Klä dig snyggt till padel

Innehåll

Att sporten padel har vuxit explosionsartat de senaste åren i Sverige kan knappast ha undgått någon. Nya padelbanor byggs på löpande band samtidigt som fler och fler svenskar upptäcker denna roliga sport.

Vad gör padel populärt?

Först och främst är det en nybörjarvänlig sport som är enkel att komma igång med. Det krävs inte att du topptränad för att börja spela och du lär dig snabbt grunderna.

Vidare är padel en sport där det hela tiden händer någonting, det är svårt att ha tråkigt och tänka på annat när man spelar. Det kan vara skönt att koppla bort för en stund och bara fokusera på att spela.

Det är även ett socialt och roligt umgänge att spela padel. Man träffar vänner, bekanta och kollegor på ett avslappnat och roligt sätt. 

Hitta rätt klädsel för padelsporten

Precis som i många andra intensiva sporter så blir man lätt svettig efter att ha spelat en stund. Då är det viktigt att man har kläder som andas och ventilerar ordentligt, samtidigt som de ska sitta skönt. Det är heller ingen nackdel om de ser snygga ut! 

När du inhandlar padelkläder är det också fördelaktigt om du köper plagg med fickor, så att du kan förvara extra bollar där medan du och din partner servar. Det sparar massor av tid och energi.

Tekniktips på vägen

Att spela med rätt teknik är viktigt i padel, det gör att du reducerar risken för skador samtidigt som du blir en bättre spelare. Som ny kan det vara bra att kolla olika instruktionsvideos på exempelvis Youtube på hur man ska slå. Det är även en god idé att ta några grundläggande lektioner hos en instruktör, vilket många av padelhallar erbjuder. 

Glöm inte heller att värma upp ordentligt innan matchen och varva ner efteråt. Det är många som hoppar även uppvärmningen och går direkt in på banan och kör igång, det ökar risken för skador. Kom gärna lite tidigare och jogga igång eller cykla om padelhallen erbjuder motionscyklar. En varm kropp presterar dessutom bättre på banan!