Klädbutiker som har Black Friday rea

Den 25 november smäller det, då är det nämligen både löning och Black Friday. Då kan man ha turen att fynda bland annat mode till billiga priser eftersom de flesta klädbutiker har stor rea i anknytning till Black Friday. Man kan numera se att nästan 100% av alla onlinebutiker på något sätt uppmärksammar Black Friday vilket erbjuder ett ypperligt tillfälle att starta julhandeln på.

Sitt namn till trots har den här svarta dagen har nog egentligen inget med färg att göra utan det handlar om en av världens största shopping- och readagar. Namnet tros ha uppkommit från att butiker gjorde så stor vinst den dagen att om de varit på minus i sin bokföring tidigare (haft så kallade röda siffror) så gick de efter Black Friday på vinst igen (och hade så kallade svarta siffror i bokföringen). Black Friday kommer ursprungligen från USA där dagen är en klämdag eftersom den infaller dagen efter Thanksgiving. Dagen för tacksägelse infaller alltid den fjärde torsdagen i november i USA.

Att Black Friday infaller just den dagen är ingen slump. Man insåg redan på 1960-talet i Philadelphia att dagen efter Thanksgiving var en lukrativ dag för butiksägare. Det berodde på att man ofta reste till släktingar för att fira tacksägelse och råkar således ha ledigt fredagen efter den stora helgdagen, och då har man all tid i världen att shoppa.

Detta stämmer än idag för USA, i den övriga världen är Black Friday ett ganska nytt koncept men det har slagit rot i alla skandinaviska länder också och tycks växa år för år. Man lade också märke till att människorna ofta startade både sin julhandel och juldekorering just den här dagen och ur detta föddes readagen Black Friday. Till Sverige kom Black Friday, i samband med den ökade näthandeln, först på 2010-talet men är nu en välkänd dag även här.

Fynda kläder på rea hos de flesta onlinebutiker på Black Friday

På Black Friday erbjuder de flesta fysiska butiker och onlinebutiker stora rabatter och andra förmåner. Man kan verkligen göra ett och annat fynd just på Black Friday. Klädbutikerna har gjort dagen till sin och erbjuder sina kunder allt man kan tänka sig, till förmånliga priser.

Man har kunnat se att Black Friday haft stor inverkan på näthandeln i Sverige. Svenskarna köper mer än 50 % mera på Black Friday om man jämför med en vanlig fredag. De vanligaste prylarna man tycks vara ute efter på Black Friday är elektronik och spel av olika slag men klädbutiker som erbjuder mode ligger inte långt efter i jämförelsen.

Black Friday rea på kläder, skönhetsprodukter och allt inom mode

Så vart kan du då vända dig när du är ute efter att fynda mode på Black Friday? De flesta som är ute efter Black Friday kläder och andra produkter till hår och styling behöver inte söka länge. Ett tips är att beställa nyhetsbrev från de onlinebutiker du gillar. Då får du smidigt alla dess rabatterbjudanden till din e-post i god tid innan Black Friday och kan i lugn och ro bekanta dig och söka passande produkter. Man kan också gå in på de flesta modeföretags onlinebutiker, registrera sig och söka upp de produkter man är intresserad av.

De flesta moderna modeföretag erbjuder nämligen en ”gilla” eller ”spara” funktion i deras online butik. Genom att ha sparade produkter kan man snabbt och enkelt kolla och utnyttja möjliga rabatter på dessa just på Black Friday.

Även i Sverige har man kunnat se att Black Friday korrelerar med julhandeln. Många är ute efter fina julklappar till billiga priser. Man har undersökt att var tredje svensk inhandlar julklappar på Black Friday. Vad kan man då köpa från modebutiker inkommande Black Friday? Är du ute efter julklappar kan vi rekommendera pyjamas, morgonrock och varma strumpor. Dessa är omtyckta mjuka paket. På senare tid har också olika accessoarer som fina scarfar och väskor blivit populära julgåvor.

En personlig julgåva kunde till exempel vara en korg dit man sätter småsaker som man tycker kunde passa mottagaren. Kanske ett par vantar i mottagarens favoritfärg, en halsduk och några väl utvalda produkter för hud och hår. Det finns inga gränser på vad man kan hitta på att sätta i gåvan men mottagaren blir garanterat överlycklig.

Om du är ute efter mode, hår eller hudvårdsprodukter eller snygga stylingprodukter kommer du säkert att hitta riktigt bra produkter att klicka hem på Black Friday i år också. Från att ha varit en dag med lite extra erbjudanden är Black Friday numera ett välkänt fenomen världen över. Många väntar numera med att köpa vissa produkter till Black Friday. Så om du har spanat in något visst klädesplagg men inte ännu slagit till kanske det löns att du väntar ett tag till. Det kan hända att just den produkten är på rabatt på Black Friday!