Hur gör jag perfekta hollywood lockar?

Innehåll

Det är enkelt efter att du har gjort det några gånger och du kommer älska resultatet. För att ha perfekta hollywood lockar rekommenderar vi att du följer guiden nedan.


Steg 1: Värmeskydd

Det är viktigt att använda ett bra värmeskydd innan användning av locktång både för att skydda håret mot värme men också för att få en jämn och bra hållbarhet i lockarna som ger det bästa och längsta resultatet och hållbarheten.

Bästa värmeskyddet för tunt/fint hår!

REF.Heat Protection Spray

ref heat protection spray varmeskydd

Gå till butik >>

För fint/tunt skandinaviskt hår rekommenderar vi att du använder REF. Heat Protection spray som ett lätt och viktlöst värmeskydd som skyddar upp till 230 graders värme och ger volym och lätt textur till håret – vilket gör att lockarna håller bättre. Detta värmeskyddet psssar bra till tunt/fint hår hår som är känsligt både för värme men även lätt tyngs ner av produkter och om du har ett rakt hår som är svårlockat.

Köp hos Lyko >>

Bästa värmeskyddet För grovt/frissigt hår!

Uniq One All in One hair Treatment

Uniq One All In One Hair Treatment

Gå till butik >>

För normalt till grovt/frissigt hår rekommenderar vi att du köper Uniq One All In One Hair Treatment. Om du har ett normalt – grovt hår som lätt blir frissigt. Exempelvis ett självlockigt hår eller torrt hår. Skyddar mot värme och eliminerar friss och gör håret lysande glansigt och lent.

Köp hos Lyko >>

Steg 2: Dela in håret i sektioner

hårclips

Dela upp håret i två eller tre sektioner beroende på hårets tjocklek.

Två delar: dela av håret precis ovanför öronen så du får en undre och en nedre del att locka (underhåret och överhåret.)

Tre delar: dela av håret från mitten av örat (underhåret) del två blir mellanpartiet och då delar du av håret i pannhöjd. Del tre blir överhåret.

Använd dig av hårclips för att fästa upp de olika delarna.

Gå till butik >>

Steg 3: Locka håret med en stor locktång

Locktång anpassad för Hollywood lockar

Använd dig av en stor locktång för att skapa vackra Hollywood lockar. Börja från det undre partiet hår och locka håret. Ta ca 3 cm breda hårslingor och locka en slinga i taget. För att skapa en rund, stor bounsig lock använd klämman på locktången och fördela hårslingan genom att öppna klämman och linda in hårslingan runt locktången och sedan knäpp fast klämman igen – se till att hela toppen är med på locktången. Håll i 15-20 sek och släpp sedan ut locken väldig försiktigt. Locka håret bort i från ansiktet (bakåt) för att rama in ansiktet. Låt de mötas på mitten av bakhuvudet.

Tips: Håll i den nyplockade slingan ”locken” med hela handflatan sluten som en knytnäve i ca 5 sek för att det ska bli ännu mer volym och bättre hållbarhet i locken, då får locken några extra sek att svalna vilket gör att den sätter sig bättre.

Gå till butik >>

Steg 4: Låt lockarna svalna och borsta igenom håret

Borste med tunna strån (svinborste)

ghd Oval Dressing Brush

Det är superviktigt att du låter dina lockar svalna först, för att dina lockar ska hålla. När lockarna fortfarande är varma kan de fortsätta att formas vilket gör att de lätt går ur om du börjar dra och borsta i dom. Vänta gärna 5-10 minuter och låt bara lockarna vara.

När de känns svala kan du använda dig av en borste för att skapa en magisk volym, svall och glans av lockarna. Borsta igenom håret från botten till topparna. Vi rekommenderar att du använde en borste med tunna strån (svinborste) för en glansig och fin finish.

Gå till butik >>

Steg 5: Spraya håret

Spraya håret med en lätt texturspray för softare resultat och en lite starkare texturspray för ett lite mer stylat resultat. Spraya i hårbotten och även i längderna, dra igenom försiktigt med fingrarna eller hårborsten efteråt. Ibland kan du behöva använda dig av en starkare texurspray.

Lätt texturspray

Kevin Murphy texturspray

Gå till butik >>

TIPS! FÖR DEN LILLA EXTRA FINISHEN!

Kevin Murphy Shimmer Shine

Spraya håret som en sista finish med en glansspray för att få ett magiskt shimmer i hollywoodlockarna. Ditt hår kommer att få en fantastisk glans och lyster.

Gå till butik >>


Du kan alltid toppa dina Hollywood lockar med en scrunchie eller andra former av håraccessoarer. Vi har även skrivit om hur du kan använda en färginpackning för att fräscha upp nyansen och glansen i din hårfärg.

pexels ali pazani 2921424