Juniper – mjuka handdukar av högsta kvalitet

Innehåll

I detta reportage träffar StylingGuiden det svenska företaget Juniper och grundaren Mathilda Wibom Westerberg. Juniper är ett designvarumärke som tillverkar och saluför lyxiga handdukar, morgonrockar och sängkläder inspirerade av boutique-hotell världen.

Historien bakom Juniper

5DS 1183 1

Ideén bakom Juniper uppkom år 2018 då grundaren Mathilda Wibom Westerberg under sin smekmånad besökte ett hotell nära Tramuntanabergen på Mallorca.

På det lyxiga boutique-hotellet hade Mathilda och familjen en helt fantastisk upplevelse. Men det som verkligen stod ut var hur gott de sov i hotellets fina sängkläder. Efter upplevelsen på hotellet ville Mathilda skapa samma känsla hemma men det visade sig att sängkläder i absolut högsta kvalitet skulle vara otroligt dyra så det blev inget köp. Istället blev resan till Mallorca startskottet på Juniper och året efter lanserade Mathilda Juniper. Sen dess har produktsortimentet växt vidare till att även inkludera handdukar och morgonrockar i samma lyxiga kvalitet.

Långtgående hållbarhetsarbete

Alla produkter som Juniper tar fram är tillverkade av mycket fina råvaror och designdetaljerna är noga genomtänkta. Hållbarhet var redan från början en viktig del av Juniper och för att stötta det arbetet är Juniper helt transparenta med sin värdekedja för varje produkt så att kunder kan vara med och tycka till hur förbättringsarbetet ska drivas.

Mathilda berättar också att de just nu håller på att förbereda en ny sektion på hemsidan som kommer redogöra för Junipers produktionsprinciper som t.ex. kommer innefatta att Juniper är strikt veganskt i all sin produktion men även många andra aspekter så som hur man väljer råvaror och hur man jobbar med designprocessen för att skapa produkter som ska hålla länge.

När allt är klart är tanken att kunden inte bara ska känna sig trygg med produkterna de köper just nu utan att de ska veta att allt de kommer köpa från Juniper framgent kommer följa samma principer, säger Mathilda.

212105 Client Juniper0668
212105 Client Juniper0748 1

Junipers handdukar

Junipers handdukar finns i flera olika storlekar, set och färger. Handdukarna är tillverkade i 100% Supima-bomull från Kalifornien i USA.

Bomullen har 100% extra långa fibrer vilket gör att den tillhör världens absolute finaste bomull och utöver det är den ursprungsmärkt vilket innebär att man vet vilka bomullsgårdar som varit med och odlat den. En stor skillnad mot nästan all bomull i modeindustrin idag och ett nödvändigt steg för att kunna säkerställa arbetarnas rättiheter genom hela värdekedjan. 

Genom att scanna en QR-kod som sitter på tvättlappen på handdukarna har du som kund möjlighet att följa hela värdekedjan i bild och text – från när bomullsfröet sätts i marken i Kalifornien till nära det sista stygnet görs i fabriken i Portugal och till och med till tredjepartslogistiklagret i Värnamo. Något vi tycker är särskilt positivt är också att Juniper använder sig av 100% nedbrytningsbara förpackningar!

The Suite Towel Set

juniper handdukar

The Suite Towel Set inkluderar två duschhanddukar, två gästhanddukar och fyra ansiktshanddukar och är Junipers bäst säljande handduksprodukt. Vi på StylingGuiden har provat produkterna och kan varmt rekommendera Juniper till våra läsare för den som vill ha extra lyxiga handdukar

  • Finns i färgerna Juniper Green, North Sea Blue, Stone Grey och Snow White.
  • Fyra ansiktshanddukar i 30×30 cm.
  • Två duschhanddukar i 70×140 cm.
  • Två handdukar i storlek 40×70 cm.
  • Tvätta handdukarna enskilt, alltså inte tillsammans med annan tvätt för att hålla bästa resultat och undvika missfärgningar.
  • Tvätta i 40-60 °.
  • Torktumla handdukarna tills de är 90% torra för att handdukarna ska hålla sig mjuka och sköna.
  • Häng upp handdukarna för att torka den sista fukten för att få så släta och fina handdukar som möjligt.