Så kan du jämföra elavtal på nätet: 3 enkla steg

Internet har förändrat vårt sätt att köpa saker. Det är nu möjligt att hitta allting på nätet – från en ny bil till matvaror och till och med ett elavtal. Men det är inte så enkelt som du kanske tror! Det finns så många leverantörer där ute som erbjuder olika typer av erbjudanden för olika behov – därför är det viktigt att se till att du överväger dina alternativ innan du tecknar dig för ett nytt elavtal.

Elektricitet har blivit en viktig del av det moderna livet. I USA använder man faktiskt mer än fyra gånger så mycket el i dag som 1960. Och den siffran förväntas öka med ytterligare 50 % under de kommande två decennierna! Det är därför inte förvånande att elbolagen har höjt avgifterna stadigt för att täcka all denna efterfrågan.

Därför kan det vara svårt för många hushåll att välja ett prisvärt abonnemang. Lyckligtvis finns det hjälp att få: du behöver bara veta var och hur du ska leta! Nedan följer tre tips om hur du kan hitta ett bra elavtal bland alla de alternativ som finns tillgängliga på nätet.

1. Jämför elleverantörer online

Sök runt på internet för att se vilka elföretag som erbjuder elavtal i ditt område – det hjälper dig att begränsa dina val och sparar tid när du jämför erbjudanden. Du kan även använda dig av en jämförelsetjänst som listar flera erbjudanden samlade på en sida. Exempelvis listas just nu 4 elbolag som erbjuder någon form av nykundsrabatt på Elavtal24.

2. Välj den typ av elavtal som passar dig bäst

Det finns några olika typer av elavtal i Sverige, så du vill vara säker på att du väljer ett elavtal som passar för dig och dina behov. Vissa leverantörer erbjuder till exempel ett fast pris som inte ändras i pris över tiden – men det kan faktiskt bli dyrare än ett avtal med rörliga priser.

Här är några tips om hur du hittar rätt typ av elavtal

  • Jämför alltid elleverantörer med hjälp av samma kriterier . Bara för att ett företag erbjuder ett billigare avtal betyder det inte att det automatiskt är bättre – du bör alltid kontrollera att det inte finns några dolda avgifter, straffavgifter eller uppsägningar.
  • Ta inte det första erbjudandet du hittar! Även om du har hittat vad som verkar vara ett fantastiskt erbjudande, se till att jämföra andra alternativ eller använd dig av en jämförelsetjänst innan du tecknar dig för ett nytt elavtal.
  • Var uppmärksam på uppsägnings- och avtalsvillkor. Kom ihåg att elavtal kommer med avtal – så se till att du läser allt det finstilta innan du tecknar dig för något!

3. Få prisförslag från flera leverantör

När du söker efter elavtal på nätet kan du enkelt få prisförslag genom att använda dig av en jämförelsetjänst för elavtal. Detta är ett fantastiskt verktyg som låter dig jämföra priser från olika leverantörer på en gång – och du slipper leta efter erbjudanden själv. Du anger endast din årliga elanvändning och får sedan de bästa prisförslagen från flera leverantörer direkt.