K18 – allt du behöver veta om K18

Innehåll

Vad är K18?

K18 är en behandling i form av inpackning som du både kan göra hemma samt på frisörsalong i samband med färgbehandling. K18 står för K18Peptide™ och är en unik teknologi som är kliniskt bevisad. K18 återställer hår på endast 4 minuter som har blivit skadade av kemiska behandlingar som blondering, bleking och färgning, värmeverktyg, UV-strålar, hårtvättar och naturligt slitage. Produkten K18 använder biometik för att återställa skadade keratinkedjor och svavelbindningar i hårstråt. Med andra ord reparerar K18 ett slitet och skadat hår. K18 är dessutom veganskt, färgbevarande och fritt från silikoner.

Hur fungerar K18?

K18 bilder samman trasiga keratinkedjor i hårstrået på ett permanent sätt. För att förklara lite närmare vad en keratinkedja i håret är kan man likna det vid flera olika stegar som vridits och skapat en keratinkedja i hårstrået som hålls på plats genom svavelbindningar. Dessa stegar kan skadas genom kemiska behandlingar, värmestyling, naturligt slitage osv och K18 går in i hårstrået och binder samman de trasiga keratinkedjorna igen. K18 tränger in i cortex och återformar svavelbindningarna över stegens sidostycken och återansluter de trasiga keratinkedjorna så att hårstrået återfår sitt normala starka skick. Resultatet av detta blir ett friskt, mjukt, starkt och frissfritt hår igen.


Hur används K18?

k18 detox schampo

Schamponera – detox schampo

1. Schamponera håret med K18 PEPTIDE PREP™Detox Shampoo eller ett djuprengörande schampo och skölj ur, krama ur håret från vatten och handdukstorka lätt med en handduk.

Gå till butik >>

k18

Applicera K18 mask

2. Applicera K18 Leave In Molecular Repair Mask i hela håret. Massera in masken i hela håret så att du får den jämnt fördelat överallt. Låt verka i 4 minuter. Skölj INTE ur. Borsta sedan ut håret med en skonsam borste och låt självtorka eller föna/styla om du önskar!

Hur mycket K18 mask behöver man ha i?

Kort hår: 1-2 pumptag

Axellångt hår: 1-3 pumptag

Långt hår: 2-4 pumptag

Har du extra tjockt/grovt hår kan du behöva ha i ännu mer om ditt hår också är långt och är det kortare kan du tänka att du ska ha i 2-4 pumptag.

Gå till butik >>


k18

K18 Leave In Molecular Repair Mask finns även i två mindre storlekar ifall du bara vill testa först innan du bestämmer dig för att köpa den största förpackningen.

15 ml – gå till butik >>

5 ml – gå till butik >>

k18

Vad händer med håret när man använder K18?

Efter endast en användning av K18 kommer ditt hår att kännas otroligt mycket bättre, men det är viktigt om du har ett väldigt skadat hår att regelbundet använda K18 speciellt om du fortsätter att regelbundet värmestyla, och kemiskt behandla ditt hår – det bästa är då förstås också om du går till en frisör som använder K18 i färgbehandlingen, för att under färgbehandlingens gång samtidigt skydda och bygga upp håret och inte utsätta håret för mer onödigt slitage.

Hur ofta ska man använda K18?

Om du har ett väldigt skadat och slitet hår rekommenderas det att du använder K18 vid varje hårtvätt – fyra till sex gånger i följd, för att sedan trappa ner och endast använda K18 i underhållande syfte var tredje till var fjärde tvätt. Om du har normalt – mindre slitage i håret räcker det att du använder K18 var tredje till var fjärde tvätt från början.

Vem kan använda K18?

Om du har någon form av slitage i ditt hår kan du använda K18. Om du har färgat, blekt, slingat ditt hår, använder värmeverktyg regelbundet, om du vistats för mycket sol eller om du har slitna hårtoppar som du helst inte vill klippa av kommer K18 att vara perfekt för dig! Om du har ett friskt, helt ofärgat och nyklippt hår som känns väldigt hälsosamt och fint skulle jag säga att K18 inte kommer att ge någon större effekt på ditt hår, däremot skadar det inte att använda även på ett helt friskt hår men det kan vara ganska onödigt, välj hellre att använda ett bra schampo, balsam och kanske en fuktgivande hårinpackning som passar ditt hårs behov.


Vill du veta hur du kan styla ditt hår med fina lockar utan att använda värme? Läs inlägget ”Heatless curls – locka ditt hår utan värme