Fördelar och nackdelar med en handhållen dammsugare

En handhållen dammsugare är ett smidigt alternativ om du lätt vill kunna dammsuga utan att behöva hålla på med sladdar. De är lätta att använda, och är ofta ganska prydliga och blir mer av en inredningsdetalj. Men det finns även en hel del nackdelar. Du kan läsa mer här om du vill veta mer om dessa typer av dammsugare.

3 fördelar med en handhållen dammsugare

Nedan hittar du några av de största fördelarna med handhållna dammsugare:

  • Du slipper förhålla dig till sladdar. En av den stora fördelarna med den här typen av dammsugare är att du slipper förhålla dig till sladden. Du kan röra dig fritt i din bostad, vilket bidrar till en smidigare upplevelse. 
  • Lätt att använda. Den här punkten är starkt kopplad till ovanstående punkt, men vi kan inte nog poängtera hur smidigt det är att använda dessa typer av apparater. Det gör dammsugningen till ett nöje. 
  • Kan användas som inredningsdetalj. De flesta enheter är faktiskt ganska prydliga och vackra att titta på, vilket gör att de går att använda som inredningsdetalj.

3 nackdelar med en handhållen dammsugare

Nedan hittar du några av de största nackdelarna med handhållna dammsugare:

  • Ofta kort batteritid. En av de stora nackdelarna är att dammsugaren drivs av ett batteri. Det betyder att du inte kan använda den hur länge som helst, vilket gör att du behöver ladda den med jämna mellanrum, ofta efter varje storstädning.
  • Inte lika stor behållare. Du kommer att behöva tömma behållaren ofta med denna typ av apparat. Det kanske inte är något som stör särskilt mycket, men är trots detta en noterbar nackdel.
  • Inte lika stark. Det går att argumentera för att den största nackdelen är att dessa typer ofta inte är lika starka som de dammsugare som drivs via ett eluttag.