om du har kluvna toppar är du inte ensam. Faktum är att kluvna toppar är ett av de vanligaste hårproblemen som finns. Men vad är kluvna toppar egentligen och hur kan du bli av med dem?

Fortsätt läsa för att få reda på allt du behöver veta om kluvna toppar.

Bästa produkterna för skadat hår och kluvna toppar

Hairlust Split Fix™

produkter för skadat hår och kluvna toppar

Komplett uppsättning med produker för att återfukta, ge näring och skydda håret mot att få kluvna toppar. Produkterna i serien Split Fix™ arbetar tillsammans för att skapa de bästa växtförhållanderna för ditt hår samt hjälpa håret att hålla sig starkt och friskt.

Alla dessa produkter är fria från silikoner, sulfater, parabener, uttorkande alkoholer och mineraloljor. Produkterna är framtagna med växtbaserade, ekologiska certifierade ingredienser och är helt veganska. Det vill säga är det produkter som boostar håret och främjar hälsosamt, friskt hår utan massa onaturliga tillsatser som inte är bra för håret på sikt.

Köp Split Fix™ Bundle här >>


Split Fix™ Shampoo

schampo för kluvna toppar

Schampo som förbättrar hårets hälsa och förhindrar kluvna toppar!

 • Lämpar sig för slitet, torrt, skadat hår.
 • Rengör håret skonsamt och stärker varje hårstrå.
 • Schampot ger näring och bildar en skyddande hinna på håret vilket gör håret mer motståndskraftigt, mjukt och glansigt.
 • Innehåller koffein som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten för en hälsosam hårtillväxt.
 • Innehåller bland annat den fuktgivande ingrediensen Aquaxyl™.

Gå till butik >>

För att få ett friskt hår är faktist det allra först steget att använda rätt schampo, det rengör ditt hår på ett skonsamt sätt och förbereder ditt hår för kommande vård.

Split Fix™ schampo är utvecklat för att återfukta och vårda torrt och skadat hår samt förhindra kluvna toppar.

Användning: Schamponera håret två gånger (vilket man alltid bör göra) för att få igång en löddrande effekt och få håret ordentligt rent.

schampo skadat har

Split Fix™ Conditioner

balsam mot kluvna toppar

Balsam som förbättrar hårets hälsa och förhindrar kluvna toppar!

 • Lämpar sig för slitet, torrt, skadat hår.
 • Bildar en skyddande hinna utanpå varje hårstrå som kapslar in topparna och förhindrar att de klyvs så lätt.
 • Återfuktar och ger glans.
 • Håret blir friskare och kan lättare växa sig långt då varje hårstrå blir starkare.

Gå till butik >>

Det är jätteviktigt att ALLTID använda balsam efter att man tvättat håret med schampo då schampo öppnar upp hårstråna och då behöver man stänga igen hårstrået igen med balsam och låsa in de goda egenskaperna som både schampot och balsamet har.

Split Fix™ Conditioner innehåller flera ekologiska och naturliga ingredienser som främjar hårets hälsa bland annat aloe vera, kakaosmör, kokosolja och acai, samt feffsyror från jojobaestrar som återuppbygger skadade hårfibrer vilket minskar kluvna toppar.

Användning: Appliceras i håret efter att du tvättat det med Split Fix™ Shampoo. Fördela balsamet jämnt i hela håret, framför allt i längderna och topparna, låt verka i 2-3 minuter och skölj sedan noga ur.

balsam mot kluvna toppar

Split Fix™ Hair Mask

hårinpackning för skadat hår

Hårinpackning som förbättrar hårets hälsa och förhindrar kluvna toppar!

 • Lämpar sig för torrt, skört, skadat hår.
 • Djupt fuktgivande och näringsgivande inpackning.
 • Innehåller den reparerande ingrediensen Floraesters K-100® Jojoba från jojobaolja som minskar kluvna toppar.
 • Innehåller de djupt återfuktande ingredienserna Aquaxyl™ och aloe vera.
 • Innehåller antioxidanter från acai och äppelextrakt som skyddar håret från yttre skador.

Gå till butik >>

För att få ett så friskt hår som möjligt är det bra att använda hårinpackning regelbundet för att ge håret extra djupgående vård och fukt.

Split Fix™ Hair Mask förbättrar hårets mjukhet och gör det jämnare, glansigare och mer lätthanterligt.

Använd hårinpackningen 1 gång i veckan för bästa resultat.

Användning: Efter att du tvättat håret med Split Fix™ Shampoo, sköljt ur noga och kramat ur håret från vatten applicerar du Split Fix™ Hair Mask i hela håret framför allt i längderna och topparna, du kan med fördel borsta igenom håret med Wet Hair Detangler Brush för att få inpackningen jämnt fördelad i håret. Låt inpackningen verka i 5-10 minuter, skölj noga ur och avsluta med Split Fix™ Conditioner.

hur blir man av med kluvna toppar?

Split Fix™ Hair Oil

hårolja för kluvna toppar

Hårolja som förbättrar hårets hälsa och förhindrar kluvna toppar!

 • Lämpar sig för slitet, skadat, torrt och frissigt hår.
 • Återfuktande och näringsgivande hårolja.
 • Innehåller en blandning av ekologiska ingredienser som solrosfrö-, kokosnöts-, argan- och aprikoskärnolja.
 • Förbättrar hårets styrka inifrån.
 • Gör håret silkeslent och glänsande.
 • Innehåller UV skydd och värmeskydd.
 • Motverkar friss och kluvna toppar.

