Snygga höst hårfärger som passar till alla!

Innehåll

När hösten och kylan kommer efter sommaren vill många göra en förändring med sitt hår. En del vill gå mörkare, endel kör på en mustig röd eller kopprig ton och så finns det dom som helt enkelt vill gå ljusare! Det finns mängder med vackra höst hårfärger som jag nedan kommer att tipsa om!

Allt funkar och inget är fel. Det viktigaste är att man har rätt ton som passar bäst till sin hudton och ögonfärg.

Då hyn i regel blir ljusare och blekare på hösten och vintern i brist på solljus är det alltid finast att få en fin kontrast mellan hy och hår då det för många blondiner som har blivit lite solkysst guldblonda efter sommaren vilken är väldigt fint till en sommarbrun hy men till höst och vinterhy kan det kännas som att hår och hud smälter ihop eller att håret känns gulaktigt till en blekare hy. 

För blondiner

Göra mörkare slingor eller en mörkare bottenfärg för att få lite djup och mer kontrast till ansiktet samt tona ner det blonda till en lite mer höstig caramel/beige ton. Även mörk honungsblond är en fantastisk hårfär för dig som är lite varmare i hudtonen.

Köp färginpackning Vanilla från Maria Nila >>

Köp färginpackning Sand från Maria Nila >>

Snygga höstblonda hårfärger

Gillar man ljust kan man istället gå ljusare mot det isblonda hållet, även champagne färgat eller jorgubbsblont hår passar till blekare hud med lite varmare underpigment så som fräkning hy. Även roseguld är en riktigt snygg färg som passar snyggt på blondiner med lite blekare hy. 

För brunetter 

Är det snyggt att gå lite mörkare också eller att blanda in mer varma nyanser så som nougat, caramel, mocca, chockad, hasselnöt eller rödbrunt. Samma sak här är du kallare i hyn funkar det bäst med mer natur brunt, kallt tryffelbrun med inslag av kalla beige toner. 

Köp färginpackning Cacao från Maria Nila >>

Även roséguld som är en supersnygg varmkall färg funkar fint till både kallare och varmare hudton, tänk bara på att det kan vara snyggt att ha en bas (mer brun bottenfärg som går i kalla eller varma toner pga hudton.)

För rödhåriga

För dig som antigen är rödlätt i dig själv och gillar ditt röda hår kan det vara jätte vackert att förstärka den röda tonen genom en kopprig eller röd toning på hösten för att få mer djup, nyans och glans i håret då hösten kan vara grå och tråkig. Det matchar otroligt snygg till höstlövens alla färger och piffar upp en neutral grå, beige, vit, svart outfit. Eller för dig som bara älskar rött hår och färg!

Köp färginpackning Bright Copper från Maria Nila >>

Hoppas du nu fått alla tips och idéer du behöver för att hitta bra och heta passande höst hårfärger!


Vill du läsa mer om färginpackningar och hur du gör för att underhålla din vackra strålande hårfärg hemma? Läs mer på inlägget om färginpackningar!