Handla mat på nätet – minska stress genom att beställa hem mat direkt till dörren!

Reklam för MatkasseTopplistan.se

I dagens samhälle har vi många moment som skall hinnas med i vardagen. De flesta jobbar heltid och utöver det ska det hinnas med att städa, träna, diska och att handla mat, planera maträtter och laga mat.

Det finns många sätt att slippa onödiga moment som tar upp tid och stress och som kan ge tid till att istället hitta på roliga saker eller helt enkelt bara slappna av och återhämta sig.

En av sakerna som underlättar vardagen är att handla mat på nätet där du enkelt kan klicka i vad du vill beställa hem – precis som om du skrev en inköpslista inför handlingen men istället kan du bara med ett knapptryck beställa hem matvarorna istället och sedan kommer de levererade direkt till dörren. Många mat leverans sidor online erbjuder väldigt kort leveranstid och vissa kan till och med leverera samma dag. När du väl får matvarorna levererade till dörren är det bara att packa in matvarorna i kylen, frysen och skafferiet och sedan behöver du inte tänka på om det finns mat eller inte hemma längre.

Så vilken leverantör för mat är då bäst? Det finns i dagsläget mängder av olika leverantörer för att handla mat online som erbjuder hemleverans och det är bara upp till dig vilken leverantör som du tycker passar dig bäst. Ibland kan man behöva testa olika leverantörer för mat. Vissa leverantörer har även aktuella rabatter och välkomsterbjudanden för nya kunder.


!Tips!

Skapa ett abonnemang där du endast gör en matbeställning en gång som sedan kommer varje eller varannan vecka. Detta kan man med fördel göra för alla basvaror som man vet att man alltid vill ha hemma och som är så jobbigt när de plötsligt tar slut. Basvaror som är bra att alltid ha hemma är till exempel mjölk, yoghurt, smör, bröd, smörgåspålägg, musli, kaffe, te, frukt, grönsaker, pasta, ris osv. Sedan kan man göra en unik matbeställning för varje vecka med ingredienser till de maträtter man tänkt laga till veckan. Eller varför inte beställa hem en skräddarsydd matkasse?


Med en färdig matkasse finns alla ingredienser och du kan laga en maträtt när du vill. I matkassen finns även recept med stegen som du behöver göra för att skapa en vällagad maträtt. Olika matkassar brukar ha olika typer av nivå på maträtterna. För dig som vill att det ska gå snabbt och enkelt finns mer lättlagade maträtter som endast tar 20-30 min. Det finns även matkassar som erbjuder lite mer avancerade rätter för dig som älskar att laga mat med gärna slipper momentet att planera och handla själv.

Själv har jag beställt hem mat från både mat.se och Coop och varit nöjd med båda. Jag har även beställt matkassar från Linas matkasse och HelloFresh och var nöjd med båda. Linas matkasse hade lite mer avancerade maträtter som tog lite längre tid att laga men de blev alltid så otroligt goda. HelloFresh matkassar innehöll väldigt nyttig och kalorisnål mat vilket kändes väldigt hälsosamt och de gick snabbare att laga.