Jultröjor för kvinnor 2022

Julen är den tid då man får vara lite knäpp och en ny tradition som bara ökar år för år är trenden med jultröjor – klassiskt stickat eller mycket blingbling. 

Under 2000-talet har dessa “fula jultröjor” som jultröjan också kallas fått enorm uppmärksamhet i det stora landet i väst, där denna dag redan har blivit väldigt populär och bland annat används till att samla in pengar till barn i u-länder. Den internationella dagen för jultröjan infaller varje år på den tredje fredagen i december. Självklart ska man kunna bära en jultröja varje dag under hela december, men att dessa tröjor får en egen dag där alla mer eller mindre är tvungna att bära en sådan, är såklart väldigt roligt.

I Sverige brukar man till en början behöva informera sina kollegor i förväg om att det är jultröjans dag på jobbet den aktuella dagen. Men man kan inte räkna med att ingen har hört om jultröjans dag, och att man därför blir den enda som dyker upp i julgran grön tröja med blinkande lampor på.

Vad gör man på jultröjans dag?

Du ska bära din jultröja med stolthet, och hoppas att alla runtomkring dig också gör det. Kanske har man gjort jultröjan själv, och gör detta till en årlig trend, där man varje år använder dagen till att visa upp sitt egenproducerade mästerverk. Det är förstås trevligt om någon använder denna dag till att samla in pengar till välgörande ändamål, som man gör i olika länder. Eftersom dagen fortfarande är ganska ny här i Sverige, kan man naturligtvis vara med och påverka hur denna dag ska användas här hemma.

Den enda “officiella regeln” för jultröjans dag, är att man ska ha på sig tröjan hela dagen. För många innebär det att man ska springa runt i den färgglada tröjan både på bussen, på jobbet, under middagen efter jobbet, och kanske till och med på den afterwork som oftast äger rum mitt i månaden på många arbetsplatser. Ska man på en stor julfest på kvällen – det är trots allt fredag – så ska jultröjan vara på. Förhoppningsvis du är  förväntansfull  inför årets upplaga av jultröjans dag, och förhoppningsvis blir denna dag vartefter högaktuell även här hemma i Sverige.

Inspiration till jultröjor för dam

Så nu när det börjar dra ihop sig till jul  är det dags att titta efter de bästa jultröjor för dam som finns. Det finns många olika modeller och utföranden på marknaden, men vilken är egentligen den bästa? Här kommer lite inspiration till de tre bästa jultröjorna för dam!

Det första alternativet är en klassisk röd jultröja med motiv av tomtar och snöflingor. Denna tröja är inte bara varm och skön, utan också mycket snygg. Den passar perfekt till alla tillfällen under julen, både när du ska umgås med vänner och familj eller när du ska gå på jobbet.

Ett annat bra alternativ är en grön jultröja för dam med motiv av renar och julgranar. Denna tröja är också mycket varm och skön, och kommer hålla dig bekväm under alla julfester. Den gröna färgen gör den dessutom lite mer unik än de vanliga röda och vit randiga tröjorna, och det är alltid roligt att sticka ut lite extra under julen!

Det tredje alternativet är en vit jultröjan för dam med motiv av snögubbar eller annat frostigt. Denna tröja är också varm och skön, men den lite coolare designen gör den perfekt för de som vill ha en lite annorlunda jultröja. Om du vill sticka ut från mängden på julfesten så är denna tröja ett bra val!

Oavsett vilken jultröja du väljer, så kommer du att vara bekväm och fin under hela julen. På Jul-troja.se kan du hitta fina jultröjor. Kom ihåg att välja rätt storlek så den inte sitter för tight. Varmt och skönt som det ska vara – det är det bästa vi kan önska oss när vi ska gå runt och fira jul! Förhoppningsvis hittar du den alldeles perfekta tröjan för just dig, och får en fantastisk jul!