Kevin Murphy – Allt du behöver veta om Kevin Murphy

Kevin Murphy som är ett känt hårvårdsmärke är grundat av den Australienska frisören som heter just Kevin Murphy. Han började sin karriär tidigt som lärling på en Queensland salong. Sedan fortsatte han på den berömda Vidal Sassoon salongen i London. Han är idag en av världens största ikoner i hårvärlden och en fantastisk hårstylist.

KevinMurphy

När Kevin skulle starta sitt hårvårdsmärke började det hela med att han såg ett behov av att skapa hårvårdsprodukter som både är användarvänliga, vårdar håret och håller frisyren på plats under hela dagen.

”Skincare for your hair”?

Kevin Murphys hårvårdsproduker är framtagna och utvecklade för att vara så pass skonsamma att de även fungerar som hudvård. Alla schampon kan användas som duschtvål/ansiktsrengöring och deras balsam kan användas som body lotion. Detta innebär att produkterna är utvecklade utifrån samma filosofi som hudvård. De innehåller vitaminer och aminosyror som reparerar hårets yta samt fuktgivare som mangosmör och murumsmör som ger en mjukgörande och utredande effekt.

Kevin Murphy vann ett D&AD designpris för förpackningsdesign år 2015. På grund av dess smarta fyrkantiga design som optimerar packningsförmågan. Detta är utvecklat för att värna om miljön genom att minska på transporterna. Samt år 2019 sköt Kevin Murphy ännu ett steg i utvecklingen för miljön och släppte sina nytillverkade förpackningar i 100 % återvunnen plast från haven. Detta är tänkt för att spara vår planet över 360 ton ny plast om året.

Kevin Murphy har:

  • arbetat på Australiens modevecka och tipsat om aktuella frisyrer samt har arbetat som stylist för omslag av tidningen Vouge och InStyle.
  • arbetat som hårdirektör för Melborne Spring Fashion Week 12 år i rad.
  • vunnit Master Award på Australian hair fashion awards år 2007.

Kevin Murphy är ett ”cruelty free” företag i People for Ethical Treatment of Animals (PETA), den största djurrättsorganisationen i världen. Detta utmärks i form av en symbol av en kanin på produktflaskorna. ”cruelty free” innebär att produkterna ej är framtagna i samband med några som helst tester eller försök på djur. Samt innehåller produkterna inte några ingredienser som kan skada djur eller miljön.

Kevin Murphys olika serier

Kevin Murphys hårvårdsprodukter finns i 12 olika serier. Med tanke att kunna uppfylla alla hårs olika behov och önskemål.

Volume

Volym serien utgår från Angel wash och Angel rinse som är viktlöst schampo och balsam med lätt fukt och volymgivande egenskaper anpassat för tunt fint hår som saknar volym. Serien består också av en inpackning och ett flertal stylingprodukter i form av mousse, fönspray, fönkräm, saltvattenspray, saltvattenkräm, volympuder, torrschampo, värmeskydd med fukt och vård och även ett schampo anpassat för känslig hårbotten.

Köp Kevin murphys volymserie här!

Hydrate

Hydrate serien är en serie som ger mycket fukt för normalt till torrt hår. Serien består av hydrate me wash och hydrate me rinse – schampo och balsam. Finns även en inpackning och en leave-in balsamspray.

Köp Kevin Murphys Hydrate serie här!

Blonde

Serien anpassad för blonda hår. Rätt fukt och vård för blont hår samt neutraliserande violetta pigment som bevarar en fin blond ton och motverkar gula toner. Består av Blonde angel wash och blonde angel treatment – schampo och balsam. Finns även en glansspray.

Köp Kevin Murphys Blonde serie här!

Smooth

Serien anpassad för extra torrt, grovt och frissigt hår. Består av Smooth again wash och Smooth again rinse – shampo och balsam. Finns även en leavie-in kräm som eliminerar frizz.

Köp Kevin Murphys Smooth serie här!

Repair

Serien anpassad för kemiskt behandlat (blekt/färgat/permanentat) och skadat hår som behöver återuppbyggas, stärkas och återfuktas. Består av Repair me wash och Repair me rinse – schampo och balsam. Finns även leave-in kräm med värmeskydd och en rengörande inpackning.

Köp Kevin Murphys Repair serie här!

Plumping

Serien anpassad för dig med tunt hår som vill ha känslan av tjockare hår samt för dig som tappar hår. Består av Plumping wash och Plumping rinse – schampo och balsam. Finns även en spray till hårbotten som kan sprayas i dagligen för att förlänga växtfasen i håret och förkorta den fallande fasen – minska håravfall. Samt finns en leave in kräm som ger känslan av ett fylligare hår.

Köp Kevin Murphys Plumping serie här!

Stimulate

Serien anpassad för killar och män. Består av Stimulate me wash och Stimulate me rinse som är uppfriskande och vårdar både hår och hårbotten, innehåller mynta och svartpeppar för att kyla hårbotten – perfekt för män som använder mycket feta vaxer dagligen. Serien är anpassad för att kunna användas dagligen.

Köp Kevin Murphys Stimulate serie här!

Thick again

En hårförtjockande leave-in spray anpassad för män som tappar hår eller börjar bli tunnhåriga. Sprayen stimulerar hårväxten och stärker hår och hårroten. Förlänger växtfasen och förebygger håravfall.

Köp Kevin Murphy Thick again här!

Young again

Serien som förnyar och föryngrar håret. Perfekt för dig som är lite äldre och känner att du vill få tillbaka lystern och mjukheten i håret så som när du var yngre. Perfekt även för grått hår. Består av Young again wash och Young again rinse – schampo och balsam. Finns även en hårolja och ett torrbalsam.

Köp Kevin Murphys Young again serie här!

Detox

Består av detox schampo som är ett fantastiskt schampo som fungerar som en peeling för håret. Rensar bort alla gamla beläggningar och orenheter från både stylingprodukter, avgaser och smuts med hjälp av AHA-syror. Rengör även hårbotten på djupet så den får chans att andas och vara mottaglig för hårbottens naturliga fetter igen. Perfekt att använda varje gång du tvättar håret innan ditt vanliga schampo för ett extra rent hår samt gör du håret mer mottagligt för efterkommande schampo och produkter.

Köp Kevin Murphy Detox här!

Texture

Stylingprodukter som ger textur och stadga till ditt hår. Serien består av matt vax, torr texturspray, lätt vaxspray, och torr puderspray.

Köp Kevin Murphys Texture produkter här!

Styling

Resterande stylingprodukter som inte hör till någon särskild serie innehar värmeskydd, hårspray, medium hold vax med glansig finish, leave-in kräm som framhäver lockigt hår, glansspray med guldskimmer, hårt matt lervax, anti frizz kräm, en viktlös lockkräm, en viktlös spray för att framhäva lockar, en leave-in spray med vård, en hår gelé samt root touch up spray som suddar ut utväxt tillfälligt och neonfärgad ögonskugga anpassad för håret.

Hitta och köp din önskade stylingprodukt från Kevin Murphy här!

Alla Kevin Murphys produkter finns att köpa på lyko.se.

KevinMurphyProductsLyko