Inreda vardagsrummet – 9 steg!

Innehåll

Reklam för FAVI

För att inreda vardagsrummet på absolut bästa sätt har StylingGuiden tagit fram en guide som går igenom några enkla steg för att göra inredningen av vardagsrummet så enkel och smidig som möjligt.

Steg 1 – Använd dig av en sökmotor

Börja med att välja en sökmotor för möbler och inredning. StylingGuiden rekommenderar att använda sig av sökmotorn FAVI som är en möbel- och inredningssökmotor där du enkelt kan hitta rätt möbler och inredning. Sökmotorn är kopplad till olika nätbutiker och möbelvaruhus i alla olika prisklasser så att du enkelt kan hitta det som passar just DIG bäst! Genom att använda sig av en sökmotor för just ämnet möbler och inredning är det svårt att missa något eftersom plattformen har flera olika kategorier som gör dig påmind om vad som kan behövas till hemmet.

Steg 2 – Bestäm färger och kulörer

Börja med att fundera ut en till två basfärger som du vill ha i ditt vardagsrum. Basfärger kan vara vitt, grått, beige, brunt och svart. Välj därefter ut en accentfärg som kan vara rosa, rött, lila, gult, grönt, blått, orange. Accentfärgen ska du upprepa på minst tre ställen i vardagsrummet – som till exempel på matta, kuddar, vas, konst.

Därefter kan du välja en ut om du vill ha inslag av silver, guld, bronze eller roséguld.

Exempel:

Basfärger: Beige och vitt.

Accentfärg: Smutsrosa

Metall: Guld

Steg 3 – Soffa

Det är bra att börja med att välja ut den största möbeln i vardagsrummet först – vilket är soffan. Genom att välja ut soffan först vet du sedan vad som får plats utefter soffan och kan matcha resten av inredningen till just soffan.

Inreda vardagsrummet
Inreda vardagsrummet

Steg 4 – Soffbord

Välj sedan ut vilket soffbord du vill ha. Bra att tänka på när du väljer soffbord är vad du vill att soffbordet ska fylla för funktion. Vill du kunna äta frukost och middag vid soffbordet framför Tvn? Vill du ha ett mindre soffbord som är mer dekorativt? Vill du ha en social yta för att kunna spela spel och dricka vin med familj och vänner?

Inreda vardagsrummet
Inreda vardagsrummet

Steg 4 – Matta

Välj ut en matta som placeras under soffan och soffbordet. StylingGuidens tips är att välja en stor matta är då det skapar en ombonad och mysig känsla i vardagsrummet.

Inreda vardagsrummet
vit matta

Steg 5 – Gardiner

Gardiner till vardagsrummet är finast om de är ljusa då det ger en känsla av att rummet är större och ger ett bättre ljusinsläpp.

transparenta gardiner
ljusa gardiner

Steg 6 – Väggdekoration

Välj ut konst, posters eller en stor spegel att hänga på väggarna.

Stor spegel
Fina tavlor

Steg 7 – Belysning

Belysningen är väldigt viktig i ett vardagsrum så satsa på en fin taklampa och gärna en golvlampa.

Fin ljuskrona
Golvlampa

Steg 8 – Dekoration

Dekorera soffan med kuddar och en mysig filt, samt dekorera soffbordet med en kruka, ljuslykta, vas eller dylikt.

dustypink kudde
Snygg blomkruka
brun pläd

Steg 9 – Växter och blommor

Pryd vardagsrummet och väck liv genom att ta in gröna växter eller blommor. Vill du inte ha äkta växter funkar det lika bra med konstväxter.

konstblomma
konstbloma
konstblomma