Gå till butik >>

Genom att regelbundet använda en bra hårolja för ditt hår motverkar du kluvna toppar och ser till att håret får daglig fukt och vård samt en skyddande hinna även de dagar du inte tvättar håret.

Split Fix™ Hair Oil är en skyddande hårolja som ger fukt och näring till håret utan att tynga ner det.

Håroljan kan användas på fyra olika sätt:

 • Appliceras i nytvättat hår efter duschen innan du reder ut håret för att enklare reda ut tovor.
 • Ger värmeskydd mot föning och värmestyling.
 • Ger fukt, glans och motverkar friss som en finish efter din styling eller bara som en daglig ”hudkräm” för håret.
 • Som en nattkur innan du går och lägger dig för att hålla håret återfuktat och skyddat under natten.

Användning: Applicera 1-3 droppar i din handflata med hjälp av pipetten, värm upp oljan mellan händerna och fördela sedan jämnt i hårlängderna och framför allt i topparna (behöver ej appliceras i hårbotten).

hårolja för kluvna toppar

Split Fix™ Leave-in Conditioner

balsamspray för slitet hår

Balsamspray som förbättrar hårets hälsa och förhindrar kluvna toppar!

 • Lämpar sig för torrt, slitet, skadat och frissigt hår.
 • Lätt balsamspray som ger håret återfuktning.
 • Boostar håret med näring och antioxidanter.
 • Gör håret mjukt, glansigt och friskare.
 • Skyddar mot yttre slitage som väder, vind, föroreningar och UV-strålar.
 • Innehåller essentiella fettsyror från jojobaestrar och organiska växter.
 • Motverkar kluvna toppar.
 • Innehåller lugnande glycerin och havreextrakt som förbättar strukturen på håret.

Gå till butik >>

Genom daglig användning av balsamspray får ditt hår en omedelbar boost av både fukt och protein, som hjälper ditt hår att hålla sig återfuktat och skyddat varje dag. Tänk att balsamspray är en ett hudkräm för håret.

Skillnaden mellan balsamspray och hårolja är att balsamspray är mycket lättare i sin formula.

Split Fix™ Leave-in Conditioner skyddar håret från dagligt slitage och gör håret mer lätthanterligt. Med ingredienser som ekologisk aloe vera, kokosvatten, acai och äppelfruktextrakt få du den dagliga återfuktningen och skyddet ditt hår behöver för att hålla sig friskt och för att förhindra kluvna toppar.

Användning: Spraya balsamsprayen i fuktigt eller torrt hår från rötterna till topparna, red ut håret med en skonsam hårborste.

Tänk att du ska ha i balsamsprayen varje morgon och varje kväll innan du borstar ditt hår, likt en hudkräm för ansiktet.


hur får man hälsosamt hår?

Här är några extra tips:

 • Använd ett värmeskyddande medel: Innan du stylar ditt hår med värmeverktyg ska du alltid se till att använda ett värmeskyddande medel. Detta hjälper till att skapa en barriär mellan ditt hår och värmeverktyget, vilket minskar mängden skador som görs.
 • Undvik överborstning: Om du borstar för hårt eller för ofta kan du skada ditt hår och få kluvna toppar. Så var försiktig när du borstar och gör det bara när det är nödvändigt.
 • Trimma håret regelbundet: Det bästa sättet att förebygga kluvna toppar är att trimma håret regelbundet (var 8-12e vecka). Det hjälper till att bli av med skadade toppar innan de har en chans att klyvas längre upp i håret.
 • Använd vårdande produkter: Att använda produkter som ger näring och fukt åt håret hjälper också till att förebygga kluvna toppar. Leta efter produkter som innehåller naturliga ingredienser som kokosolja eller aloe vera-gel.

Kluvna hårtoppar är ett vanligt problem som kan vara frustrerande att hantera. Men genom att följa dessa tips och ta bättre hand om ditt hår kan du hjälpa till att förhindra att de kommer tillbaka.

Vad är kluvna toppar?

Kluvna toppar uppstår när det skyddande skiktet som täcker änden av ditt hårstrå skadas. Denna skada kan orsakas av ett antal saker, inklusive överdriven borstning, värmestyling, färgning, blekning och naturligt slitage från yttre påverkan och helt enkelt bero på att håret inte klipps tillräckligt ofta.

När detta skikt skadas gör det att de inre fibrerna i ditt hår blottas. Och eftersom dessa fibrer inte är lika starka som det yttre lagret är de mer känsliga för skador. Det är detta som orsakar kluvna toppar. Vill du veta mer om hur kluvna toppar och skadat hår uppstår? Läs vidare här >>

Hur man blir av med kluvna toppar?

När du väl har fått kluvna toppar finns det tyvärr inget sätt att totalt reparera dem. Det effektivaste sättet att bli av med dem är att klippa av dem. Men oroa dig inte, det betyder inte att du måste klippa av allt ditt hår! En enkel trimning räcker.

Därför är det viktigt att regelbundet gå till frisören och klippa dina hårtoppar. Varannan till var tredje månad rekommenderas för att hålla de kluvna topparna borta.

Men att bli av med dina kluvna toppar är bara halva steget. Nyckeln till att förhindra att de kommer tillbaka är att ta bättre hand om ditt hår.

Det är därför viktigt att använda hårprodukter som stärker ditt hår och förebygger att du inte ska få mer kluvna toppar, samt kapslar ihop kluvna toppar precis när de börjar komma för att förhindra att de klyver sig mer innan de hinner klipps bort av frisören.