Heatless curls – locka ditt hår utan värme

Heatless curls är ett nytt sätt att skapa de vackra lockarna som du kan skapa med locktång men UTAN VÄRME. Det vill säga är heatless curls det ultimata sättet för dig som vill ha vackra lockar men som inte vill slita på ditt hår och heatless curls är perfekt för dig som är rädd om ditt hår men ändå vill ha en fin styling.

Vad är heatless curls?

Heatless curls är en slags formbar hårböjare iklädd silke eller bambu som hjälper dig att skapa vackra lockar över natten utan värme. Genom att snurra håret runt hårböjaren och låta håret vara i den positionen i flera timmar – bäst resultat får du om du sover med hårböjaren – formas ditt hår till vackra lockar på ett otroligt skonsamt sätt som inte sliter på ditt hår överhuvudtaget. Heatless curls är en perfekt metod för dig som vill vara så snäll som möjligt mot ditt hår.

Vem kan använda heatless curls?

Bäst resultat får du om du har mellanlångt till långt hår, men du kan absolut använda heatless curls även om du har kortare / axellångt hår, dock kan du då tänka på att ta mindre tjocka slingor när du snurrar runt hårböjaren och tänk på att du kan få mycket volym av denna metod då det blir ganska stora lockar.

Heatless curls är perfekt för dig som kanske har skadat hår och vill få en bättre hårkvalité, du kanske tar hand om ditt hår lite extra genom att vårda det med bra hårprodukter och inte vill slita på det med värmeverktyg men ändå styla ditt hår på något sätt. Heatless curls är perfekt även för dig med naturliga lockar som vill vakna upp med frissfria vackra lockar efter natten. Kort och gott passar heatless curls till de flesta och det är det absolut skonsammaste sättet att locka håret på.

Är det bekvämt att sova med heatless curls?

Att sova med heatless curls kan verka knöligt och obekvämt, men så är inte fallet. Heatless curls är väldigt bekvämt att sova med då den är väldigt mjuk och formbar efter dina rörelser under din skönhetssömn, då materialet som heatless curls är gjort av är i silke eller bambu ger det en mjuk och len struktur att sova med. Du behöver heller inte vara rädd att den åker av under natten då den är fäst med de medföljande scrunchisen, den har en formbar och styv insida som får den att sitta på plats under hela natten.

Hur används heatless curls?

Du får allra bästa resultat av heatless curls om ditt hår är ca 20-30 % fuktigt, alltså om du duschat på kvällen bör du låta det självtorka en stund, eller om ditt hår är torrt är det bra om du fuktar håret lite innan du applicerar din formböjare. Nedan finns en guide hur du steg för steg använder heatless curls.

Du kan med fördel bättra på dina lockar genom att sova med heatless curls igen dag 2-3 genom att direkt från torrt hår applicera formböjaren och snurra runt hårlängderna igen – eller att på morgonen applicera din heatless curls och låta verka i ca 1 h – till exempel medans du äter frukost/ sminkar dig och gör dig iordning.

Du kan med fördel applicera en hårolja eller en balsamspray i håret innan heatless curls appliceras för att återfukta ditt hår och/ eller saltvattenspray/ mousse om du vill preppa det med lite extra stadga.

Efter att du på morgonen avlägsnat din heatlesscurls rekommenderas det att separera lockarna med fingrarna eller borsta ut dom och applicera lite hårolja i topparna och kanske avsluta med texturspray/ hårspray för att sätta lockarna på plats så att det håller hela dagen.


Lenoites HeatlessWaves® in Mulberry Silk

heatless curls

Heatless curls i mullbärssilke är skapad för att på det absolut skonsammaste sättet hjälpa dig att skapa vackra lockar i håret utan att använda värme.

Heatless curls hjälper dig att få vackra runda lockar i håret utan att slita på ditt hår och ger samma vackra lockar som du kan få av en locktång.

Mullbärssilke skapar ingen friktion på håret och låter håret glida mjukt och hjälper dig att få ett frissfritt resultat.

Produktegenskaper:

 • Tyg: 100 % silke
 • Färg: Golden sand
 • Storlek: 95 cm lång, 3 cm i diameter
 • Tillbehör: En stor hårklämma och två satin scrunchies

Gå till butik >>


Hur använder man Heatless curls?

 1. Tvätta och handdukstorka håret eller om ditt hår är torrt fukta håret med en blompruta eller fukta en borste och borsta igenom håret. Bäst resultat får du om håret inte är dyngsurt utan det bör vara 60-80 % torrt. Kommer du direkt från duschen kan du med fördel låta håret självtorka en stund först eller föna håret 60-80 % torrt.
 2. Borsta igenom håret så att du rett ut alla tovor och gör din bena.
 3. Dela in håret i två sektioner, lättast är att dela håret från benan hela vägen bakåt och för håret framåt så att du har ungefär lika mycket hår på varje sida.
 4. Placera heatless curls på mitten av huvudet så att lika mycket av ”korven” hänger ner på varje sida. Använd den stora hårklämman för att fästa den på toppen av ditt huvud.
heatless curls
heatless curls

5. Ta en ca 3-5 cm tjock hårslinga på ena sidan höst upp och snurra den ett varv runt ”korven”bort från ansiktet, tänk samma teknik som när du lockar håret med en locktång. Sedan plockar du upp en ny ungefär lika tjock hårslinga och snurrar de båda slingorna tillsammans ett varv runt igen, upprepa procedur tills allt hår på ena sidan har snurrats runt ”korven”.

6. Använd medföljande scrunchies för att fästa toppen runt korven. Upprepa sedan samma sak på andra sidan.

7. Ta bort hårklämman från toppen av ditt huvud.

8. Låt heatless curls sitta i 3-6 timmar eller låt med fördel verka under natten.

heatless curls

9 När du vaknar på morgonen eller när du låtit heatless curls verka i 3-6 timmar (när håret känns helt torrt) är det bara att avlägsna scrunchisen och sedan försiktigt dra av korven rakt upp från huvudet.

10. Separera lockarna med fingrarna eller borsta ut lockarna beroende på vad du vill ha för loock. Du kan med fördel spraya i lite texturspray / saltvattenspray om du vill ha stadga i lockarna. Eller om du bara vill ha mjuka glansiga lockar kan du applicera lite hårolja i längderna.

11. KLART!

Gå till butik >>

lenoites heatlesswaves in mulberry silk 3171 104 0001 6

Bamboo Heatless Curls Kit

heatlesscurls hairlust

Heatless curls i bambu som är ett material som är lika skonsamt mot håret som silke men skillnaden är att bambu är veganskt.

Denna heatless curls har en platt ovansida vilket ska göra det extra bekvämt och kännas så sömlöst som möjligt mot huvudet när vi sover med denna.

Ger vackra frissfria lockar utan värme.

heatless curls hurgörman
heatlesscurls bästa

Produktegenskaper:

 • Tyg: Bambu
 • Färg: Svart
 • Storlek: 96-98 cm långt
 • Tillbehör: Två stycken bambu.scrunchies

Gå till butik >>

heatless curls resultatet