Hur gör jag perfekta hollywood lockar?

Det är enkelt efter att du har gjort det några gånger och du kommer älska resultatet. För att ha perfekta hollywood lockar rekommenderar vi att du följer guiden nedan.


Steg 1: Värmeskydd

Det är viktigt att använda ett bra värmeskydd innan användning av locktång både för att skydda håret mot värme men också för att få en jämn och bra hållbarhet i lockarna som ger det bästa och längsta resultatet och hållbarheten.

För fint/tunt skandinaviskt hår rekommenderar vi att du köper Redken Heat Styling Fabricate som ett lätt och viktlöst värmeskydd som skyddar upp till 230 graders värme och ger volym och lätt textur till håret. Passar bra till hår som är känsligt både för värme men även lätt tyngs ner av produkter och om du har ett rakt hår som är svårlockat.

Värmeskydd – för fint/tunt skandinaviskt hår

Köp hos Lyko

För normalt till grovt/frissigt hår rekommenderar vi att du köper Uniq One All In One Hair Treatment. Om du har ett normalt – grovt hår som lätt blir frissigt. Exempelvis ett självlockigt hår eller torrt hår. Skyddar mot värme och eliminerar friss och gör håret lysande glansigt och lent.

Värmeskydd – för grovt/frissigt hår

Köp hos Lyko

Steg 2: Dela in håret i sektioner

Börja med att dela in håret i två eller tre delar beroende på hårets tjocklek.

Två delar: dela av håret precis ovanför öronen så du får en undre och en nedre del att locka (underhåret och överhåret.

Tre delar: dela av håret från mitten av örat (underhåret) del två blir mellanpartiet och del tre blir överhåret.

Använd dig av hårclips för att fästa upp de olika delarna.

Hårclips

Köp hos Lyko

Steg 3: Locka håret med stor locktång

Använd dig av en locktång anpassad för Hollywood lockar. Börja från det undre partiet hår och locka håret. Ta ca 3 cm breda hårslingor och linda håret runt locktången, böra från roten och jobba dig ner mot toppen. Viktigt att hela toppen snurras runt locktången. Håll i 15-20 sek och släpp sedan ut locken väldig försiktigt.

Tips: Håll i locken med hela handflatan sluten som en knytnäve i ca 5 sek för att det ska bli ännu mer volym och bättre hållbarhet i locken, då får locken några extra sek att svalna vilket gör att den sätter sig bättre.

Locka håret bort i från ansiktet (bakåt). Låt de mötas på mitten av bakhuvudet.

Locktång anpassad för Hollywood lockar

Köp hos Lyko

Steg 4: Låt lockarna svalna och borsta igenom håret

Det är superviktigt att du låter dina lockar svalna först, för att dina lockar ska hålla. När lockarna fort är varma kan de fortsätta att formas vilket gör att de lätt går ur om du börjar dra och borsta i dom. Vänta gärna 5-10 minuter och låt bara lockarna vara.

När de känns ljumna / svala kan du använda dig av en borste för att skapa en magisk volym, svall och glans av lockarna. Borsta igenom håret från botten till topparna. Vi rekommenderar att du använde en borste med tunna strån (svinborste).

Borste med tunna strån (svinborste)

Köp ghd Oval Dressing Brush hos Lyko

Steg 5: Spraya håret

Spraya håret med en lätt texturspray för softare resultat och en lite starkare texturspray för ett lite mer stylat resultat. Spraya i hårbotten och även i längderna, dra igenom försiktigt med fingrarna efteråt. Ibland kan du behöva använda dig av en starkare texurspray.

Lätt texturspray

Köp Kevin Murphy texturspray på Lyko

Starkare texturspray

Köp Kevin Murhpy Bedroom Hair på Lyko

TIPS! FÖR DEN LILLA EXTRA FINISHEN!

Spraya håret som en sista finish med en glansspray denna magiska shimmer shine sprayen. Ditt hår kommer att få en fantastisk glans och lyster.

Glansspray

Köp Kevin Murphy Shimmer Shine hos Lyko


Du kan alltid toppa dina Hollywood lockar med en scrunchie eller andra former av håraccessoarer.

Var detta inlägg hjälpsamt?